Sara hastalığı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

elektrofizyoloj

Üye
    Konu Sahibi
Sara hastalığı
Toplumda epilepsi yani sara hastalığının görülme sıklığı, sanıldığından daha fazla. Hiçbir sağlık sorunu olmayan insanların birden olduğu yere yığılıp kalması ve kontrolsüz bir şekilde çırpınması şeklinde kendini gösteren epilepsi, erken teşhis ve tedavi ile nöbetleri büyük oranda kontrol edilebilir bir hastalık haline gelmiştir.

Peki epilepsi nedir ? Toplumda sara hastalığı diye tabir edilen epilepsi hastalığı, hastanın ve ailenin doğru şekilde bilgilendirilmesi sayesinde korkulan bir hastalık olmaktan çıkabilmektedir. İnsanların beyinlerindeki hücrelerin kontrol edilemeyen, anormal, ani ve aşırı elektriksel deşarjlarına bağlı olarak ortaya çıkan epileptik nöbet yani sara; geçici ve kısa sürelidir. Söz konusu sara nöbetleri bilinç kaybına neden olabildiği gibi, bilinç kaybı olmadan da gerçekleşebiliyor.

Epilepsi yani sara hastalığı, toplumda her yüz kişiden birinde görülür. Epilepsi görülen kişilerin yüzde 50sinde hastalığa neyin neden olduğu bilinmez. Bir grup hastada da hamilelik esnasında meydana gelen beyin gelişme sorunları, doğum esnasında yaşanan sorunlar, menenjit, zehirlenmeler, beyin enfeksiyonları, ağır kafa travmaları ve beyin tümörleri sara hastalığına neden olabilir. Epilepsi nöbetinin sebebi tümör veya herhangi bir hastalık değil ise saranın ilerlemesi mümkün değildir. Hastanın yaşı ilerledikte epilepsi geçirme sıklığı azalabilmektedir. Sara nöbetleri çoğunlukla kişilere çok uzun sürüyor gibi geliyor. Aslında bir ila üç dakika içerisinde hastanın kasılması sona eriyor ve nöbet geçirenler bir müddet sonra normale dönüyor.
ÇOCUK NÖROLOJİSİ
EEG LABORATUARI




YeniDoğan - Çocuk - Erişkin NÖROLOJİSİ VE EEG ÇEKİM MERKEZİ


***** DİGİTAL VİDEOLU EEG CİHAZI *****

* RUTİN EEG ****** UYKU-UYANIKLIK EEG ***** * TÜM GECE VİDEO EEG ****** EVDE EEG ÇEKİMİ ********** ÖZEL EEG ÇEKİMLERİ YAPILIR.... *****. **** İRTİBAT: 0535 477 4386 ******
GÖZTEPE VE BOSTANCI EEG LABORATUVARLARI

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

jojo_va
Cevap
0
Görüntüleme
485
jojo_va
DarkredBlue61
Cevap
7
Görüntüleme
775
DarkredBlue61
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
478
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
536
Haydar


Üst Alt