sata usb

Sponsorlu Bağlantılar

huseyinkeske

huseyinkeske

Üye
    Konu Sahibi
sata usb
sata çıkışıma şöyle bi kablo alsam usb olarak kullanabilirmiyim fotoğraftaki e sata ben normal sata olarak alsam veya yapsam çalışır mı

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
sata portunu usb olarak kullanamazsınız.
notebooklardaki e-sata portları hem usb hem e-sata'dır :oke:

huseyinkeske

huseyinkeske

Üye
    Konu Sahibi
benimki masaüstü usb girişleri problemli problem çıkarıyolar bazen ondan böyle bişey düşündüm

mami944

mami944

Üye
o kablo genellikle SSD kurulumu için harddiskin içindekileri USB aracılığı ile SSD içine klonlanır eğer bu işler için kullanıcaksan yardımcı programları öğrenmelisin ardından al kabloyu yap kurulumu

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
o kablo genellikle SSD kurulumu için harddiskin içindekileri USB aracılığı ile SSD içine klonlanır eğer bu işler için kullanıcaksan yardımcı programları öğrenmelisin ardından al kabloyu yap kurulumu
ssd ye klonlama yapmak için usb ye gerek yok.

mami944

mami944

Üye
Leptota nasıl yapmayı planlıyorsun 80 gb yi dvdleremi dağıtıcan ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Leptota nasıl yapmayı planlıyorsun 80 gb yi dvdleremi dağıtıcan ?
:kop:
e-sata to sata çevirici alıp ssd yi takarsan çalışmaz bu 1. lazım olan güç girişi nerde bide onun için kablo lazım dersin.
kablo başı 10-15 liradan boş yere 30 lira vereceğine Caddy alırsın. daha sonra harddiskide kullanırsın.
+ 32gb gb usb belleğin varsa benim gibi hiç uğraşmazsın caddy yada kabloyla :oke:

mami944

mami944

Üye
Ben sata to USB diyorum sen e-sata to sata diyorsun ben satayı e-sataya niye çeviriyim? ayrıca zaten HardDisk kutuları var onla yapıyorum ben USB 3.0 desteği sadece hız değil ayrıca USB üzerinden güç beslemeside yapmaktadır... Yeni kısaca sata to USB işini görür 5-10₺ bulursun 2 gb flash disk alıp atmana gerek kalmaz klonladığında kaldığın yerden aynı devam edebilirsin üstelik samsung leptoplarda destek veriyor klonlamaya bir kablo yeter.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Ben sata to USB diyorum sen e-sata to sata diyorsun ben satayı e-sataya niye çeviriyim? ayrıca zaten HardDisk kutuları var onla yapıyorum ben USB 3.0 desteği sadece hız değil ayrıca USB üzerinden güç beslemeside yapmaktadır... Yeni kısaca sata to USB işini görür 5-10₺ bulursun 2 gb flash disk alıp atmana gerek kalmaz klonladığında kaldığın yerden aynı devam edebilirsin üstelik samsung leptoplarda destek veriyor klonlamaya bir kablo yeter.
Ssd yi usb ye nasil takacaksin ?

mami944

mami944

Üye
converter var bilmiyormusun -_-

mami944

mami944

Üye
Türkiyede bu var onu buralarda pek bulamazsın ama SSD 1-2 aya yaygınlaşırsa o da gelir.Aşşağıdaki modeller tek kablo olarak değilde platik paşlıklı ve çoklayıcı olarak var ama aynı işlevi yaparlar satada bazıları satadan DVDWriter bile çalıştırır:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Bi kabloya 40-50 tl tamamen gereksizlik..
Bu işi en basit bir masaüstü PC de halledebilirsin.. Masrafsız ve kolay.
Ayda yılda bir kullanacağım kabloya 50 lira vermem ben..

Ayrıca ssd fazlasıyla yaygınlaştı. Bende ssd kullanıyorum ve artık yeni sistem toplayalarin %50 si ssd aliyor

Son düzenleme:
mami944

mami944

Üye
Bunlar zaten sana değil teknik servislere kullanıyorlar :) Ayrıca banada lazım malum evde bu tarz şeylerle baya uğraşıyorum lazım oluyor.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Bunlar zaten sana değil teknik servislere kullanıyorlar :) Ayrıca banada lazım malum evde bu tarz şeylerle baya uğraşıyorum lazım oluyor.
1 tane 3.5" 2 tane 2.5" sabit disk 2 tane usb3.0 harici disk +ssd var hic lazim olmadi

mami944

mami944

Üye
Bana sık lazım oluyor çünkü SSDye geçiyorum ve sık sık sorun oluyor driver ve recovery araçları olmuyor neyse hallettik bir şekilde :(

Üst Alt