Samsung sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa çipsetini duyurdu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
avcitalip

avcitalip

Üye
chipsetler işlemci, ram, gpu, radyo, bluetooth, 3g, usb otg, hdmi ve daha bir çok özelliği bünyesinde barındırabilir. sadece işlemci ve gpu değil!

çipsetle anakart aynı şey mi yani ? :allalla:

avcitalip

avcitalip

Üye

chipset paket halinde geliyor ancak anakart sonradan değiştirilebilir. bunun dışında aynılar.

nasıl yani ? :allalla: anlamadım,çipsetin üzerinde ram gpu cpu falan filan var zaten bunlar anakartın üzerinde değiller mi ? anakartla birleşik mi yani ?

PriZm

PriZm

Üye

nasıl yani ? :allalla: anlamadım,çipsetin üzerinde ram gpu cpu falan filan var zaten bunlar anakartın üzerinde değiller mi ? anakartla birleşik mi yani ?

hayır

Çipsette Gpu,Ram,Cpu,Radyo anteni,bluetooth vs hepsi çipsete gömülüdür.ve değiştirilemez

anakartta ise cpu,ram vs anakarta sonradan takılır.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL ve pRime.
aleranol

aleranol

Üye
Anakart parçaların tekrar takilabildigi iken chipset bunun olmadığı takım ya aslında chipset olsa bile değişen laptoplar var ram ekran kartı işlemci felan da :off. Uzun bir iş. Asıl tartışma tegra idi. Tegra bir işlemci tarzı chipset falan modelleri olan sadece. Exynos da aynı

Asphalt7

Üye
Şimdi hacılar bu çipset windows anakart linux. çipsetteki parçaları değiştiremezsin ama anakarta kafana göre uyumlu parça takarsın

pRime.

pRime.

Üye
Anakart parçaların tekrar takilabildigi iken chipset bunun olmadığı takım ya aslında chipset olsa bile değişen laptoplar var ram ekran kartı işlemci felan da :off. Uzun bir iş. Asıl tartışma tegra idi. Tegra bir işlemci tarzı chipset falan modelleri olan sadece. Exynos da aynı

aslında aynı şey onu söylemeye çalışıyoruz ama bilgisayarlar daha büyük cihazlar olduğu için parçalarının değiştirilmesi/modifiyesi çok daha kolay ve şirketler de buna göz yumuyor çünkü x86 işletim sistemleri farklı farklı donanımlarda sorun olmadan çalışabiliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
erko merko

erko merko

Üye
    Konu Sahibi

aslında aynı şey onu söylemeye çalışıyoruz ama bilgisayarlar daha büyük cihazlar olduğu için parçalarının değiştirilmesi/modifiyesi çok daha kolay ve şirketler de buna göz yumuyor çünkü x86 işletim sistemleri farklı farklı donanımlarda sorun olmadan çalışabiliyorlar.

İntel yeni nesil işlemcilerini anakart'a entegre olarak piyasaya sürecek diye bir haber okumuştum eğer öyle birşey olursa pc'ninde bir esprisi kalmayacak.

pRime.

pRime.

Üye

İntel yeni nesil işlemcilerini anakart'a entegre olarak piyasaya sürecek diye bir haber okumuştum eğer öyle birşey olursa pc'ninde bir esprisi kalmayacak.

bence yine sorun olmaz. nasıl olsa bilgisayarda tüm ana kartı komple değişme şansımız da var.

aleranol

aleranol

Üye

Hah işte diyom parmağımın ucunda şimdi yazıcam :) Umarım herkes anlatmıştır

erko merko

erko merko

Üye
    Konu Sahibi

bence yine sorun olmaz. nasıl olsa bilgisayarda tüm ana kartı komple değişme şansımız da var.

Parası olan için sorun olmaz desen daha iyi olur :oke: Sadece işlemci değişimi yapmak isteyen adam anakartta almak zorunda olacak , intel işlemci piyasasında tekel olmaya başladı yavaş yavaş, amd malesef intelin güçlü işlemcilerine rakip bir işlemci yapamıyor buda biz kullanıcılar için olumsuz sonuçlar yaratacak ne yazıkki.

aleranol

aleranol

Üye

Parası olan için sorun olmaz desen daha iyi olur :oke: Sadece işlemci değişimi yapmak isteyen adam anakartta almak zorunda olacak , intel işlemci piyasasında tekel olmaya başladı yavaş yavaş, amd malesef intelin güçlü işlemcilerine rakip bir işlemci yapamıyor buda biz kullanıcılar için olumsuz sonuçlar yaratacak ne yazıkki.
Hakikaten eğer intel tekel olursa bittik. Rekabet fazla kalmaz. Fiyat artar. Artık herkes mobile geçer

Yunkaai

Yunkaai

Üye
Tek çekirdekli 4 bile s3 ün açtıgı oyunları aynı şekilde açıyorsa çekirdek sayıyısı yazaılım olmadan bir şeye yaramaz

anılbaran

anılbaran

Üye
Arkadaşlar öncelikle şunu Duyurular - Cep Telefonları Genel 1 kez daha okuyun.Lütfen forum kurallarına aykırı mesaj yazmayalım.Özellikle ''fan,fanboy '' gibi ifadeler kullanmayalım.Bunlar forum kurallarına aykırı mesajlardır.Bunları tekrarlamanız durumun da ceza alabilirsiniz.Seviyeli bir şekil de fikirlerinizi açıklayabilirsiniz . İyi forumlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt