• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Saydam Araba Görenleri Şaşırtıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Saydam Araba Görenleri Şaşırtıyor
Japon araştırmacılar araç içi saydam görüntüleme tekniği geliştirdiler.

Şeffaf görüntü elde edilmesi üzerine bir süredir yapılan çalışmalar sonuç verdi.

Keio Üniversitesi Medya Tasarım Enstitüsü araştırmacıları Susumu Taçi ve Masahiko Inami tarafında gerçekleştirilen proje ile ilgili detaylı bir önizleme videosu yayınlandı. Proje bir çok alanda kullanılmak üzere tasarlandığı görülse de genel amaç araç için saydam görüntü elde edilmesi üzerine yapıldığı gözleniyor. Teknolojinin yeni bir oluşum olmadığını ancak bu denli bir çalışmanın ilk defa yapıldığı bilim çevreleri tarafından doğrulanmış gözüküyor.

Araç içi menavra kabileyetine yeni bir soluk getirecek olan teknolojinin gelişmeleri bilim teknik çevreler tarafından merakla bekleniyor. Dış görüntüyü bir kamera vasıtasıyla iç arka koltuğa yansıtıcı ile yansıtan aparatların kurulumundan oluşuyor. Sürücü isteği doğrultusunda yerleştirilen özel yansıtıcı kumaş ile kamera açılarının elde ettiği görüntü yansıtılarak kör noktaların görüntülenmesi sağlanıyor.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
 
  • Beğen
Tepkiler: tayfunerdogmus1, Invoke ve Emrgncy


Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:hmmm ilginç teknoloji baya bir ilerledi:tşk: haber için
 
  • Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederim
 
Serhan

Serhan

Üye
Bu Japonlar yokmu bu Japonlar :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: Nextman

osicik

Üye
çok kullanışlı bi olay değil... haber için teşekkür...
 
  • Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Glania95

Glania95

Üye
Aslında mantıklı bir çalışma videodan da anlaşılabileceği gibi geri geri gelirken oluşan kazalarında önüne geçilebilir.( ki bu kazalar Türkiye'de çok oluyor :/ )Evet doğru arkayı gösteren araçlarda var ama araba kullananlar bilir arkaya bakarak yanaşmak daha mantıklı oluyor.Ama arka koltuklarda oturan olduğu zaman o saydamlık kullanışsız olabilir.Ama geliştirme aşamasında olduğundan onunda çözümünü bulurlar diye ümit ediyorum :) Birde acaba su döküldüğünde bozulma olasılığı olabilir mi diye düşünmeden edemiyor insan :) Ama gine belirteyim geliştirme aşamasında olduğundan onunda icabına bakarlar :)
 
mars259

mars259

Üye
ilginç
 

furkankaya559758

Üye
Askeriyede işe yarayabilir ancak daha geliştirilmesi gerekiyor.
 

Benzer Konular



Üst Alt