Setool 2 Lite 1.11 kullanımı ile ilgili herşey sorunlarınız vs. söylein yardım ediim

Sponsorlu Bağlantılar

eldergod

eldergod

Üye
    Konu Sahibi
Setool 2 Lite 1.11 kullanımı ile ilgili herşey sorunlarınız vs. söylein yardım ediim
Konu w880 kullanıcıları için önceliklidir diğer telefonlar için elimden geldiği kadar yardım edicem:oke:.Bu konu sabitlenirse ii olur çünkü herkesin kolayca yararlanmasını istiyorum.

Arkadaşlar başlamadan önce setool linkini ve usb flash driveri veriim.Setool 1.11 kullanmanızı tavsiye ederim 1.08 versionu patch yapamamaktadır. :oke:

buradan setool 1.11 i [/COLOR]


buradanda usb flash driveri indirebilirsiniz


Önce setool ü çıkarın bazı saf virüs programları uyarı verebilir avast gibi inanmayın virüs programını devre dışı bırakıp sorunsuzca kullanabilirsiniz sonra usb flash driveri yükleip telefonunuzu c tuşuna basarak pc ye bağlayıp pc nize tanıtın
Usb driveri yüklerken uyarı alabilirsiniz 2 defa uyarı verecek yüklerken hapsin evet deyip geçin.Ardından tel.i Usb ye taktığınız anda semc usb flash uyarısı verecek yüklein.Yanlız bu yükleme şekilleri db2020 teller içindin db2010 ların kullanmasını istemem çünkü onlar daha değişik şekilde yükleniorlar.

Not: w88oi gibi c tuşu ile açılan telefonları 2 tuşuna basarak bağlayın
Eğer dikkatli bir insansanız setool u telefonunuza zarar getirmeden kullanabilirsiniz.Hiçbirşey yapmadan önce gdfs yedeğinizi mutlaka almalısınız.

Gdfs yedeği alma
Gfds yedeği,aşağıdaki işlemleri yapıpta telefonunuz açılmıyosa tel.i tekrar kullanılabilir hale getirebilmenize yarar.

Adım 1:
Setool'ü açın Tel modelinizi seçin ardından "read gdfs" butonuna basın

Adım 2:
Telefonunuzu kapalı bir şekilde 2 tuşuna basarak usbye bağlayın (Hep bu uyarıyı vericem W810i gibi on/off tuşundan açılan telefonlarda c tuşuna basarak bağlayın)

işlem bitince ready yazısı çıkar yazıyı görmeden teli çıkarmayın.Yoksa telefonunuz zarar görebilir.İşlem bitince setool'ü kapatın setool klasöründe gfds*************.bin adlı bir dosya oluşcak.o sizin gfds yedeğiniz kaybetmeyin.eğer kaybederseniz yeniden gfds yedeği almalısınız Çünkü n'olur n'olmaz bulunsun.


W88oi ye:

Akustik Yükleme

Telefonunuza akustik yüklemek için uygun akustik seçmeniz gerekir.Db2020 telefonlara (mesela w88oi gibi ) zapf uzantılı akustikler yüklenir.Db2010 telefonlara (mesela w81oi gibi ) apf uzantılı akustikler yüklenir.Akustik telefonunuzun sesini yükseltme vb. işlevleri için yüklenir.

Adım 1:
Tel.inize uygun bir akustik indirin gerekli açıklama yukarıda yapılmıştır.

Adım 2:
ifs adında bir klasör açın onun içine settings adlı bi klasör daha açın onun içinede acoustic adında bir klasör açıp akustik dosyalarımızı içine atalım.

Adım 3:
Sonra en dıştaki "ifs" klasörünü winrar gibi sıkıştırma pro. ları kullanarak "zip"leyelim rar olmayacak uzantısı mutlaka zip olacak yoksa setool tanımaz.

Adım 4:
Setool'ü açalım.Oluşturduğumuz ifs.zip adlı dosyayı "misc files"den seçelim başka yerden deil.

Adım 5:
Dosyayı seçtikten sonra telefon modelinizi seçin ardından flash butonuna basıp telefonumuzu kapalı bi şekilde 2 tuşuna basarak usb ye bağlayalım(w81oi gibi teller için c tuşuna basarak bağlayın).
Elapsed # second yazısını görünce yükleme tamamlanmıştır yada bunu quit tuşuna bakarakta öğrenebiliriz.(# saniyedir).Ready yazısı çıkınca akustik yüklenmiştir.
w88oi için tavsiyem Peter's v2 w88oi extreme dir.Linki aşağıdadır.



Not: Bazı akustikleri setool için hazırlanmış halde upload edilmiş halde bulabilirsiniz.Yani üst üste dosya açmaya gerek kalmadan :oke:

Camdriver Yükleme

Kameranızı iyileştirir vs.

Adım 1:
ifs/settings/camera/ dosya dizininde klasör oluşturun camera dosyasının içine camdriver#.dat dosyalarını/dosyasını atın.En dıştaki ifs dosyasını zip leyin.

Adım 2:
Setool'ü açıp misc file den ifs dosyasını seçin.Telefon modelinizi seçin.

Adım 3:
Flash butonuna basın telefonu kapalı şekilde bağlayın
İşlemin bitmesini beklein

Flash Tema Yükleme

Flash Tema kavramı, telefonunuzda görsellik için idealdir.Menü Şeklini değiştirebilirsiniz.W88oi ile beraber gelen "Citybeat" adlı tema flash temadır.Flash temalar 2 parça dosyadan oluşmaktadır. Bir tanesi swf (menü), diğeri de thm (içerik tasarımı). SWF dosyası sadece telefonun menüsüdür. THM ise menü hariç diğer tasarımların tamamını barındırır. Flash menüler istediğiniz bir temaya entegre edilebilir.Entegre konusuna sonra değineceğim.

Adım 1:
Flash tema beğenin indirdiğiniz dosyaların içinde "swf" ve "thm" uzantılı dosyalar mutlaka bulunmalıdır.

Adım 2 :
Tpa\Preset\System\Desktop\Flash\ dosya dizininde klasörler açın."Flash" dosyasının içine "swf" uzantılı dosyaları atınız. Bu dosyaların temaları ile entegreli olması gerekir.Entegre konusunu kafanıza fazla takmayın.

Adım 3:
En dıştaki tpa dosyasını zip leyin.Setool'ü açın

Adım 4:
Misc File'den tpa.zip i seçin.Telefon modelinizi seçin.Flash butonuna basın telefonu kapalı şekilde 2 ye basarak usb ye yerleştirin
İşlem bitince telefonu açın.Açık bir şekilde telefonu hiçbir tuşa basmadan usb ye bağlayın veri modunu seçin theme adlı klasöre ".thm" uzantılı dosyaları atın.

Sonra sadece geriye bu temaları telefondan uygulamanız gerekir :D

Font Yükleme

Telefonunuzun yazı tipini değiştirin :oke:

Adım 1:
tpa/preset/system/fonts/ dosya dizininde klasörler açın."fonts" adlı klasörün içinde fontları .xml dosyaları ile birlikte atın.".xml" dosyası olmazsa işlem başarılı olmaz.Ben beğendiğim bir fontu sizinle paylaşmak istedim burdan ulaşabilirsiniz.Dosya hazırdır sadece Setoolden yüklein.



Adım 2:
Setool'ü açıp Telefonunuzun modelini seçin misc filesden "tpa.zip dosyasını seçip flash butonuna basın

Adım 3:
Tel.inizi kapalı bir şekilde 2 ye basarak usb ye yerleştirin.
İşlem bitince telefonunuzu açın değişikliği hissedin.

Eğer beğenmezseniz burdan orjinal fontu aynı işlemlerle yeniden yükleyebilirsiniz



Gdfs Geri Yükleme

İşlemleri yaptınız ve telefonunuz açılmıyormu_?Muhtemelen siz bir hata yaptınız :D Korkmayın,telaşa kapılmayın!!Sadece aşağıdaki işlemleri sırası ile yapın

Adım 1:
Setool'ü açın.Telefın Modelinizi seçin Misc file den gdfs**************.bin yedeğinizi seçin.Write GDFS butonuna basın "Really!İf you ......" diye bir uyarı gelicek orada diyorki "Gerçekten mi?Eğer yanlış telefonun GDFS yedeğini seçersen T-telefonun ölebilir!!" Soruya olumlu yanıt verin :oke:

Adım 2:
Telefonu kapalı bir şekilde 2 ye basarak usb ye yerleştirin.İşlem bitince telefonunuzu usb den çıkarın.Ardından bataryanızı sökün yeniden takın telefonunuz eğer açılıyorsa sorun yoktur.Açılmıyorsa konuya telefona ne yüklemek istediğinizi ve bu işlemi nasıl yaptığınızı yazın

Dikkat: w81oi kullanıcıları bunu denemesin :oke:

CID Numarası Öğrenme
Cid No'su önemlidir.w88oi ler genellikle cid 52 olurlar.ama garanti veremem.Cid 53 olan telefonlara patch yüklenmez ve akustik falan yüklerken sizi zorlayabilir.Cid öğrenmek için aşağıdaki işleri uygulayın:

Adım 1:
Setool'ü açın.Tel modelinizi seçin."Read Flash" butonuna basın

Adım 2:
telefonunuzu kapalı bir şekilde 2 ye basarak usb ye yerleştirin.Ekranda yazılar gelmeye başlayınca 2 ye basmayı bırakın.
yazıların olduğu yerde Cid No nuzu öğrenebilirsiniz.




Not:Asla işte senin dediğin gibi yaptımda telefonum açılmıyor demeyin.Çünkü bu işlemlerin hepsi tarafımdan denenmiş olup %100 olumlu sonuç vermiştir.

Patch yapma konusunuda anlatıcamda yeni setool kullanıcılarımız Setool Kullanımına alışıncaya kadar anlatmıcam.Çünkü Patch işi ÇOOOK!! önemlidir.En ufak bir yanlışın telafisi sistem yazılımını yeniden yüklemektir.Buda ayarlarınızı,flash temalarınızı,akustiğinizi,camdriver,oyun vb. herşeyinizi kaybetmenize sebep olabilir.

Not:nod 32 qamaker klasöründe avast ise setool uygulamasında trojan bulmaktadır aslında trojan yoktur virüs prolarını etkisiz hale getirip kullanabilirsiniz.


=======To Be Contuined!! :oke:=======
 
  • Beğen
Tepkiler: wyzonline, risasmus, bahadır1970 ve 6 diğerleri


mico55

Üye
kardeşim öncelikle sağol bu konu için ilk soruyu ben soriim benim k550i cihazım var ve bu cihaz cid49 brown buna camdriver vs atamıyorum bi yolu varsa yardım edebilirmisin?
 
eldergod

eldergod

Üye
    Konu Sahibi
burdaki yolu denediysen atamassın onlara yükleme şekli değişik setool le yükleme yaparken batarya çıkarın takın diyebilir sorununu araştırıyorum en kısa zamanda nasıl yükleme yapabileceğinni yazarım buraya
 
eldergod

eldergod

Üye
    Konu Sahibi
Cid49 brown olduğundan eminmisin? pc ye kapalı bi şekilde bağlayarak bağladığında semc usb flash driver düzgün yüklendimi_? Ayrıca sorunu tam anlamak için telefonu setool e bağladığında ekrana çıkan yazıların resmini çekip gönderebilirmisin?
 

emregozel

Üye
w580i var bu şekilde mi yapacağım bende ..

--------------- Ekleme ---------------

w580i var elimde kilit kodunu unuttuğum için açılıyor nasıl açacağım usta
 
...Orochi...

...Orochi...

Üye
Sorması Ayıp Anlatım Sanamı Ait Alıntı Yapan izin Alsın Diyorsun Sen Benim Konumu Alırken Benden izin Aldınmı ???
 
eldergod

eldergod

Üye
    Konu Sahibi
vallla senden almadım mesut abi hepsini ben yazdım

--------------- Ekleme ---------------

w580i var bu şekilde mi yapacağım bende ..

--------------- Ekleme ---------------

w580i var elimde kilit kodunu unuttuğum için açılıyor nasıl açacağım usta
sanırsam yazılımını yeniden yüklemen gerekiyor telefonun o zaman fabrika ayarlarına döner ilk geldiği günki gibi olur yazılımı yüklemeden önce verilerinin yedeğini almanı tavsie ederim
 
CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
paylaşım için sağol
 
eldergod

eldergod

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim öncelikle sağol bu konu için ilk soruyu ben soriim benim k550i cihazım var ve bu cihaz cid49 brown buna camdriver vs atamıyorum bi yolu varsa yardım edebilirmisin?
sanırım telin cid 53 olmuş aynı sorunu bende yaşıyom
 

taylancelebi

Üye
telefonun ekranı açılmıyor telefonum k800ı ne yapmalıyım :( yardım edin lütfen
 

gurkan__252

Üye
telefonun ekranı açılmıyor telefonum k800ı ne yapmalıyım :( yardım edin lütfen

telefonuna ne yükledin bilmiyorum ama eğer telefonun sistem dosyalaıyla oynadıysan bunu sadece ekran sürücsü yapar yani disp driver eğer onu değiştirdiysen orjinalini tekrardan yükle eğer telefona patch falan atmaya çalıştıysan patch çakışmasıda bunu yapabilir. telefonuna main yükle sorun kalıcağını sanmıyorum
 

Ronon Dex

Üye
Merhaba Ben w810 i telefonuma yazılım güncellemesi yapmak istedim internet üzerinden işlem tamamlandı telefonun bataryasını çıkartıp takın dedi yaptım telefon açılırken please wait yazıyor ve bir işlem yapılmak isteniyor ama gece boyu açık bıraktım hep aynı yerde kıpırdamıyor yani bu işlem 1-2 defa tekrarladım ama olmadı hep aynı sorunla karşılaşdım ne yapabilirim ne önerirsiniz setool u kullanarak tekrar yükleme yapabilirmiyim ?
 
eldergod

eldergod

Üye
    Konu Sahibi
Merhaba Ben w810 i telefonuma yazılım güncellemesi yapmak istedim internet üzerinden işlem tamamlandı telefonun bataryasını çıkartıp takın dedi yaptım telefon açılırken please wait yazıyor ve bir işlem yapılmak isteniyor ama gece boyu açık bıraktım hep aynı yerde kıpırdamıyor yani bu işlem 1-2 defa tekrarladım ama olmadı hep aynı sorunla karşılaşdım ne yapabilirim ne önerirsiniz setool u kullanarak tekrar yükleme yapabilirmiyim ?

se nin sitesinden telefonuna uygun yazılımı indir yani main,fs ve custom dosyalarını... sonra setoolden yazılımını yükleyebilirsin eğer yükleme işini beceremezsen eğer elimden geldii kadar yardım edebilirim
 

Ronon Dex

Üye
tamamdır yüklemeyi hallettim ama telefonu ilk açdığım zaman lütfen bekleyin yazısı çıkıyor ve kalıyor ilk güncelleme yaptığım zamanda aynı sorunla karşılaşmışdım
 

herhangibirii

Üye
linke bi baksanıza setool yüklenmiyor.......
 
haystars

haystars

Üye
sağol kardeş vallaha çok işime yaradı senin sayende acoustic yükledim bu arada flash tema olayı varmış bu flash temaları nerden bulabilirim eğer varsa elinde k750i uygun verebilirmisin?
 
eldergod

eldergod

Üye
    Konu Sahibi
tamamdır yüklemeyi hallettim ama telefonu ilk açdığım zaman lütfen bekleyin yazısı çıkıyor ve kalıyor ilk güncelleme yaptığım zamanda aynı sorunla karşılaşmışdım

nasıl yükleme yaptığını sorabilirmiyim-? belki bir hatan vardır :oke:

--------------- Ekleme ---------------

link sağlam :oke:
 
haystars

haystars

Üye
arkadaşlar eğer orda yazılan talimatların hepsini birebir yaparsanız olur benim gözümden bir şey kaçmıştı Allah'tan gdfs yedeği vardı yoksa telefon servislikti :kop:
iyi şanslar... :oke:
 
eldergod

eldergod

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar eğer orda yazılan talimatların hepsini birebir yaparsanız olur benim gözümden bir şey kaçmıştı Allah'tan gdfs yedeği vardı yoksa telefon servislikti :kop:
iyi şanslar... :oke:

gdfs yedeğin yoksa yazılım yüklersin telefonun ilk geldiği günki gibi olur sadece hafıza kartındakiler kalır :oke:

--------------- Ekleme ---------------

telefonun ekranı açılmıyor telefonum k800ı ne yapmalıyım :( yardım edin lütfen

uygun ekran driveri yükle o da olmazsa orjinalini bul yükle oda olmazsa yazılım yükle sorunun hallolur :D
 

seferii

Üye
bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler
telefonuma yazılım yüklemeye çalışırken bir problem oluştu.
yalnız problemimi çözemedim. setollv107 ile yazılım yüklemeye çalışıyorum
dilleride yükledikten sonra en sona kadar geliyor fakat elapsed second yazısı çıkmıyor elapsed:334 secs. yazısında kalıyor. işlem bitmiş gibi kabul ederek telefonun bataryasını çıkarıp takıyorum ve açmaya çalıştığımda sony ericson ekranından sonra ekran yanıp yanıp sönüyor. telefonum w810i
yardımcı olursanız minnettar kalırım
 


Üst Alt