Asus Zenfone 5Z Root Atma ve TWRP Recovery Yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Asus Zenfone 5Z Root Atma ve TWRP Recovery Yükleme
Asus'un Snapdragon 845 işlemciye sahip çentikli ekran paneli ile kullanıcıların ilgisini çeken en güçlü amiral gemisi modeli Zenfone 5Z sahip olduğu özellikler ile rakipleri karşısında hiçte geri kalmayan bir model olarak karşımıza çıkmıştı. Ülkemizde de şu sıralar uygun fiyat etiketi ile tam bir fiyat performans cihazı olan Asus Zenfone 5Z'de diğer birçok Asus telefonu gibi teknik konularda kullanıcılara kolaylıklar sağlıyor.

Bu konuda sizlere Zenfone 5Z nasıl root atılır ve Zenfone 5Z nasıl twrp recovery yüklenir gibi en çok merak edilen soruların yanıtını vereceğim. Aşağıda yer alan işlemler sonucunda telefonunuzun garanti dışı kalacağını belirtmek isterim. Ayrıca işlemlerin riskli olduğunu unutmayın. Herhangi bir yazılımsal veya donanımsal sorundan ben veya maxicep.com sorumlu değildir. İşlemlere başlamadan önce telefonunuzun yedeğini almayı unutmayın.

Asus Zenfone 5Z TWRP Yükleme

İlk olarak tıklayarak Zenfone 5Z bootloader kilidi açma işlemi için resmi siteye gidin ve ardından Unlock Device App: Unlock boot loader(for Andriod P) uygulamasını indirerek telefonunuza yükleyin ve gerekli adımları takip ederek kilidi açın. Daha sonra tıklayarak Zenfone 5Z twrp recovery dosyasını bilgisayarınıza indirin ve herhangi bir klasöre çıkartın. Daha sonra telefonunuzda hangi slotun aktif olduğunu kontrol etmeniz gerekiyor.

Eğer a slotu aktif ise bunu değiştirerek b yapmanız gerekiyor. B aktif ise onu değiştirip a yapmanız gerekiyor. Telefonu kapatın ve ses kısma + güç tuşlarına aynı anda basılı tutarak fastboot modunda açın ve telefonu bilgisayara kablo ile bağlayın. Daha sonra cmd komut ekranına girerek hangi slot aktif ise siz diğerinin kodunu ekrana yazın ve enter tuşuna basın.
Kod:
fastboot set_active a
veya fastboot set_active b komutlarından birini yazın. Ardından
Kod:
fastboot flash boot boot.img
komutunu yazarak Zenfone 5Z twrp recovery dosyasını yükleyin.

Asus Zenfone 5Z Root Atma

Öncelikle tıklayarak Zenfone 5Z root dosyasını indirin ve telefonun hafızasına atın. Daha sonra telefon kapalıyken ses açma + güç tuşlarına basılı tutarak telefonunuzu twrp recovery modunda çalıştırın. Yükle kısmına ( Install ) gelerek Magisk dosyasını bulun ve yükleyin. Yükleme işleminin ardından telefonunuzu yeniden başlatın. İlk açılış birkaç dakika sürecektir. Açıldıktan sonra magisk uygulamasını telefonun menüsünde görüyorsanız Zenfone 5Z root işlemi başarıyla sonuçlanmış demektir.
 


Üst Alt