N8 Takılma/Erişememe/Yarı kilitlenme sorunu...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
delidolunet

delidolunet

Üye
    Konu Sahibi
N8 Takılma/Erişememe/Yarı kilitlenme sorunu...
Arkadaşlar çok sinir eden bir sorunla karşı karşıyayım..

Özetliyorum; Telefonumu aldım 3 hafta sonra garip bir donma sorunu yaşadım. Bu sorun durduk yere oluyor. Telefon kilitleniyor, kapatıp açıyorum sorun yok. Ama fotoğraflara girmeyi denersem, dosya yöneticisine girmeyi denersem, yedeklemeye çalışırsam, menü tuşuna basılı tutup açık programları görmeye çalışırsam, bir mesaj gönderdikten sonra telefon donuyordu ve asla kapatıp açmadan eski haline gelmiyordu; ve bunun gibi aksiyonları yapmaya çalıştığımda da telefon donuyordu. Yani istersem hiç ellemiyim telefon menüdeyken 15 dakika sonra bu hale gelip donuyordu. Kapatıp açıyorum, yine aynı sorun.

Telefona hard format attım, 1-3 hafta arasında bu sorunu tekrar yaşadım. Daha sonra phoenix ile hackli yazılım attım, 1-3 hafta arasında aynı şeyi tekrar yaşadım. hard format atıp Daha sonra hacksiz PR 1.1 yükledim flashla, 1-3 hafta sonra yine aynı şey oldu. Sonra hard format atıp orjinal yazılımı flashla yükledim tekrar, 1-3 hafta sonra yine aynı şey oldu. En son olarak tekrar orjinal yazılım yükledim, 5 gün sonra yine aynı şeyle karşı karşıyayım şu an. 1-3 hafta dememin sebebi, ilk hafta ile 3. hafta arasında emin olmadığım bi sürede oluyor olması.

Sim çıkart tak yaptım, hafıza kartı çıkarttım, telefon depo hafızasını biçimlendirdim, ama asla soruna kesin bi çözüm olmadı..Hep bi süre sonra aynı sorun baş gösterdi ve üzerine basa basa söylüyorum, kendiliğinden oluyor. Mesajlaşıyorum, mesaj beklerken 10 dakika sonra elime alıyorum ve bu sorunun tekrar başladığıın görüyorum.

Çözüme ihtiyacım var, telefon daha 2 ayını doldurdu/doldurmadı.. Ürünü formatlamak istemiyorm, yer yazılılma her yöntemle denedim, sorun tekrar ediyor.

Sorularım şunlar,

1- Bu sorunu kendim aşabilirmiyim? Yani bilinen bi yöntemi var mı yoksa garantiye vermek zorunda mıyım?

2- Garantiye verirsem, daha önce yüklemiş olduğum hackli sistem tespit edilir mi veya bu bi sorun oluşturur mu?
(telefonuma en son yüklediğim yazılım hacksiz, navifirm ile indirdiğim yazılım. Ayrıca bu yazılımı yüklemeden önce hard format atıp, navifirm ile indirdiğim yazılımı sonra attım. Bu eski yazılımı tamamen yok etmiş midir? Bu konuda tecrübesi olan var mı? Garantiyi kaybedersem çok kötü olur, böyle bir lüksüm yok.) (ayrıca telefonuma bu siteden indirdiğim bir kaç tane program/oyunu opda ile aldığım sertifikayla sertifikalayıp yükledim. Bu bi sorun olur mu garanti açısından?)

Arkadaşlar en açıklayıcı biçimde yazmaya çalıştım. Resmi bir dil gibi gelmesin, sorunu yaşayan veya sorunuma yardım etmeye arkadaşlar kıytırık cümleler okumasınlar diye özenerek yazdım.

Tavsiyeleriniz doğrultusunda bi girişimde bulunacağım, lakin bende çözüm ve fikir kalmadı. Lütfen az da olsa bilgisi deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olsun. Kanser olmak üzereyim! :(

Herkese saygılar, teşekkür ediyorum.. Yardımınızı esirgemeyiniz.. İyi geceler.
 


>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
telefonda bi sorun var sen onu servise ver çünkü ben 1 aydır kullanıyırum bende bırak donmayı yavaşlama bile olmadı tele hiç format bile atmadım 8 tane hd oyun yüklü 6tane program yüklü hiç bi sorun yok o telefon servislik
 
delidolunet

delidolunet

Üye
    Konu Sahibi
telefonda bi sorun var sen onu servise ver çünkü ben 1 aydır kullanıyırum bende bırak donmayı yavaşlama bile olmadı tele hiç format bile atmadım 8 tane hd oyun yüklü 6tane program yüklü hiç bi sorun yok o telefon servislik

benim sorunum daha çok donanımsal bi sorun gibi. Ayrıca şimdi farkettim, sim kart çıkartıp takmakla ilgili. Sim kartı çıkartıp takmanın faydası olmadı. Ama sim kartı tamamen yerinden çıakrtıp öyle açtyım telefonu, çatır çatır çalışıyor. Ama sim kartı takıp açınca, gidiyor. Nedir bu sorun yahu? Çok saçma, nasıl olur ki :S
 
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
şşşşşimdi anlaşıldıııı senin sim kart eski galşba yeni çıkan 64kb sim kart ile git sim kartını yenilettir.

--------------- Ekleme ---------------

sen git sim kartı yenilettir bu sorun arkadaşımdada vardıı bole hallettik kesnlikle olur yeni nesil sim kart ile yenilettir
 
TheORCUN

TheORCUN

Üye
Yazılımsal bir sorun kesinlikle yok. Donanımsal da olabilir, sim den de. Yenile sim kartını. 128kb lık var şu an en son. Olmadı servis şart. Garanti konusunı da dert etme; dead phone usb flash atmadıysan, hack'li değilse şu an, düşmez garantiden...
 
BASKANCIHAN

BASKANCIHAN

Üye
sim kartan yapıyor olabilir kardeş ayrıca hafıza kartı kullanıyorsan muhtemelen ondan da olabilir bu makina eski hiçbirşeyi kabul etmiyor maalesef tavsiyem yukarıda yazdıklarımı bir dene sim kartın 128 lik olmasına dikkat et hafıza kartı kullanma telefonu formatla tekrar güncel yazılımı yükle bir de öyle dene bakalım yorumlarını yazarsan seviniriz...iyi forumlar...
 
karaboga_1890

karaboga_1890

Üye
benim sim kartım 64 kb lık :) türkcell kullanıyorum sorunum yok ayrıca telefonu almadan sormuştum tükcell bayisine adam öyle bir kart yok dedi 128 mb kart var dedi o da mobil imza uygulaması oluyormuş ondan öyle dedi sizin dedikleriniz de mi bu mobil imza özelliği olan kartlar acaba resmi felan yok mu kartların :)
 
TheORCUN

TheORCUN

Üye
ya yeni telefonlar geriye ket vuruyo :D özelliklere bakma, adam gibi tanıdığı sim kartlar; bir kısım 64kb, 128kb'lerin hepsi. Aynı zamanda biz 128'lerde sürünüyoruz hala. 512'ler var... :D
 
delidolunet

delidolunet

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar sim kartım tahmin edeceğinizden daha eski, şimdi sim kartımı çıkartıp baktım, SIMPlus64 yazıyor, sanırım 64'lük bu.

Telefona hard format attım, takır takır çalışıyo şu an. Ancak şu var, ben bu telfonu böyle 1-3 hafta kullansam yine aynı sorun olucak. Durduk yere bu sorunun çıkması garip, hani kart arızası olsa bu sim kartla hiç açılmaması gerekmez miydi? Bu açılıyo 1-3 hafta sonra vazgeçiyo çalışmaktan açıkçası :D

Acaba diyorum, sim kartın içindeki rehberi ve mesajları mı temizlesem tamamiyle? Telefonumun ara sıra durduk yere sim rehberini ve sim mesajlarını gösterdğini farkettiğim olmuştu. Acaba telefon bi sebepten ötürü sim hafızasını kullanmayı deneyip dolu olduğunu görünce isyan ediyor ve takılıyor olabilir mi?

Neyse. Yakın zamanda sim kartımı değiştiricem, bunun için tim'e gitmem yeterli olur sanırım değil mi?

Ve şunu farkettim not olarak bulunsun. Telefona harf format attıktan sonra yedeklemelerimi geri yükleyince telefon yine kitleniyor. Ayarlar olmadan geriyükledim kitlendi, dosyalar olmadan geriyükledim yine kilitlendi. Bende daha fazla denemedim.
Benim kanaatim yazılımsal bi sorun yok, ancak şöyle bi yazılımsal sorundan belki bahsedebiliriz şahsi görüşüm, telefon durudk yere bi kaç kez sim hafızasına başvurdu, bunu mesajlarda ve rehberde 3-4 kez görüp yaşadım.

Şimdi başka bi telefon kullanıp sim mesaj ve sim rehberini temizleyeceğim, sonucu sizlerle mutlaka paylaşıcam. Fikir beyan eden herkese çok teşekkür ediyorum.
 
matanist

matanist

Üye
Benimki de arada bir takıldığı oluyor seninki kadar sık olmasa da. Benim simde hâlâ Telsim yazıyor :D Tarih öncesi değiştirmek için gittim hat sahibinin imzası ve kimlik fotokopisi lazımmış :D Neyse bekleyeceğiz az daha.
Sim karttan diye söyleyen çok oldu daha önce çok karşılaştım. Değiştirince görüşlerini eksik etme.
 
delidolunet

delidolunet

Üye
    Konu Sahibi
Sim hafızasını temizlemem bi işe yaramadı, telefona sim kartımı takınca yine aynı sorun oluyor. Şunu da denedim, bu sonuç beni sinir etti ve rahatlattı bi miktar. 3 yıldır kullanmadığım eski bir sim kartımı taktım telefonuma, o da aynı sorunu yaptı, ancak diğeri kadar değil. An azından şu an gördüğüm kadarıyla herşey takılmıyor diğer hatta olduğu kadarıyla. Umarım sim kart değiştirmem çözümdür.

Ve belirtmek istediğim bi şey daha. Telefonumu aldığım gün, telefonumun hoparlörünün sesi iyi değildi. N8 kötü ses veriyor diye düşündüm dışarıya. Ancak başka bir arkadaşta n8 görüp sesini dinleyince şok oldum, telefonumun hoparlörü patlak gelmişti direk, iğrenç bi cızırtı geliyo sesi %60 tan yukarıda açınca. Bunu da garantiye veremedim aldıktan sonra çünkü okullar yeni tatile girmişti. Velhasıl, bu iş sonuçlanınca güzel bi derleme yapıcam. Fikri olan varsa halen paylaşabilir, memnun olurum.

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşlar, kilitlenme sorununu çözdüm... Daha doğrusu, sebep olan şeyin bi kısmını çözdüm, ve çalışır hale getirebildim eski sistemi.

Sorun şu: Klasörlerime kaydettiğim 3000+ mesaj ve 1000 mesaj biriken gelen+giden kutusu. Mesajlarım olmadan geri yükleme yapınca herşey tıkırında. Demek ki tamamen şahsi hayvanlığımmış, ancak hala kafama takılan bi soru var, sim kart takılı değilken bu mesaj sayısı sorun çıkartmıyordu, bu hala soru olma özelliğini taşıyan bi durum..

Saygılar, umarım benden sonraki arkadaşlara bu konu yardımcı olur.
 

cemlist

Üye
kardeş senin başına gelen de pişmiş tavuğun başına gelmemiş..sim kartı değiştirdin mi acaba
bende de ara ara uygulamalar menusunde takılıyor..hadi sim kartın yenisi oluyorda hafıza kartının yenisi nasıl oluyor ki?
 
ultrayer6

ultrayer6

Üye
oha! o kadar mesaj olsa deden bile arıza çıkarır... ne yaptın sen kardeş sil onları.
 
delidolunet

delidolunet

Üye
    Konu Sahibi
bazı arkadaşlar yanıt vermişler sağolsunlar..

öncelikle şöyle söyliyeyim, eski telefonumda 5-6 bin mesaj sıkıntı olmuyordu bu yepyeni telefon niye mesajda sıkıntı yapıyor halen anlamadım ki şu var, mesajlar kilitlenmiyor, tüm telefon kilitleniyor tamamen. mesajlara girsen o kitlense sonradan telefonu etkilese tamam ama, isterse 15000 mesaj olsun mesajlara girmeden etkilemesi bana garip geldi. lakin 15000 mesja dediğiniz de toplasanız toplasanız 10 mb yer tutucak veri yaratır :D neyse, sorunumu şöyle çözdüm:

sim kart değiştirdim. pek etkisi olduğu söylenemez ama içim rahat. artık 1000 gelen 999 giden olduğunda mesajları bilgisayara yedekleyip siliyorum.

belirteyim söyledim mi bilmiyorum ama, telefonunuz kilitlendiği zaman ve takılmalar yaşıyorsanız sim kartı çıkartıp telefonu çalıştırın. ben ne zaman bu sorunu yaşasam bu şekilde "benden kaynaklı" mı yoksa "sistemsel bi arıza" mı olduğunu anlıyorum..

sevgiler, pişmiş tavuk. :D
 
Melih Burak

Melih Burak

Üye
Benim sim kart 2000'den beri değişmedi hiçbir sorun yok
 

bebe86

Üye
arkadaşlar hiç boşa uğraşmayın nokia nın yazılım hatalarından oluyomuş bende n8 aldım aldığım gün kilitlendi ne mesaj ne de isimler kayıtlıydı telefoncu arkadaş söylemişti ancak dinlemedim aldım çok pişman oldum çözümü yok nokia yeni yazılım çıkarıncaya kadar bekleyeceğiz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt