osmanefe
Üye
Arkadaşlar ben neredeyse 2 aydır telefona widget yapmak için uğraşıyorum wifi kullanıyorum web tasarım alanında js ve php alanında fazlasıyla bilgim var daha önce böyle bir firmware editlemesiyle uğraşmadım ama son 1 haftadır andrid sdk üzrinden 1,5 platformunu editliyorum ekran çözünürlüğü için 240*400 problemini düzelttim eğer telefonda kullanılan bloetouth ve wifi chiplerinin markalarını bilen veya içini açıpda akuyabilecek bir telefoncu varsa manka ve chip modellerini verirseniz sevinirim daha şu anda hiç tlefon üzrinde denemedim android dosya sisteminin bütün bağdaşmalarını sabsung firmwaresi adına geçirip birbirine tekrar bağlıyorum bu şekilde biosu boot sorunu aşmaya çalışacağım kısacası dosya sistemi formatıyla fazla oynamadan telfonun bu OS'u açabilmesini sağlmayı çalışacağım en kısa süree gerekli olan dosyaları buradan paylaşacağım zaten herkez ulaşabilir bunlara android sdk üzrinden ama editli hallaerini tamaladıktan sonra sanırım2 hafta sonra pazar günü telefonda ilk real denemeyi yapacağım umut vermek istemem ama inş. olur 
--------------- Ekleme ---------------
telefondaki rom oranı eğer yanlış tahmin etmediysen 200 mbnin üstünde çünkü firmware atarken açılan zipli firmvarelen 380 400 mb civarında paket atıyor telefona 208 mhzlikk bir işlemci olduğu için küçük görmemek lazım bilgisayar işlemcisi ile mobil işlemcilerin m,imarileri farklıdir bir mobil işlemci 1 ghz ile 3 ghzlik bir pc işlemcisine takla attırabilir ram konusunda sıkıntı yaşayabiliriz büyük ihtimalle 64 veya 32 mb ram var çünkü java tüysiklet br işletim sistemi 8küsürat mb ayrılmış uygulama belelği var bunun haricinde sistem için ayrılmış bir ram bellek sınırlandırılması var ve unlar sanal olarak birbirinden ayrı tutumuş
ayrıca smasung 5230 firmwaresi 5233 e yükselnince sadece wifi çalışmıyor o kadar

telefondaki rom oranı eğer yanlış tahmin etmediysen 200 mbnin üstünde çünkü firmware atarken açılan zipli firmvarelen 380 400 mb civarında paket atıyor telefona 208 mhzlikk bir işlemci olduğu için küçük görmemek lazım bilgisayar işlemcisi ile mobil işlemcilerin m,imarileri farklıdir bir mobil işlemci 1 ghz ile 3 ghzlik bir pc işlemcisine takla attırabilir ram konusunda sıkıntı yaşayabiliriz büyük ihtimalle 64 veya 32 mb ram var çünkü java tüysiklet br işletim sistemi 8küsürat mb ayrılmış uygulama belelği var bunun haricinde sistem için ayrılmış bir ram bellek sınırlandırılması var ve unlar sanal olarak birbirinden ayrı tutumuş
ayrıca smasung 5230 firmwaresi 5233 e yükselnince sadece wifi çalışmıyor o kadar