Dobraokuyucu
Üye
Sancılı bir Nokia N70 konusu (Yardım)
Nokia 603 ararken bir anda çok ucuza bir N70 bulunca dayanamadım ve aldım. İlk haftalar herşey güllük gülistanlık giderken zaman zaman telefonun kendi kendine Bluetooth dan dosya göndermeye çalıştığını şarjının anormal derecede fazla gittiğini kendi kendine ısındığını ve en sonunda uluslararası bir numaraya sürekli mesaj yollagığını fark ettim, işin kötüsü telefon yenilenmiş cihaz kategorisinde siteye koysan sırıtmaz vaziyetteydi ve çok temizdi yazılım / donanım olarak, sonra commwarior wormu ile karşı karşıya olduğumu öğrendim ve telefona format attım ancak telefon ne formata ne de antivirüse tepki vermiyordu her seferinde menü kilitleniyor ve uygulamalara erişimimi engellemeye çalışıyordu bende sorunun telefonun içinde yüklü gelen " Guardian" ve "FExplorer" isimli programlardan kaynaklandığı kanısına vardım ancak garip bir biçimde bu programları silemediğimi fark ettim sistemden resmen gömülmüşlerdi. Bunun üzerine telefona takılı olan 1 GB lık hafıza kartını formatlamak aklıma geldi işin daha da garibi telefon kartı formatlamaya çalıştığımda kilitleniyor ve bataryayı sökmeden de kapanmıyordu. Bende son çareyi telefonu kartla beraber formatlamada buldum işlemi yaptım ve zor bela mmc kartı formatladım ama virüs bu sefer de kendini sistem dosyalarına gömdü bende kartı söküp bir daha formatladım telefonu. Şimdi sorum şu: Telefon şu anlık iyi gibi duruyor en azından anormal davranmıyor ama İnterneti açmaya korkuyorum tekrar gelir diye virüs. Kartı PC ile formatlamak lazım galiba ama bu kartı okuyacak donanım günümüzde hiç yok. Telefonu geri de veremem çünkü şu an elimde telefon yok. Bu garip paradoksan nasıl kurtulabilirim hiç fikrim yok. Yardımlarınızı bekliyorum.