Öneri SD Kart Sorunu YARDIM!!!

Sponsorlu Bağlantılar

emz

emz

Üye
    Konu Sahibi
SD Kart Sorunu YARDIM!!!
Arkadaşlar ben bu wp 8.1 için önceden hazırlık yapıp önden hafıza kartı alayım dedim ve hafta sonu 64gb hafıza kartı getirttim internetten. Telefonum L520. Destekliyor. Taktığımda çalışıyordu ama bugün bir şeyler oldu ne oldu bilmiyorum ama telefonu yeniden başlattım ve bir daha telefon açılmadı. En son hafıza kartını çıkardım düzeldi. Bilgisayara bağladım bana wpd dosya sistemi falan yazıyor. Kod 10 hatası yazıyor ve aktifleşmiyor. Sizce ne yapılabilir? Bunun bir çaresi var mı?

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
exFAT olarak format atmanı öneririm. tabi içinde önemli dosyaların yoksa..

emz

emz

Üye
    Konu Sahibi
Hocam atabilsem atıcam. Şöyle ki sd kartı hem usb dönnüştürücü de hem de normal adaptörde denedim bilgisayara takınca görünmüyor. Algılandı sesi geliyor. Ardından aygıt yöneticisinden görünüyor. Çok gıcık ki hiçbir işlem yapamıyorum. i7 4 gb ram li bilgisayar bile aygıt ve yazıcılar bölümünde üstünde sağ tık yapınca takılıyor. Ben de onu çözemiyorum!!!:vur:vur

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
sanki senin kart nanayı yemiş gibi geldi bana o zaman :blink:kartın marka ve modeli nedir? hangi siteden aldınız?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Kartı bilgisayara bağladığınızda sürücü harfi olarak geliyor mu?
Sürücü harfinin alt kısmında sığa bilgisi (kapasitesi) görünüyor mu?
Eğer sürücü harfi olarak görünüyorsa, sağ tıklayıp biçimlendir dediğinizde hata alıyor musunuz, alıyorsanız ne hatası veriyor?

emz

emz

Üye
    Konu Sahibi
Hocam kart samsung 64 GB Micro sd. Kartı takınca win 7 de bilgisayarımda görünmüyor. Win 8 de geliyor ama hafızası vs hiçbiri görünmüyor. Sadece harfi çıkıyor. Hiçbir yerden erişemiyorum. Bir açık bulsam biçimlendireceğim ama olmuyor. Android de denedim, tel de denedim hiçbirinde bir şey yapılamıyor. Kartı taktığını anlıyorlar ama etki edemiyorlar. Ben de aygıt yöneticisine tıkladım oradan baktım sd kartı wpd dosya sistemi diye görüyor ve kod 10 sorunu yazıyor. Biraz araştırdım ama kimsenin dediği tutmadı. Farklı bir sorunu var. Daha 3 günlük. Kartın yanmasını gerektirecek bir durum da yok. Gittigidiyordan aldım olmazsa iade edeyim.

kursat99

kursat99

Üye
Class 10 mu? Yoksa 4 mü?

emz

emz

Üye
    Konu Sahibi
Class 10

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Bilgisayarı komut istemli güvenli mod ile başlat.
Kartı taktığında hangi sürücü harfi ile görüyorsa (Örneğin G harfi olsun)

format g:\ /q /fs:fat32 diye yaz.
Muhtemelen sorunsuz bir biçimde biçimlendirecektir.
Eğer yavaş biçimlendirme istiyorsan /q parametresini kullanmayabilirsin. Ancak bu durumda yarım saat falan sürebilir.

Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: ceza87
emz

emz

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarı komut istemli güvenli mod ile başlat.
Kartı taktığında hangi sürücü harfi ile görüyorsa (Örneğin G harfi olsun)

format g:\ /q /fs:fat32 diye yaz.
Muhtemelen sorunsuz bir biçimde biçimlendirecektir.
Eğer yavaş biçimlendirme istiyorsan /q parametresini kullanmayabilirsin. Ancak bu durumda yarım saat falan sürebilir.

Kolay gelsin.
hocam hemen deniyorum. Sonucu yazıcam.

heathrow

heathrow

Üye
birkaç hafta önce cep telefonumda galeriye girdiğimde fotoğrafları görememiştim. hafıza kartını bilgisayara taktım. hafıza kartının formatı değişmişti, yeni format raw idi, disk boyutu 1 GB'a düşmüştü ve hafıza kartı biçimlendirilemiyordu. 2-3 gün araştırdım, uğraştım, ne yaptıysam olmadı, yeni hafıza kartı aldım mecburen. eski hafıza kartı lexar marka kaliteli bir karttı, vatan'dan almıştım.

emz

emz

Üye
    Konu Sahibi
Hocam epey bir denedim de bilgisayarımda sdzx olarak (F:) sürücüsü olarak görünüyor ama iş kodları girmeye gelince böyle bir sürücü yok diyor. Anlayamadım. Ölmüş galiba benim kart.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
birkaç hafta önce cep telefonumda galeriye girdiğimde fotoğrafları görememiştim. hafıza kartını bilgisayara taktım. hafıza kartının formatı değişmişti, yeni format raw idi, disk boyutu 1 GB'a düşmüştü ve hafıza kartı biçimlendirilemiyordu. 2-3 gün araştırdım, uğraştım, ne yaptıysam olmadı, yeni hafıza kartı aldım mecburen. eski hafıza kartı lexar marka kaliteli bir karttı, vatan'dan almıştım.

Hafıza kartı veya Flash diskinizin formatı raw olduğu zaman sistem sadece sürücü harfi olarak görür, biçimlendirmenize izin vermez.
Yukarıda anlattığım yöntemi uygularsanız sorununuz çözülecektir :oke:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Hocam epey bir denedim de bilgisayarımda sdzx olarak (F:) sürücüsü olarak görünüyor ama iş kodları girmeye gelince böyle bir sürücü yok diyor. Anlayamadım. Ölmüş galiba benim kart.

Windows oturumundaki komut isteminden mi denediniz yoksa açılırken (F8) komut istemli güvenli modda açarak oradan mı denediniz.
Komut istemli güvenli modda açınca sürücüye erişmeye çalışmayın.
Doğrudan bulunduğunuz kök sürücü dizininde yazın.

C:\format F:\ /fs:fat32

emz

emz

Üye
    Konu Sahibi
Win 7 de açtım. F8e bastım ve komut istemiyle güvenli mod dedim. Ardından ilk verdiğiniz kodu girdim olmadı. Şimdi yeni verdiğinizi de deniyorum. İnşallah olur.Kod aynen şoyle. C:\Windows\system32>format F:\ /fs:fat32

Gelen cevap ise Geçersiz sürücü belirtimi. Ama F olarak geçtiğini görüyorum aygıtlar ve yazıcılarda. Ama bir türlü olmadı. Neyi yanlış yaptığımı bir bulsam zaten olacak.Oturum açıkken normal açıkken nasıl yapılmalı? Bir de onu denemek istiyorum. Şu an f sürücüsü olarak duruyor ama hiçbir şey yazmıyor dediğiniz gibi raw oldu galiba. Ama neden format atamadığımı çözemedim. Aynı raw formatı gibi acayip kasıyor. Ama düzelmiyor.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Win 7 de açtım. F8e bastım ve komut istemiyle güvenli mod dedim. Ardından ilk verdiğiniz kodu girdim olmadı. Şimdi yeni verdiğinizi de deniyorum. İnşallah olur.Kod aynen şoyle. C:\Windows\system32>format F:\ /fs:fat32

Gelen cevap ise Geçersiz sürücü belirtimi. Ama F olarak geçtiğini görüyorum aygıtlar ve yazıcılarda. Ama bir türlü olmadı. Neyi yanlış yaptığımı bir bulsam zaten olacak.Oturum açıkken normal açıkken nasıl yapılmalı? Bir de onu denemek istiyorum. Şu an f sürücüsü olarak duruyor ama hiçbir şey yazmıyor dediğiniz gibi raw oldu galiba. Ama neden format atamadığımı çözemedim. Aynı raw formatı gibi acayip kasıyor. Ama düzelmiyor.

Oturum açıkken işlemeyebilir.
Büyük ihtimal farketmeyecek ama bir de yine komut istemli güvenli modda şöyle deneyin son kez:

C:\format F: /fs:fat32

Eğer olmazsa bir de şunu

C:\format F: /fs:ntfs

emz

emz

Üye
    Konu Sahibi
Hocam,denedim olmadı. Evde net olmadığı için devamlı telden yazışıyorum wp de resim atamıyorum. Ama şunu söyleyeyim bilgisayarımda raw gibi görünen bir sürücü varken f diye gözükürken yazıyorum kodları sürücüyü yerleştirin ve enter a basın diyor. Anlayamadım. Gitti gidiyor da aldığım yere yazdım teknik bir sorun olabilir değişimi yaparız dediler olmazsa yarın kargolarım değiştirirler.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Hocam,denedim olmadı. Evde net olmadığı için devamlı telden yazışıyorum wp de resim atamıyorum. Ama şunu söyleyeyim bilgisayarımda raw gibi görünen bir sürücü varken f diye gözükürken yazıyorum kodları sürücüyü yerleştirin ve enter a basın diyor. Anlayamadım. Gitti gidiyor da aldığım yere yazdım teknik bir sorun olabilir değişimi yaparız dediler olmazsa yarın kargolarım değiştirirler.

Geçmiş olsun, olur böyle aksilikler. Umarım değiştirirler. :tebessüm:

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Al sana kesin Çözüm başka telefona tak biçimlendir :thumbup:

emz

emz

Üye
    Konu Sahibi
Denedim de başka telefonlar da algılamadı. Ama eski telefonum 5800Xm. Sur Bi de onda deneyeyim doğru. Symbian dan her şey beklenir:D Windows un yapamadığını onun yaptığını bilirim. Hadi bakalım. Sonucu gene yazarım:)Denedim hafıza kartı bozuk diye yazdı. Sonra biçimlendir dedim ama etki etmedi. Hala aynı. Satıcı yazmış gönderin bizde yenisi gönderelim diye. Şimdi okuldayım çıkınca yollayacağım ama neden telefonu yeniden başlatınca kart bozuldu onu anlamadım. Telefon tekrar aynısını yapar mı acaba?Arkadaşlar sd kartın yenisi geldi ama tamamen farklı bir kutuda. Hatta kutusu bile yoktu plastik kapa konmuş ve gönderilmiş. Kartın arkasında yazan bilgileri
MMB3DO8BUACA-GE
LD8H20131111
MADE IN TAIWAN
Ama ben orijinalliğinden emin olamıyorum. Samsung yazıyor önünde ama bilemedim. Ama o yazı dışında yazanlar bir de Micro sd ve hc, kaç gb olduğu yazmıyor. Bilgisayara taktım ve 64 GB yazdı ama emin olamıyorum. Lütfen yardımcı olun. Onay vermeye çekiniyorum. Olmazsa iade edip,paramı alacağım. İlk kartta her şey yazılıydı ve class10 yazıyordu, ama bunda Class yazmıyor ve ne olduğunu bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim? 100₺ verdim karta olmazsa iade edeceğim. Çekiniyorum. Yardımcı olun lütfen.
Geçmiş olsun, olur böyle aksilikler. Umarım değiştirirler. :tebessüm:
Sizce nasıl anlarım?

Üst Alt