Samsung sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa çipsetini duyurdu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aleranol

aleranol

Üye

Canım burda iki işlemci var 4-4 bir işlemcide 8 çekirdek yok

- - - Eklendi - - -

Ayrıca tegra ve exynos işlemci değil çipsettir kimine anlamadığı ortada

Bana kalırsa 2 işlemci değil 1 işlemci var. Tıpkı tegradaki 4+1 gibi. Bu da 4+4 :ehe yalnız tegra iyi olmasına cidden iyi ancak bu chipsetin gpu su mali 400mpden 3 kat güçlü olmaz ise adreno 330 ile yarışamaz. Adreno 330 yaklaşık 3 kat güçlü mali 400mpden.

MertcaN9

MertcaN9

Üye

- - - Eklendi - - -

Ayrıca tegra ve exynos işlemci değil çipsettir kimin anlamadığı ortada

tebrikler birileri de laf sokmaya çalışırken lafın altında kaldı :D

Symbianize

Symbianize

Üye

Bana kalırsa 2 işlemci değil 1 işlemci var. Tıpkı tegradaki 4+1 gibi. Bu da 4+4 :ehe yalnız tegra iyi olmasına cidden iyi ancak bu chipsetin gpu su mali 400mpden 3 kat güçlü olmaz ise adreno 330 ile yarışamaz. Adreno 330 yaklaşık 3 kat güçlü mali 400mpden.

Ya aslında performansı beni bağlamıyor pek 1 sene en fazla 2 sene kullan at ozamana kadarda teknoloji gelişiyo zaten bana göre grafik kalitesi önplanda :D

enterneoll

enterneoll

Üye
abi tegra güzelde tegra oyunları hariç optimizasyon sorunları var keşke düzeltseler 1 numara olur.

acuxx

acuxx

Üye
bench sonuçlarını bulabilen varmı

Symbianize

Symbianize

Üye
Daha çıkmadan bench sonuçları zor daha tanıtıldı kullanılmadı

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

Asphalt7

Üye
biride çıkıp bu işlemci güç tasarrufu, batarya için önemli dememiş arkadaş bunun mantığı işlemci zorlanmadığı sürece a15e geçmiycek yani daha uzun pil daha az ısınma. 4s in donanımına gelirsek donanımda önemli olan rakamlar değil ne kadar kaliteli ve iyi olduğudur. tegraya gelince iyi grafikleri var ama sadece thd için öyle diğerlerinde bi işe yaramıyo

Kerim.

Kerim.

Üye

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

Bi tane daha yaz:gul:

Symbianize

Symbianize

Üye
Cevapla tuşunun kurbanı oldum :ehe

Software95

Ne yaptın öyle :ehe

erko merko

erko merko

Üye
    Konu Sahibi
siz burada ki bazı samsung fanlarına kulak asmayın çekirdek sayasını yükseltip dursunlar hala donanım canavarına çevirmeye çalışıyorlar telefonu sonra bu ısınma alttan başlayacak yakında el filan yakma düzeyine gelecek bknz:S3 ısınma ve ekranın kaybolma sorunu bizati ablamın telefonunda görülmüştür. yani anlayacağınız bu telefon kış aylarında çok işe yarar elleriniz titrediğinde filan :D
şu donanıma verilen özeni biraz IPHONE gibi tarz ile harmanlasa süper olacak bak IPHONE hiç uğraşıyormu 20 çekirdikle filan :D ama daha çok satıyor samsungdan :D

Al birini vur ötekine :ehe Çekirdek sayısını yükselttikleri gibi güç tüketimi ve ısınmadada iyileştirmeler yapıyorlar sadece çekirdek sayısınımı arttırıyorlar sanıyorsun :kop:O zaman millet hala tek çekirdekli internete bile girerken kasım kasım kasılan p4 kullansın ne gerek var dimi 4 çekirdeklilere :D

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

Ayrıca tegra ve exynos işlemci değil çipsettir kimin anlamadığı ortada

Ne farkeder ? :D Çipsetin ne olduğunu öğren öyle gel :oke:

Asphalt7

Üye
Samsung bu telefonlara 30 cekirdek koysada appledan ciddi sekilde ucuz oluyo telefonlar bu seferki islemci hem batarya hem ısı yonunden etkili olucak

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
siz burada ki bazı samsung fanlarına kulak asmayın çekirdek sayasını yükseltip dursunlar onanım canavarına çevirmeye çalışıyorlar telefonu sonra bu ısınma alttan başlayacak yakınyakında el filan yakma düzeyine gelecek bknz:S3 ısınma ve ekranın kaybolma sorunu bizati ablamın telefonunda görülmüştür. yani anlayacağınız bu telefon kış aylarında çok işe yarar elleriniz titrediğinde filan :D
şu donanıma verilen özeni biraz IPHONE gibi tarz ile harmanlasa süper olacak bak IPHONE hiç uğraşıyormu 20 çekirdikle filan :D ama daha çok satıyor samsungdan :D

Haberi düzgün analiz etseydin keşke ; artık hangi cihazda kullanılır bu sistem onu bilemem ama 8 çekirdeğin güzelliğini sana şu şekilde açıklayayım ; internete girdiğinde müzik dinlediğinde veya film seyrettiğinde 4 çekirdekli A7 işlemciler çalışacak ve bu cihazın bataryasinda %70 e varan bir batarya tasarrufu sağlayacak :oke: sadece siz makineyi zorladiginiz anda diğer A15 mimarisine sahip 4 çekirdek devreye girecek ve böylece cihaz dan mükemmel bir şekilde faydalanabileceksiniz.....

Not: Size tavsiyem ablanizin kullandığı sgs3 u servise bir gösterin, bahsettiğiniz şekilde ısınma olması normal bir şey değil. 6 aydır kullanıyorum cihazı ; batarya sıcaklığının 50 dereceye çıktığını daha yeni modern combat 4 oynarken gördüm. Normal işlemleri mi yapar iken ve yahut başka oyunlarda bu ısınmaya şahit olmadım. Sonuçta işlemci mimarisi 32 nanometre cihazın ; dediğiniz gibi ısınma olmasi cihazda Problem olabilecegini aklıma getiriyor....

Asphalt7

Üye
s4 bununla gelirse iyi bi bataryayla sarji cok iyi gider

pRime.

pRime.

Üye
bu fazla çekirdek hayranları neden iphone'un oyunlarda her zaman daha yüksek fps ve kullanımda daha akıcı bir deneyim sunduğunu söyleyebilir mi? söyleyemezler, bu arkadaşların aklındaki tek şey işlemcinin ne kadar hızlı ve fazla olduğu. güç tüketimi ve ısınmayı umursadıkları yok, boş laflar.
Alican galaxy s kullanıyorsun, cihazını yetersiz buluyor musun?

konuyu biraz araştırdım, bilmeyenler için söyleyeyim, bu işlemcinin asıl olayı işlemci sayısı değil düşük güç tüketimi vermekmiş. ARM'nin big.LITTLE teknolojisi ile sistemde güç gerektirmeyen işlemlerde a7 işlemcileri, yüksek performans gerektiren ağır işlerde de a15 işlemcileri kullanmak asıl plan yani bazılarının heyecan yaptığı gibi 8 çekirdeği birden kullanmayacak.
bir ekleme daha, bu işlemci daha yeni duyruldu, ne zaman veya nerede kullanılacağı henüz belli değil.

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9, CanKartaL ve ~N.A.W.Y~
avcitalip

avcitalip

Üye
with 2013 Samsung Galaxy S IV and Note III :ehe

- - - Eklendi - - -

bu fazla çekirdek hayranları neden iphone'un oyunlarda her zaman daha yüksek fps ve kullanımda daha akıcı bir deneyim sunduğunu söyleyebilir mi? söyleyemezler, bu arkadaşların aklındaki tek şey işlemcinin ne kadar hızlı ve fazla olduğu. güç tüketimi ve ısınmayı umursadıkları yok, boş laflar.

konuyu biraz araştırdım, bilmeyenler için söyleyeyim, bu işlemcinin asıl olayı işlemci sayısı değil düşük güç tüketimi vermekmiş. ARM'nin big.LITTLE teknolojisi ile sistemde güç gerektirmeyen işlemlerde a7 işlemcileri, yüksek performans gerektiren ağır işlerde de a15 işlemcileri kullanmak asıl plan yani bazılarının heyecan yaptığı gibi 8 çekirdeği birden kullanmayacak.
bir ekleme daha, bu işlemci daha yeni duyruldu, ne zaman veya nerede kullanılacağı henüz belli değil.

:apple:'ın ios'undaki oyunlar stabil ve port olmadığı için daha hızlıdırlar ayrıca sana katılıyorum şuanda çift çekirdek bile çok rahat yetiyor :evet:

PriZm

PriZm

Üye

Son derece memnunum.Gerek ekran olarak,gerek ses performansı olarak,gerek sağlamlık olarak.

ama beni en çok cezbeden özelliği inanılmaz modifiye edilebilirliği.

yetersiz bulduklarımda var tabi.Bunun en başında ram var.410 mb kullanılabilir ram ne olursa olsun yetmeyebiliyor.tabi swap ile kullanılırsa ayrı,ama o da ramin yerini tutamaz.
2. bir yetersiz bulduğum ısınma olayı.(bu pek neden sayılmaz ama :D)işlemci mimarisi düşük ve Nanometre yüksek olduğundan 1400 mhz de 60 dereceye kadar çıkabiliyor.ama 60 derecede duruyor :D daha ötesi yok :D

3. olarak fotoğraf çekimi diğer 5 mp kameralara göre düşük :zzz: ama video çekimindeki ses kalitesi s3 ile yarışır :D

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL ve pRime.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt