Sandisk Ultra SD kart veriler silinmiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Notxr

Notxr

Üye
    Konu Sahibi
Sandisk Ultra SD kart veriler silinmiyor
Sekamünaleyküm herkese.
Elimde 16 GB kapasiteli bir SanDisk Ultra SD kart var. İçindeki verileri defalarca silmeme rağmen, kartı çıkarıp taktığımda tüm veriler olduğu gibi geri geliyor. Kart hiçbir şekilde biçimlendiremedim hep "windows unable to complete format" yazıyor. Rufus ile ISO yazdırmayı ve bir kaç disk kurtarma yazılımlarını denedim ama sonuç nafile. Bunu çözmek mümkünmüdür?

üstte temsili görseli var

• Beğen
Tepkiler: birdnews

0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
Sekamünaleyküm herkese.
Elimde 16 GB kapasiteli bir SanDisk Ultra SD kart var. İçindeki verileri defalarca silmeme rağmen, kartı çıkarıp taktığımda tüm veriler olduğu gibi geri geliyor. Kart hiçbir şekilde biçimlendiremedim hep "windows unable to complete format" yazıyor. Rufus ile ISO yazdırmayı ve bir kaç disk kurtarma yazılımlarını denedim ama sonuç nafile. Bunu çözmek mümkünmüdür?

üstte temsili görseli var
Aleykümselam
başka pc lerde denedin mi ?
sd kartın içindekileri ctrl x yapıp yerel disk d ye ya da yerel disk c ye bi klasöre yapıştırın silmiş gibi olursunuz
daha sonra pc den de silersiniz

• Beğen
Tepkiler: Notxr

birdnews

Üye
Büyük ihtimalle SD kartın bozulmuş ve salt okunur moda geçtiği için veri silinmiyor; çözüm genelde kartı değiştirmektir.

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Virüs taraması yaptırdın mı? Neden kartı virüs taramasından geçirmiyorsun? Ya PC de ya kartta virüs varsa o virüs dosyaları geri getirip format atmasını engelliyordur. Casus yazılım ve normal virüs taraması yaptır. Avast ya da avg var kur tarat.

Notxr

Notxr

Üye
    Konu Sahibi
Virüs taraması yaptırdın mı? Neden kartı virüs taramasından geçirmiyorsun? Ya PC de ya kartta virüs varsa o virüs dosyaları geri getirip format atmasını engelliyordur. Casus yazılım ve normal virüs taraması yaptır. Avast ya da avg var kur tarat.
denenebilir

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
kart okuyucuyu değiştirdin mi?

kartı telefona takıp dene birde yine hata veriyorsa donanımsal arızadır.

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
İlk yapman gereken şey başka birinin bilgisayarında denemeden önce virüs taraması yaptırman.

• Beğen
Tepkiler: Notxr
Notxr

Notxr

Üye
    Konu Sahibi
kart okuyucuyu değiştirdin mi?

kartı telefona takıp dene birde yine hata veriyorsa donanımsal arızadır.
değiştirdim olmadı :( biçimlendiriyorum windowsta hata veriyor,linuxta oldu gibi yapıp yapmıyor son antivirüs taraması yapacağım

DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Resmi SD card Format aracını dene:

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve 0sıfırcı
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu
Notxr

Notxr

Üye
    Konu Sahibi
Pc ye taktığın kart okuyucuyu değiştirdin mi peki? dönüştürücü kullanıyorsan yanda lock yazar o aşağıda filan değil dimi
lock yazar aşağıda değil değiştirdim diyorum hep dnüştürcüde,dönüştürücüsüzde denedim olmuyor ya:birak: bozuk galiba antivirüs bile temiz dedi :bilmem:

Dobraokuyucu

Üye
Kart salt okunur ayarlı değilse bozulmuştur.

s.savas

Üye
Bozuk değilse neden format atılmıyor bize bir zahmet açıklar mısın?
Bozuk olduğunu ifade etmiş zaten.
Benzer bir durum benimde başıma gelmişti. Araçta ayna üzerine takılan hem kamera hemde navigasyon olarak kullanılan bir cihaz almıştım aliexpresten. Zamanla voltaj değişikliklerinden olduğunu düşündüğüm bir nedenle 128 gb lık sandisk sd kartta da aynı durum oluştu.
Karttaki kamera kayıtlarını izleyebiliyorsun ancak her formatlama sonrası kartı kart okuyucuya takınca kartın formatlanmadığını, eski verilerin hala yerinde olduğunu görüyorsun.
Özetle kart bozulabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu

Üst Alt