yunuss.10
Üye
###SE Xperia X10 | 2.2.3 Froyo Kurulum Rehberi | Tam Stabil En Hızlı Rom CM 6.2 ! [ 09/07/11 ] ###
Merhaba Arkadaşlar ,
Xperia X10i için gelmiş geçmiş en stabil , en hızlı ve en görsel romu sizlerle paylaşmak istedim .
Bildiğiniz üzere Rom yükleyebilmek için telefonunuzun Root edilmiş olması, xRecovery ve Busybox uygulamalarının yüklenmiş olması gerekiyor , bunları yaptıysanız aşağıdan gerekli dosyaları indirin .
Tüm bunların hepsini telefonunuzun hafıza kartına atın ( ilk indirdiğiniz
Telefonunuza xRecovery ve busy box ile gerekli işlemleri yaptıysanız telefonu kapatın bataryayı çıkartın takın , açılırken ekrana Sony Ericsson yazısı geldikten sonra 1-2 saniye bekleyin ve geri tuşunu basılı tutun , eğer bu şekilde olmazsa bu sefer yine aynı işlemi yapın fakat geri tuşuna sürekli basıp bırakın ta ki xRecovery menüsü gelene kadar
Bu programı kullanırken ses tuşları ile + yukarı , - aşağı , seçmek için de home tuşunu, bi önceki ekrana gelmek için geri tuşunu kullanacağız
İlk önce
1- Factory Reset
2- Wipe Cache Partition,
3- Advanced optiona girip Wipe Dalvick cache
4. yine advanced a girip Wipe Battery stats yapmak bunları yaptıktan sonra geri tuşuna basıp
İnstal Custom zip diyoruz , sonra açılan pencereden Chose from SD kart ve buradan hafıza kartına attığımız Update.zip dosyasını bulup yüklüyoruz
Yükleme bittikten sonra geri tuşuna basıp en baştakini seçiyoruz reboot diyoruz telefon kapanıp açılacak , İlk açılışta bazı kişilerde 10 defa filan reset atıyormuş sabırla bekleyin
Telefon biraz geç açılabilir sorun değil , açıldıktan sonra telefonu çekmeyenler ( sim kart görmeyenler ) menüdeki ''Dev Tools'' uygulamasını açsın oradan bad behavior yazan yere tıklasın , karşınıza çıkan seçeneklerden '' crash the system server'' a tıklayın ve tamam ( yeniden başlayacak ) .
Telefon açıldıktan sonra Gmail hesabınızı girin marketi aktif edin bi 10-15 dk kurcalayın sonra yine telefonu kapatın xRecovery modda açın menüdeki İnstal Zip'i seçip ' 'new market '' dosyasını SD karttan bulup yükleyin
Telefonunuz açıldıktan sonra ayarlara gelin , Cyanogen mod => user interface => tweak Extras => Select a theme => CM6.1.3-V4 seçin tekrar kapatıp açın
Baseband 67 kurulumu
1) Klasörün içindeki "X10Flash.bat" uygulamasını çalıştırın.
2) Çıkan ekrandan kullandığınız işletim sistemine denk gelen rakamı bulup basın.
3) Telefonunuzu pilini çıkartın ve pili çıkık şekilde bilgisayara bağlayın.
4) Telefonunzun geri tuşuna basılı tutarak pili takın, yeşil ışık yanacak, şimdi işetim sisteminizi seçtiğiniz ekranda "Devam etmek için..." yazısını görüyorsanız "Enter" tuşuna basın yükleme başlayacak.
İşlem sırasında virüs programınızı kapatın ve eğer 64 bitlik bir işletim
Önizlemeler :
Şu Linke de bir kez tıklayınız
----------Eklendi @ 18:40:42 ---------- Yazıldı @ 18:20:48 ----------
Honeycomb teması kurulumu
http://www.maxicep.com/android-wall...x10-os-2-2-09-07-11-a-517286.html#post3598523
Xperia X10i için gelmiş geçmiş en stabil , en hızlı ve en görsel romu sizlerle paylaşmak istedim .
Bildiğiniz üzere Rom yükleyebilmek için telefonunuzun Root edilmiş olması, xRecovery ve Busybox uygulamalarının yüklenmiş olması gerekiyor , bunları yaptıysanız aşağıdan gerekli dosyaları indirin .
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Tüm bunların hepsini telefonunuzun hafıza kartına atın ( ilk indirdiğiniz
zip dosyasının içinde update zip var onu çıkarın ve sadece update zip dosyasını kartınıza atın ) Telefonunuza xRecovery ve busy box ile gerekli işlemleri yaptıysanız telefonu kapatın bataryayı çıkartın takın , açılırken ekrana Sony Ericsson yazısı geldikten sonra 1-2 saniye bekleyin ve geri tuşunu basılı tutun , eğer bu şekilde olmazsa bu sefer yine aynı işlemi yapın fakat geri tuşuna sürekli basıp bırakın ta ki xRecovery menüsü gelene kadar
Bu programı kullanırken ses tuşları ile + yukarı , - aşağı , seçmek için de home tuşunu, bi önceki ekrana gelmek için geri tuşunu kullanacağız
İlk önce
acaklarınız, 1- Factory Reset
2- Wipe Cache Partition,
3- Advanced optiona girip Wipe Dalvick cache
4. yine advanced a girip Wipe Battery stats yapmak bunları yaptıktan sonra geri tuşuna basıp
İnstal Custom zip diyoruz , sonra açılan pencereden Chose from SD kart ve buradan hafıza kartına attığımız Update.zip dosyasını bulup yüklüyoruz
Yükleme bittikten sonra geri tuşuna basıp en baştakini seçiyoruz reboot diyoruz telefon kapanıp açılacak , İlk açılışta bazı kişilerde 10 defa filan reset atıyormuş sabırla bekleyin
Telefon biraz geç açılabilir sorun değil , açıldıktan sonra telefonu çekmeyenler ( sim kart görmeyenler ) menüdeki ''Dev Tools'' uygulamasını açsın oradan bad behavior yazan yere tıklasın , karşınıza çıkan seçeneklerden '' crash the system server'' a tıklayın ve tamam ( yeniden başlayacak ) .
Telefon açıldıktan sonra Gmail hesabınızı girin marketi aktif edin bi 10-15 dk kurcalayın sonra yine telefonu kapatın xRecovery modda açın menüdeki İnstal Zip'i seçip ' 'new market '' dosyasını SD karttan bulup yükleyin
Telefonunuz açıldıktan sonra ayarlara gelin , Cyanogen mod => user interface => tweak Extras => Select a theme => CM6.1.3-V4 seçin tekrar kapatıp açın
Baseband 67 kurulumu
1) Klasörün içindeki "X10Flash.bat" uygulamasını çalıştırın.
2) Çıkan ekrandan kullandığınız işletim sistemine denk gelen rakamı bulup basın.
3) Telefonunuzu pilini çıkartın ve pili çıkık şekilde bilgisayara bağlayın.
4) Telefonunzun geri tuşuna basılı tutarak pili takın, yeşil ışık yanacak, şimdi işetim sisteminizi seçtiğiniz ekranda "Devam etmek için..." yazısını görüyorsanız "Enter" tuşuna basın yükleme başlayacak.
İşlem sırasında virüs programınızı kapatın ve eğer 64 bitlik bir işletim
i kullanıyorsanız "X10Flash.bat" uygulamasını XP SP3 uyumluluk modunda çalıştırın. Önizlemeler :
Şu Linke de bir kez tıklayınız
----------Eklendi @ 18:40:42 ---------- Yazıldı @ 18:20:48 ----------
Honeycomb teması kurulumu
http://www.maxicep.com/android-wall...x10-os-2-2-09-07-11-a-517286.html#post3598523