Haber Samsung, Transparan Ekran Patenti Aldı, Hem Ön Hem De Arka Yüzey Dokunmatik

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Samsung, Transparan Ekran Patenti Aldı, Hem Ön Hem De Arka Yüzey Dokunmatik
Samsung, yeni teknolojileri geliştirmeye devam ediyor.

Teknoloji firmaları arasında, özellikle de akıllı telefon ve tablet üreticileri arasında en fazla dava konusu olan şeylerin başında patentler geliyor. Firmalar buldukları, geliştirdikleri teknolojilerin patentlerini alarak, diğer firmaların kopyalayarak kullanmasının önüne geçmeyi amaçlıyorlar.

Patentler, günümüzde oldukça değerli, mobil platformda üreticiler, diğer firmaların patentlerini kullandıklarında satılan her ürün için patent sahibi firmaya belli bir ücret ödemesi gerçekleştiriyorlar. Milyonlarca ürünün satılacağını düşündüğümüzde, patent ücreti de inanılmaz seviyelerde paraya karşılık gelebiliyor.

Devamlı yeni teknoloji geliştiren firmalardan bir tanesi de Samsung, bir çok farklı patent ile son dönemde karşımıza gelen firma, yeni patenti daha kütüphanesine ekledi. Samsung’un yeni patentinde konu olan şey ise bir ekran. Transparan bir ekranın patentini alan firmanın bu ekranında hem ön hem de arka yüzey dokunmatik özelliğe sahip.

Bu patentte ki teknoloji ile, kullanıcı hem arka yüzey hem de ön yüzeyi kullanarak, bir çok farklı işlemci gerçekleştirebilecek. Henüz bu teknolojinin ne zaman karşımıza çıkacağı konusundabilgi olmasa da pek de yakın bir tarihin görünmediğini belirtelim.

Samsung, transparan ekran patenti aldı, hem ön hem de arka yüzey dokunmatik

• Beğen
Tepkiler: Invoke

LimePie

LimePie

Üye
hem ön hem arka yüzey mi birşey anlamadım telefonun arka yüzeyimi dokunmatik :)

mehmettech

mehmettech

Üye
2 Tarafıda dokunmatik de bu nasıl işe yararki

PriZm

PriZm

Üye
Görsellere bakacak olursak telefonun arka yüzeyinden ss alma, foto çekme, menüde gezinme ve model kilidi açma görülüyor.Tam olarak nasıl yararlı olur bende anlamadım açıkçası.S5 de kullanılabilir bence.

Edit: Ekran şeffaf olacakmış o kısmı görmedim.Arka tarafta da sadece dokunmatik panel olduğunu varsayarak yazdım.

Son düzenleme:
Invoke

Invoke

Üye
Görsellere bakacak olursak telefonun arka yüzeyinden ss alma, foto çekme, menüde gezinme ve model kilidi açma görülüyor.Tam olarak nasıl yararlı olur bende anlamadım açıkçası.S5 de kullanılabilir bence.

S5de O.o Biraz fazla iyimser oldu. :DFarklı bir şey olur bu, farklı bir modelle gelir, roundla birleşirse acayip bir seri ortaya çıkar mı ki acaba? :hmmm

• Beğen
Tepkiler: Pikkaccu
PriZm

PriZm

Üye
S5de O.o Biraz fazla iyimser oldu. :D
Ciddiyim.

Samsung S5 de yeni teknoloji kullanmak zorunda.Sürekli yazılımsal özelliklerle (Smart pause vs) bir yere kadar gider.
S3 den bu yana sadece yazılımsal yenilikler geldi.İnovasyon yapmalı.

Invoke

Invoke

Üye
Ciddiyim.

Samsung S5 de yeni teknoloji kullanmak zorunda.Sürekli yazılımsal özelliklerle (Smart pause vs) bir yere kadar gider.
S3 den bu yana sadece yazılımsal yenilikler geldi.İnovasyon yapmalı.

2.5K ekran, yeni kamera azcık kasaya metal koyar sağa sola, 'metalde koyduk bak plastik değil' der. Olur, biter. :D

PriZm

PriZm

Üye
2.5K ekran, yeni kamera azcık kasaya metal koyar sağa sola, 'metalde koyduk bak plastik değil' der. Olur, biter. :D
:ah:

Her yıl insanları kandıramaz öyle.

Ayrıca yazılım desteği konusunda iyice göze batmaya başladı.Biraz daha desteği azaltırsa "gaz kesmekten motoru stop edecek"

Yani kullanıcılar Samsung harici markalara yönelecektir.

Invoke

Invoke

Üye
:ah:

Her yıl insanları kandıramaz öyle.

Ayrıca yazılım desteği konusunda iyice göze batmaya başladı.Biraz daha desteği azaltırsa "gaz kesmekten motoru stop edecek"

Yani kullanıcılar Samsung harici markalara yönelecektir.

Neyse, göreceğiz.

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
İnsanlar her türlü kanar

esmeran3

esmeran3

Üye
bu nasıl birşey ya :)

boran9999

boran9999

Üye
Transparan ekran diyor yani şeffaf öndenbaktığımızda arka tarafı görebileceğimiz anlamda bunu biryerde okumuştum ama bu teknoloji için oldukca erken bu gün için mainboard batarya saklama yada sıkıştırma sorunları olur belki birkaç yıl beklemek gerekecek.

• Beğen
Tepkiler: esmeran3
mehmettech

mehmettech

Üye
Transparan ' evet seffaf demek yani telefon boyutlarında cama bakıyormuş gibi olacağız

ancak.....
batarya , donanım vb de saydam olamaz? limua 620vb modellerde olduğu gibi alt tarafa kalın bir çerçeve bırakıp üst taraf ekran yani saydam olabilir ozaman tasarımda degisir, yeni uygulamalar , ama bu bana biraz erken zaten geldi yani daha yapmamış ama bunun olması için donanımın daha küçük bir alana sığdırılması gerek hele batarya .... neyse buna karşı illa bişeyler yaparlar bakalım daha neler göreceğiz

esmeran3

esmeran3

Üye
o cihaz geldi diyelim bide suya düştü nasıl bulacaz ya :) düşünsenize cam masanın üstünde telefonu arıyosunuz ;) nerde laaannn buu :) diye

mehmettech

mehmettech

Üye
o cihaz geldi diyelim bide suya düştü nasıl bulacaz ya :) düşünsenize cam masanın üstünde telefonu arıyosunuz ;) nerde laaannn buu :) diye
Güldüm ha:) şaka biyana doğru söylüyorsun , belki telefonu kapatınca ekran siyah falan olurama donanımı saydamlaştıramazlar oda bir çözüm olabilir diye düşünüyorum

• Beğen
esmeran3

esmeran3

Üye
Güldüm ha:) şaka biyana doğru söylüyorsun , belki telefonu kapatınca ekran siyah falan olurama donanımı saydamlaştıramazlar oda bir çözüm olabilir diye düşünüyorum
o zaman ne anlamı kalıyo ki :)

Bide kardeşim düşünsene film izlerken arkadan biri bakıyo gözlerini görüyosun o bakan kişinin lan gözünü oyarım biraz daha uzaktan bak :)
Bide müzik dinlerken telefon şeffaf nasıl olsa jakı takıyon telefonu uzaktan biri görüyo bu napıyo lan böyle o kulaklık nasıl duruyo öyle diyo :)=

• Beğen
Tepkiler: mehmettech
mehmettech

mehmettech

Üye
Maxicepe sesli mesaj özelliği eklense, olsa gülüşlerimi göndermek isterdim acayip komiksin ha....

• Beğen
esmeran3

esmeran3

Üye
Maxicepe sesli mesaj özelliği eklense, olsa gülüşlerimi göndermek isterdim acayip komiksin ha....

Rica ederim kardeşim ama şaka maka bi yanada üstüne su dökülse haberimiz olmaz :) helede kar yağdığında yere düşse lannn durun telefon düştü basmayın yere buluyum öyle basın :) yok ya o telefondan hayır gelmez biyere bıraksan kardeşim bide unutkanlık varsa o telefon orda günlerce kalır :) nasıl olsa şeffaf:)

Üst Alt