Sertifika işlemine Kesin Çözüm (Aralık 2009-Ocak 2010) - Son versiyonlarda denendi!

Sponsorlu Bağlantılar

Aşağıdaki sertifikalama işlemini başarıyla yapabildiniz mi?

• Evet

Kullanılan: 190 50.5%
  • Hayır

Kullanılan: 186 49.5%

• Kullanılan toplam oy
    376
  • Anket kapatılmış .

cvbnmö

Üye
Aga 4 gündür kafam karışık imei yi vermek..bana güvenli bir site gibi gelmedi..telefona 500 lira para bayıldık..bide yanarsa bu imei olduk deli...programlar ile hack yokmu sertifikasız pc üzerinden telefonu bağlayıp yapabileceğimiz..sonyericcson gibi...yada çıkarırlarmı böyle birşey... bi türlü güvenemedim şu siteye..o deil avrupai bir site olsa neyse güvenecemde..yok..bildiğin çin..noklanın memleketi..:)

arkadaş banada dediler yanar diye bende 600 verdim tele başka hat çalıştırmaz dediler amma çalıştırıyor hem yukarıda biri yıllardır kullandığını söylüyor:bye2:ha birde imei türkiyeye mi kayıtlı bak denilmiş yukarıda nasıl öğreneceğiz onu?açıkçası hiç bir işime yaradığıda söylenemez tedirginim amma aldık bir şey olmadı henüz

zfr_1

zfr_1

Üye
Sağol kardeşim çok işime yaradı sorunsuz 2 saatte dosya geldi hemen yükledim :oke:

FaTiq55

Üye
Eline sağlık arkadaşım :oke:

katanaster

Üye
her sekılde hata alıyorum sertıfıka sertıfıkamı aldım ama genede hata verıyor ne yapmam gerekıyor 5800 xp var bende....

kutukak

kutukak

Üye
    Konu Sahibi
Ahaa da budur işte güzel açıklama çok teşekkür ederim. Benim yazımdan sert bi çıkış yaptığım anlaşıldıysa özür dilerim. Amacım o değildi aslında. Öğrenmeye çalışıyorum ama ilk önce bana nasıl öğreneceğim anlatılmalı ki bileyim demi. Doğrudan serfika konusuna girince karışıyo işte. İlk önce benim gibilere serfika şudur budur diye açıklanması iyi olur yukardaki yazını umarım sabit başlık olarak koyarsınız.

Böyle yapılmazsa ne olur. Bilmeyen insanlar forumlarda acil, yardım falan diye saçma sapan konular açar veya uygunlu uygunsuz yerlerde sorular sorarlar forum kirliliği olur. Kolay gelsin güzel çalışmalarınızı bilgiye aç bir şekilde bekliyoruz.

Yazdıklarınız direk kaba bir yaklaşım olarak algıladım ondan dolayı bu şekilde konuşmuştum. Elbette bilmiyor olabilirsinizde uslüb her şeydenn önemlidir. Yazışmaları zaten kullanıcılar okur ana sayfaya taşımaya gerek yok. Her tülü sorunuza da cevap vermeye çalışırım...

--------------- Ekleme ---------------

Öncelikle teşekkür ederim. Herşeyi harfiyen uyguladım. Sertifika aldım. Programlar artık yükleniyor. Ancak yüklediğim programların çoğu açılmıyor. Bir eklenti mi eksik acaba ?Şimdiden teşekkürler...

Sertifikanızı aldıktan sonra yüklemek istediğiniz programı sertfikalandırın ve yükleyin. Eğer bunu uğraşmak istemezseniz sistem hack sayfasına bakınız.

Benim tel N97, daha evvel sertifikalanmıştı ama dün format attırdım telefona ve helloOX2 2.03 versiyonu sertifikalı oarak istedim ve aldım helloOX sitesinden. program kuruldu fakat programı çalıştırdığımda unpacking file yapmayı başaramıyor gün boyu bu işlemi yapmaya çalışıyo olmuyor.nedeni hakkında bilginiz varmı ? paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler...

Anlattığım şekilde sertifikanızı alın ve hellox programını kendi sertifikanız ile sertifikalandırdıktan sonra yükleme yapınız.

Aga 4 gündür kafam karışık imei yi vermek..bana güvenli bir site gibi gelmedi..telefona 500 lira para bayıldık..bide yanarsa bu imei olduk deli...programlar ile hack yokmu sertifikasız pc üzerinden telefonu bağlayıp yapabileceğimiz..sonyericcson gibi...yada çıkarırlarmı böyle birşey... bi türlü güvenemedim şu siteye..o deil avrupai bir site olsa neyse güvenecemde..yok..bildiğin çin..noklanın memleketi..:)

Arkadaşım öncelikle bu iş tamamen sizin insiyatifinizde olan bir şey. Program yükleyemezsen bir müddet dayanamıyorsun ama bir müddet sonra artık yüklemeden yapamıyorsun ve kırmak istiyorsun ki bu işlem olmadan hiç bir şekilde 5. jenerasyon kırılmıyor! Eğer imei numaran kayıtlı ise başına bir şey gelecek diye korkmana gerek yok. Ben N73 ü sertifika almıştım 1 sene kullandım kırılmış bir şekilde bu siteden hiç bir şey olmadı.

arkadaş banada dediler yanar diye bende 600 verdim tele başka hat çalıştırmaz dediler amma çalıştırıyor hem yukarıda biri yıllardır kullandığını söylüyor:bye2:ha birde imei türkiyeye mi kayıtlı bak denilmiş yukarıda nasıl öğreneceğiz onu?açıkçası hiç bir işime yaradığıda söylenemez tedirginim amma aldık bir şey olmadı henüz

İmei nizin türkiyede kayıtlı olup olmadığına bu siteden bakabilirsiniz:

her sekılde hata alıyorum sertıfıka sertıfıkamı aldım ama genede hata verıyor ne yapmam gerekıyor 5800 xp var bende....

Arkadaşım sorununu ayrıntılı bir şekilde yazarsan yardımcı olurum...

sonicorcist

sonicorcist

Üye
imei numarasını bu siteye vermenin bir sakıncası var mı imei numarımızı klonlama gibi vb bir şey olabilir mi?

kutukak

kutukak

Üye
    Konu Sahibi
imei numarasını bu siteye vermenin bir sakıncası var mı imei numarımızı klonlama gibi vb bir şey olabilir mi?

2 yıldır bu siteyi kullanıyorum bir sorun yaşamadım... Eğer telefonun kayıtlı ise sorun yapmana gerek yok arkadaşım.

umttplc

Üye
5800xp başardım tel. artık ha.ckli tşkler

okan_582

Üye
slm kardeş sertifikayı indirdim
imzalatmasak bir sorun olurmu birde bunu yapınca garanti ölürmü maxicepe tşkler calışanların ellerine saglık

slm kardeş sertifikam geldi ama bunu imzalatmasak ne olur bir de garantisi ölmez degilmi

s.gecmis

s.gecmis

Üye
çok teşekkürler sertifikamı aldım bi kaç programı sertifikalayıp yükledim

ancak bi sorum olcak tam hack le sertifikalandırma işlemlerinin arsında ne gibi farklar var ?

okan_582

Üye
tşkler

ya pardon yazdıgım mesajları göremiyorum

cvbnmö

Üye
çok sağol arkadaşım üretici nokia olarak duruyor ve kayıtlıymış içime kurt düşmştü
ha birde bu yazı vardı
Bu sorgulama bilgilendirme amaçlıdır, kesinleşmiş kayıt anlamına gelmemekte olup ispat hukuku açısından geçerliliği bulunmamaktadır.

bu mahkemeye verrirken delil olarak kullanılamaz demek dimi resmi değil yani

oktay2617

Üye
hocam çoook sağol yaa!!! o kadar sade ve güzel anlatmışsın ki hemencecik yaptım :) :) sertifikayı inanılmaz hızlı verdiler,2 saat olmadan aldım ealla :) bir iki programı sertifikalayıp yükledim bile :) tekrar teşekkürler :)

ümitvare

Üye
Kardeş çok sağol.O kadar işlemden sonra nihayet tele prg atabiliyorum.

etherkes

etherkes

Üye
bu sefer oldu sağol...

batu07070

Üye
Arkadaşlar Nokia 5800 telefonumu sertifikalandırmak için günlerce uğraştım. Fakat çoğu siteden uğraştım sonuç vermedi. Opda nın çince sitesinden başvuru yaptım oradan cevap gelmedi fakat opda sitesinin english versiyonlu sitesinde hemen cevap aldım. ifree-sms programında sertifikalama işlemini bizzat kendim denedim. Sertifika alım tarihlerine bakarsanız dün başvuruda bulundum bugün öğleyin sertifika geldi. Braz önce denemeyi yaptım kususrsuz bir şekilde çalıştı. N97 için bir bilgim yok deneyen arkadaş olursa aşağıya belirtebilir!

Sertifikalandırma yapamayan arkdaşlara buyrun.

Dikkat: Bu anlatım (sertifika alım kısmının) ENG versiyonu üzerindendir.

A-) Siteye Kayıt Olma
1-) adresine giriş girip, kayıt formunu dikkatlice doldurunuz:
2-) Kullanıcı adı
3-) Şifre
4-) Şifre Tekrarı
5-) Geçerli 1 e-posta adresi
6-) Doğrulama kodu
7-) ... ve son olarak kayıt butonu.

B-) Sertifika Başvurusu
1-) Öncelikle tıklayarak sertifika sitesinde üye olduğunuz bilgilerle
oturum açınız.
2-) İlk boşluğa
kullanıcı adı, ikinici boşluğa da şifrenizi yazarak teslim butonuna basınız.
3-)
Login successful! yazılı ara karşılama ekranı sizi sertifika durum sayfasına yönlendirecektir.
4-) Gelen sayfada sağ üstte bulunan
Apply Cer butonuna (ya da ) tıklayınız.

Sertifika formunu dikkatlice doldurunuz:
5-) Cihazınızın modelini yazınız.
örn: N86
6-)
*#06# yaparak öğrenebileceğiniz IMEI numaranızı giriniz.
7-)
Doğrulama için IMEI numaranızı tekrar giriniz.
8-) TR karakter kullanmadan
kullanıcı adınızı ve cihazınızın modelini arada 1 boşluk olacak şekilde yazınız. örn: hadican N82 (Önemli olan oraya 1 açıklama yazmak. Ama ben yine ne olur ne olmaz kimseyle çakışmasın diye cihaz modeli + kullanıcı adı yazdırıyorum.)

İşlemler bittiğinde
teslim butonuna basınız. Karşınıza yine Successful (operasyon başarılı) yazılı ara karşılama ekranı çıkacaktır. Akabinde yönlendirildiğiniz sayfa sertifika durum sayfasıdır. Ortalama süre 1-1.5 gündür ama siz 6-12-18-24-30-36 saatlik aralıklarla sayfasını kontrol ediniz. (Elemanlar biriktirip 1den yapıyor sanırım. Eğer tam işlemlere başladıkları aralığı tutturursanız 6 saat içinde de alabilirsiniz.) Yeşil tik ve yanında Normal yazdığında 1 sonraki adıma, teslim bölümüne geçiniz.

C-) Teslim Alma
a-) Cihazınızın modeli b-) Açıklama c-) IMEI numaranız ç-) Sertifika başvuru/kabul tarihiniz d-)e-) Durum f-) Sertifika ve dosyanız

Sertifika bitiş tarihiniz (3 yıl) Sertifikanız hazır olduğunda;
1-) f-) Bölümündeki altı çizili
.cer yazısına tıklayarak sertifikanızı,
2-) Onun yanındaki
. yazısına tıklayarak dosyanızı indiriniz.
3-) Dilerseniz
"Online Uygulama İmzalama" bölümünden uygulamalarınızı imzalatabilirsiniz.

Artık aldığınız tarihten itibaren geçerli olmak üzere
3 yıl süreli sertifikaya sahipsiniz. İstediğiniz uygulamaları imzalayıp cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Sis Dosyanızı nasıl imzalayacaksınız:
1- Önce ektedi dosyayı bilgisayarınıza indiriniz.
2- Rarlı paketin içindeki dosyaları bir klasörün içine çıkartınız.
3- Dosyaları çıkarttığınız dosyanın içerisinde OPDA sitesinden alığınız size ait olan .cer ve . dosyalarını yükleyiniz.
4- Hangi program,oyun,tema... vb sertifikalandırmak istiyorsanız onu klasör içine kopyalayınız.
5- Sonra dosya içerisindeki ''SignSiS'' dosyasını çalıştırınız.
6- Aşağıdaki resimdeki gibi işlemleri yapın.

7- Şimdi klasörünüze gelin ve hangi dosyayı sertifikalandırma yaptıysanız 2 tane göreceksiniz. Büyük harfle yazılı olan sertifikalanmış olandır.

Haydi kolay gelsin.

Uzun süren araştırmalarım sonucunda bu yöntemi buldum arkadaşlar ve sizlere en ayrıntılı anlatımı yapmaya çalıştım. Umarım işinizi görür.

Şifre : maxicep
DOSYAYI İNDİRMEK İÇİN:

BİR TEŞEKKÜRÜ HOR GÖRMEYELİM!
cok teskkürler emeğe saygı :ehe

cr5800

cr5800

Üye
ya süpersin ya.3 aydr bu telefona sertifika alamıyodm 2 saatte herşeyi hallettm ya.bu arada bu site manyak bişey.telefonlar hakkında harika bilgiler var.borçluyum bu siiteye baya.teşekürler maxicep

katanaster

Üye
arkadasım sertıfıka tarafından kısıtlanıyor dıyor hellox2 kurmaya kalktıgımda ne yapmam gerekıyor bır yardımcı olurmusunuz...

Üst Alt