Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
şarj yüzdesi
Sponsorlu Bağlantılar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
trefflay
Üye
Konu Sahibi
şarj yüzdesi
Arkadaşlar nolur yardım edin, sony ericsson xperia arc kullanıyorum. Şarj göstergesi 50% iken bi anda 1% olup şarj bitiyor. Bataryadandır dedim gittim yeni bir batarya aldım ama sorun aynen devam ediyo. Bu durumun sebebi ne olabilir? Ya da bu sorunu nasıl halledebilirim?
PriZm
Üye
Batarya kalibrasyonu yapmalısın.
trefflay
Üye
Konu Sahibi
bu ne demek? Biraz açıklar mısınız lütfen.. Bi de nasıl yapılacağını söyler misiniz?
PriZm
Üye
İnternetten Xperia arc recovery yaz.ve telefonunun recovery bölümünün nasıl açıldığını öğren.recovery menüsünde Battery reset yada battery calibration gibi birşey olması lazım
alien97
Üye
telefonu root yapın sonra marketten xparts programını yükleyin ordan cwm recovery yükleniyor sonra recoveryden advanced wipe battery stats yapın
Xperia için cwm ile ilgili ne yazık ki pek bilgim yok.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
videonun 01:30 dan sonrası cwm ye nasıl girildiğini gösteriyor. Eğer costum rom kullanıyorsanız bu şekilde girebilirsiniz.
hakan_710
Üye
Dostum kalibrasyon ise yarar mi bilmem ama benim de soylemek istedigim birkac sey var. Madem bataryadan kaynakli bir sorun olmadigindan eminsin belki telefonun sarj soketi arizalanmis olabilir. Bnm telefonumun sarji cabuk dolup cabuk bitiyordu ( dolu sarj ile en fazla 1 saat gidiyordu) servise verdim sarj soketi degisti ve simdi ortalama 15-18saat gidiyo. Garantin var ise servise danis yada guvendigin bir telefoncuya göster.
Dostum kalibrasyon ise yarar mi bilmem ama benim de soylemek istedigim birkac sey var. Madem bataryadan kaynakli bir sorun olmadigindan eminsin belki telefonun sarj soketi arizalanmis olabilir. Bnm telefonumun sarji cabuk dolup cabuk bitiyordu ( dolu sarj ile en fazla 1 saat gidiyordu) servise verdim sarj soketi degisti ve simdi ortalama 15-18saat gidiyo. Garantin var ise servise danis yada guvendigin bir telefoncuya göster.
Haklısın. Şarj soketinde birşeyin kısa devre yapması da benzer bir soruna sebebiyet verebilir ki dikkat edilmezse çok daha büyük bir sıkıntı çıkartabilir.
trefflay
Üye
Konu Sahibi
çok sağolun arkadaşlar Allah razı olsun, söylediklerinizi uygulamaya çalışacağım
- - - Eklendi - - -
çok sağolun arkadaşlar Allah razı olsun, söylediklerinizi uygulamaya çalışacağım