avcitalip
Üye
chipsetler işlemci, ram, gpu, radyo, bluetooth, 3g, usb otg, hdmi ve daha bir çok özelliği bünyesinde barındırabilir. sadece işlemci ve gpu değil!
çipsetle anakart aynı şey mi yani ?

chipsetler işlemci, ram, gpu, radyo, bluetooth, 3g, usb otg, hdmi ve daha bir çok özelliği bünyesinde barındırabilir. sadece işlemci ve gpu değil!

Çipseti üzerinde değiştirilme yapılamıyan bir laptop anakartı olarak düşünürsek evet
çipsetle anakart aynı şey mi yani ?![]()

çipsetle anakart aynı şey mi yani ?![]()
chipset paket halinde geliyor ancak anakart sonradan değiştirilebilir. bunun dışında aynılar.
anlamadım,çipsetin üzerinde ram gpu cpu falan filan var zaten bunlar anakartın üzerinde değiller mi ? anakartla birleşik mi yani ?
nasıl yani ?anlamadım,çipsetin üzerinde ram gpu cpu falan filan var zaten bunlar anakartın üzerinde değiller mi ? anakartla birleşik mi yani ?
Şimdi hacılar bu çipset windows anakart linux. çipsetteki parçaları değiştiremezsin ama anakarta kafana göre uyumlu parça takarsın
Anakart parçaların tekrar takilabildigi iken chipset bunun olmadığı takım ya aslında chipset olsa bile değişen laptoplar var ram ekran kartı işlemci felan daff. Uzun bir iş. Asıl tartışma tegra idi. Tegra bir işlemci tarzı chipset falan modelleri olan sadece. Exynos da aynı
aslında aynı şey onu söylemeye çalışıyoruz ama bilgisayarlar daha büyük cihazlar olduğu için parçalarının değiştirilmesi/modifiyesi çok daha kolay ve şirketler de buna göz yumuyor çünkü x86 işletim sistemleri farklı farklı donanımlarda sorun olmadan çalışabiliyorlar.
İntel yeni nesil işlemcilerini anakart'a entegre olarak piyasaya sürecek diye bir haber okumuştum eğer öyle birşey olursa pc'ninde bir esprisi kalmayacak.
Hah işte diyom parmağımın ucunda şimdi yazıcam
aslında aynı şey onu söylemeye çalışıyoruz ama bilgisayarlar daha büyük cihazlar olduğu için parçalarının değiştirilmesi/modifiyesi çok daha kolay ve şirketler de buna göz yumuyor çünkü x86 işletim sistemleri farklı farklı donanımlarda sorun olmadan çalışabiliyorlar.
Umarım herkes anlatmıştır
bence yine sorun olmaz. nasıl olsa bilgisayarda tüm ana kartı komple değişme şansımız da var.
Sadece işlemci değişimi yapmak isteyen adam anakartta almak zorunda olacak , intel işlemci piyasasında tekel olmaya başladı yavaş yavaş, amd malesef intelin güçlü işlemcilerine rakip bir işlemci yapamıyor buda biz kullanıcılar için olumsuz sonuçlar yaratacak ne yazıkki.Hakikaten eğer intel tekel olursa bittik. Rekabet fazla kalmaz. Fiyat artar. Artık herkes mobile geçer
Parası olan için sorun olmaz desen daha iyi olurSadece işlemci değişimi yapmak isteyen adam anakartta almak zorunda olacak , intel işlemci piyasasında tekel olmaya başladı yavaş yavaş, amd malesef intelin güçlü işlemcilerine rakip bir işlemci yapamıyor buda biz kullanıcılar için olumsuz sonuçlar yaratacak ne yazıkki.