şikayetim var yardım edin.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
    Konu Sahibi
şikayetim var yardım edin.
arkadaşlar bu yıl 2 oğlumu anasınıfına kayıt ettirmek istiyorum. Lakin bize mecburi olarak çocuk başı 250 tl bankaya yatırmamızı söylediler. Ama kayıt parası yasal değil bildiğim kadarıyla. Sorun para değil yasal olsa seve seve veririm ama milli eğitim ısrarla kayıt parası alınmayacak diyor okullar bize bunu dayatıyor. Ne yapmalıyım yardım edin. Milli eğitime gideyim. Bimer e mi şikayet edeyim.

_RYUK_

_RYUK_

Üye
Bence yasal hakkını kullan.Onların kayıt sırasında para almaları yasaklandi.Onlara kayıt yaptırmadıklari takdirde millieğitime başvuracagın î söyle korkudan yaparlar

turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler arkadaşım ilgin için. Şimdi il milli eğitim müdürlüğünü aradım. Bunun yasal olduğunu müdürlük içerisindeki bir komisyon her yıl bu ücreti belirliyormuş.Anasınıfi zorunlu olmadığı için böyle bir ücret alınıyormuş. Hem kayıt parası hem aidat alıyor okul. Resmen özel okul gibi.

_RYUK_

_RYUK_

Üye
teşekkürler arkadaşım ilgin için. Şimdi il milli eğitim müdürlüğünü aradım. Bunun yasal olduğunu müdürlük içerisindeki bir komisyon her yıl bu ücreti belirliyormuş.Anasınıfi zorunlu olmadığı için böyle bir ücret alınıyormuş. Hem kayıt parası hem aidat alıyor okul. Resmen özel okul gibi.

birde milli egitim bakanlığını resmi sitesine mail at onlar ne cevab verecek.

enterneoll

enterneoll

Üye
Hani eğitim %100 ücretsizdi :(

Mert Gürbüz

Üye
Bağış adı altında makbuz keser verirler eline.

coldman41

coldman41

Üye

doğru söylüsün bağış adı altında makbuz keserler verirler sen bide milli eğitim bakanlığına mail at onlar sana 15 gün içinde cevap vermek zorundalar eğer yasalsa yapıcak birşey yok eger değilse hem okula hemde il milli eğitim müdürlüğüne dava aç derim.

Revengeful

Emekli Yönetici
Aynen. Lisede 250 lira bağış yapmanız gerekiyor yoksa diploma imzalanmaz vs bir şey denmişti..Bağışın miktarı mı olurmuş ?
Lise Adı: Anıttepe Lisesi.
Zaten rüşvet alan hocalara sahip bir okuldu. Tutuksuz yargılanıyorlar şuan. Haberlerede çıktılar.
Artık o "bağış"ı ve rüşveti alan müdür ve hocalar yok tabi..

turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
    Konu Sahibi

kardeşim bağış gönlünden ne koparsa o kadar olur. Okul zorunlu olarak 250 şer tl istiyor.

- - - Eklendi - - -

internette araştırırken şunu buldum.

Okul öncesi kurumların yönetmeliği.

Bünyesinde ana sınıfı bulunan her
derece ve türdeki okullarda velilerden
alınan ana sınıfı aidatları, bu
Yönetmeliğin 36 ncı maddesinde
belirtilen esaslar doğrultusunda asgarî
düzeyde tespit edilir ve sadece ana sınıflarının ihtiyaçlarında kullanılır. Aylık aidatlar, velilerin istekleri
dışında topluca tahsil edilemez.
Belirlenen ücretin dışında kayıt için
velilerden ayrıca ücret alınamaz. Velilerden alınan ücret, hiçbir şekilde
amacı dışında kullanılamaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt