Samsung Star için wallpaper yapma ! (paint ile)

Sponsorlu Bağlantılar

kivana

kivana

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Star için wallpaper yapma ! (paint ile)
Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim söz konusu anlatacaklarım tamamen benim ürünüm , benim yaratıcılığımdan ortaya çıkmıştır.( çok mütevaziyimdir:) neyse yani kısacası herhangi bir yerden alıntı değildir. Forumda paylaşılan diğer wallpaper prosu bilg a format atarak yüklendiğinden , benim bilg ımda da ghost olduğundan dolayısıyla o proyu kulllanamamamdan çaresizce dolanırken keşfettiğim bir husustur bu yöntem ve kesin sonuç garanti ediyorum :oke:

Konumuza dönelim.Forumumuzda dolaşırken hd wallpaperların boyutunun genişliğinin 720 ( yani her resimin genişliği 720/3= 240 olacak) , boyunun da 400 olduğunu gördüm. Buradan yola çıkarak internette kısa bir araştırma sonucunda mevcut resimlerin nasıl boyutlandırabileceğini araştırdım ve boyutlandırma yapabilmek için bir site keşfettim.

Üstteki siteye önceden belirlediğim 3 resmi teker teker koyarak 2. seçenekte: resize picture/custom size'dan genişlik 240 yükseklik 400 olarak ayarlayıp percent yerine pixels leri seçip 3. seçenekte jpg quality i best yapıp "I am done.Resize my picture" dedim ve çıkan ekranda "save to disk" deyip resmi kaydettim.Elimde 3 tane 240*400 boyutunda resim oldu.Artık bu 3 resmi yan yana koyup yapıştırdık mı elimizde Samsung Star için bir wallpaper olacak demektir.

Buradan sonra anlatacaklarımı paint programına hakim olanlar gayet rahat bir şekilde yapacaklardır !! Ama ben yine de ayrıntılı şekilde elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.
Yeniden boyutlandırdığımız bu 3 resmi ayrı ayrı sayfalarda paintte açıyoruz.Paintte resimler gözükürken, Samsung Star telefonumuzda ortada gözükmesini istediğimiz resimi ön plana çekelim ve sağ alt köşesinden sağa doğru aşşağıdaki resimdeki gibi çekelim.Böylece beyaz bir boşluk olacak şekilde belirleme yapalım.

Daha sonra paintte sol taraftaki menüden seç butonuna basıp resimin çevresini tarayıp resmi aşşağıdaki resimdeki gibi beyaz sayfanın ortasına doğru sürükleyelim

evet şimdi diğer paint sayfalarında açtığımız Samsung Star telefonumuzda sola ve sağa koyacağımız resimlerden birini açıp ( örneğin sağa koyacağımızı ) ctrl+a kombinasyonu ile seçip , arkası beyaz olan orta sayfa paintini açıp ctrl+v kombinasyonu ile yapıştırıp ,orta resmin sağına ,kopyaladığımız resmi yerleştirelim ve aynı işlemi sol tarafa koyacağımız resim için de yapalım.Bütünleştirdiğimiz resmi sol taraftaki menüden yine seçi tıklayarak taratıp (bunu yapmamızdaki amaç arka plandaki beyazlıktan kurtulmak ) yeni bir ctrl+c kombinasyonu ile yeni açacağımız bir paint sayfasına kopyalayıp son halini kaydedelim.

ta taaaa işte yaptığım wallpaper ın son hali

Not: üstteki wallpaperi oluştururken sizlere verdiğim resim boyutu ayarlama sitesinden başka bir siteden yararlanmıştım ki nitekim sizlerinde gördüğü gibi wallpaper ın boyutu tam olarak 720*400 olmadı ama yinede telefonuma attım ve cuk oturdu. vermiş olduğum sitesi ile tam boyuta ulaşacaksınız ;) ayrıca şunu da belirteyim ki 240*400 boyutuna yakın olmayan resimlerinizi dediğim yöntem ile boyutlandırdığınızda resim kendinden geçecektir !!! malum örneğin sallıyorum 760*580 boyutundaki bir resmi 240*400 kalıbına, resim kalitesinden feragat etmeden oturtmak pek mümkün değildir

Emeğe saygı lütfen :)

• Beğen
Tepkiler: yavooz, mmtucs ve borakazim

Paranoya

Paranoya

Üye
Programı varken bununla uğraşmak saçma olur.
Ama yinede teşekkürler .
Emeğine sağlık .

kivana

kivana

Üye
    Konu Sahibi
Programı varken bununla uğraşmak saçma olur.
Ama yinede teşekkürler .
Emeğine sağlık .

Sagolasin ... belki benim gibi bilg ina o proyu yuklemede sorun cekenler ve ya bilg ina fazla ve ufak tefek prolar yuklemek istemyenler olabilir nitekim 2.wallpaperimi 1-2dakikada olusturdugumu dusunursek guzel bir alternatif oldugu kanisindayim ... son olarak wallpaper prosunu yukleyemeyen kullanicilara da guzel bir cozum oldugunu dusunuyorum

Paranoya

Paranoya

Üye
Haklısın .

tughan50

Üye
boyutları 720 400 mü olcak yadaysa kücük olanmı

borakazim

borakazim

Üye
çok saol program indirmeye gerek kalmadı :D

Üst Alt