SD kartı ana hafıza olarak kullanmam için root mu yapmam gerek yoksa rom mu kurmam?

Sponsorlu Bağlantılar

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
SD kartı ana hafıza olarak kullanmam için root mu yapmam gerek yoksa rom mu kurmam?
arkadaşlar öncelikle selamlar. android dünyasında yeni sayılırım. ilk android os a sahip cihazımı aldım (SE Xperia Neo). telefon her yönden çok hoşuma gitmesine rağmen canmı sıkan tek nokta var ki o da uygulamalar için kullanabldiğim 380 MB kapasiteli hafızası. App2sd gibi uygulamalar kullansam da bütün uygulamaları sd karta taşıyamıyorum malum. öğrenmek istediğim şu ki benim bütün uygulamaları sd karta taşıyabilmem için ne yapmam gerekiyor? root mu? rom mu? yada daha farklı bi çözüm mü? ve bu seçeneklerin telefonuma ne gibi zararları olabilir

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
yok mu arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilecek birisi?

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar sorduğum soru mu çok zor bir soru yoksa android işletim sisteminden anlayan birileri mi yok?

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
hacı ikisinede gerek yok forumdada ara adb diye bişey var o sistem ayarlaması yapıyo

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
app2sd diye bir program dan mı bahsediyorsun? app2sd kullanıyorum zaten ama hepsini sd karta aktaramıyor. eğer app2sd değilse dediğin program bana bi link verir misin sana zahmet

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
hayır adb yöntemi var sistemi ayarlıyo bütün uygulamaları telefonun kendi uygulama yöneticisinden sd karta atabilion

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
tamam araştıracağım yaparım inşallah. teşekkür ederim

----------Eklendi 09.09.2011 @ 00:07:07 ---------- Yazıldı 08.09.2011 @ 23:55:17 ----------

maalesef dediğin gibi birşey göremedim forumda. google da aradım orda ise adb method diye var ingiliz sitelerinde yalnız parantez içerisinde de root yazıyor. sen kendin yaptın mı bu yöntemle?

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
yok bu forumda var xinsurer adlı arkadaş paylaşmıştı

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
buldum bahsettiğini arkdaşın konusunu. denedim de aynı yöntemi. hiç bi fark göremedim ben. zaten konuyu dikkatli okursanız orda da söylemiş kendisi bütün uygulamaları taşıyamadığını. şahsen bu yöntemle uğraşmaktansa herkese app2sd programını tavsiye ederim.
her neyse sorum hala geçerli benim, benim bütün uygulamaları karta kurmam için ne yapmam gerekiyor? root mu? rom mu? ve yaparsam zararları neler olur?

foz54

foz54

Üye
root yapmadan uygulamaları sd karta kurmanın yolunu ben anlattım buyrun => aha kolay yolu da var 'antiace' programıyla uygulamaları karta kurabilirsiniz. telefonda usb hata ayıklamayı aktifleştirin. telefon açıkken pcye bağlayın, antiace programında uygulamaları karta kura tıklayın :D
antiace=>

Üst Alt