Samsung S8500 Wave, S8530 Wave II Soru-Cevap

Sponsorlu Bağlantılar

Negative

V.I.P Üye
    Konu Sahibi
Samsung S8500 Wave, S8530 Wave II Soru-Cevap
Samsung S8500 Wave hakkında merak ettiklerinizi, bilmediklerinizi ve ipuçlarınızı burada belirtirseniz, soru cevap seklinde birçok çözümü alt alta yeni wave sahiplerine hazır olarak sunmuş oluruz.

Soru 1:
Samsung Wave kaç adet Widget anasayfasına ve kaç adet uygulama sayfasına izin verir?
Cevap: Samsung Wave 10 adet Widget anasayfasına uygulama sayfasına izin verir.

Soru 2:
Samsung Wave ile Youtube'a nasıl girebilirim?
Cevap: Menü>Ayarlar>Bağlantılar>Wi-Fi>Kendi Wi-Fi ağınız>Unut. Proxy adresi ve portu kısmına; 195.168.109.60:8080 yazdıktan sonra Wi-Fi ağınızla şifrenizi girerek tekrar bağlantı kurun.

Soru 3:
Samsung Wave ile Route 66 programını nasıl aktive ederim?
Cevap: talimatları yerine getirdiğinizde Route 66 programınızı aktive edebilirsiniz. Harita ve sesler ücretsizdir.Fakat sesli navigasyon 1 aylık kısıtlı kullanımla sınırlıdır.Daha sonraki kullanım için ücret ödeyerek tam lisanslı kullanıma geçebilirsiniz.Veya gelecek yeni navigasyon uygulamalarını bekleyebilirsiniz.

Soru 4:
Samsung Wave ile e-postalarımı Wi-Fi baplantısı olmadan nasıl alabilirim?
Cevap: Menü/Ayarlar/Bağlantılar/Paket veri kullan

Soru 5:
Samsung Wave ile internete girdiğimde bazı sitelerde kilit işaretli dünya simgesinin manası nedir?
Cevap: Bu simge güvenli bağlantı (https://) bulunduğunu gösterir.

Soru 6:
Nasıl Kupon Alırım ?
Cevap KİES üzerinden kaydınızı yaptırdıkdan sonra K.K. tanımlamanızıda yapıyorsunuz daha sonra alacağınız app. da satın al butonuna basınca size ödemeyi nasıl yapacağınızı soruyor Kuponlamı yoksa K.K. lamı diye o zaman kuponunuzu kullanabilirsiniz. Kupon ile bir kere app. alabilirsiniz.. Üstü yanacaktır.Mümkün olduğu kadar yüksek ücretli app.ler için kupon kullanmaya bakınız. NOT: Kupon için sadece Kies üzerinden kayıt yapmanız gerekir.

Soru 7:
Tarayıcımın ana sayfasını nasıl oluşturabilirim ?
Cevap:Ayarlar>Uygulamalar>İnternet>Ana Sayfa seçeneği ile istediğiniz siteyi ana sayfa yapabilirsiniz.(Fakat alttaki kutucuğu işaretlemeyin)

Soru 8:
Ön kameramı görüntülü görüşme dışında nasıl açabilirim ?
Cevap:Samsung Apps'teki "Miroir" adındaki ücretsiz uygulama ile ön kameranızı kullanabilirsiniz.

Soru 9:
Adaptif Menü Sıralaması nedir ?
Cevap:Bu özellik menüdeki uygulamaların her menüye girdiğinizde ikonların yerlerinin otomatik olarak değişmesini sağlar.

Soru 10:
İnternet ayarı yaptırdığım halde internete giremiyorum neden ?
Cevap:İnternet ayarınızı yaptıktan sonra telefonu kapatıp açarsanız ayarlarınız aktif olmuş olacaktır.

Soru 11:
Samsung Wave ile sesli görüşme yaparken seste dalgalanma ve duyulmama problemi var, nasıl çözülür?
Cevap: Sesli görüşme esnasında ... tuşuna başarak "Parazit azaltma açık" hale getirin.

Soru 12:
Samsung Wave'e yüklediğim Java programları nerede bulabilirim?
Cevap: Bu yüklemeler Menü/Oyunlar klasöründe bulunur.

Soru 13:
Ekran ışığı neden ayarladığım süreden daha kısa sürede sönüyor?
Cevap: Şarjınız %20'nin altındaysa cihaz tasarruf açısından böyle bir uygulamaya gidebilir.

Soru 14:
Samsung Wave ile çekilen fotoğraflarda pembelik sorunu oluşuyor, nedeni nedir, her Wave böyle bir soruna sahip midir?
Cevap: Hayır. Her Samsung Wave'de böyle bir sorun yoktur, bu bazı cihazlarda ortaya çıkmaktadır. Böyle bir soruna sahipseniz servis ile temasa geçiniz. Cihazı almadan evvel test ediniz.

Soru 15:
E-postalarımı manuel/otomatik olarak almak istiyorum, hangi ayarları yapmam gerekir?
Cevap: Menü>Hesaplarım>Web Hesapları>Ayar simgesi>İstediğiniz seçeneği belirleyin.

Soru 16:
Facebook hesabımı kapatamıyorum, nasıl kapatabilirim?
Cevap: Menü>Hesaplarım>Sosyal ağlar>Facebook hesabı>Sil

Soru 17:
Yüklediğim uygulamaları nasıl silebilirim ?
Cevap: Menü ekranında sol üstteki "düzenle" seçeneğine tıklayın.Daha sonra silmek istediğiniz uygulamanın üzerindeki "eksi" ikonuna tıklayın.

Soru 18:
Facebook hesabımdaki kişileri rehberimle senkonize edemiyorum.Nasıl yapabilirim ?
Cevap: Öncelikle facebook'a menüdeki ikondan girişinizi yaparak hesap oluşturun.Daha sonra hesaplarım>facebook hesabınızın üzerine tıklayın.Oradaki kişi senk.'nu aktif edin.Bundan sonraki işlemi basit anlatmak için; facebook'tan ekleyeceğimiz kişiye x, rehberdeki kişiye y diyorum.Rehber>...>Arkadaş edin'i tıklayın.Arkadaşlarınız arasından x'i seçin.Rehbere döndüğünüzde x'i bulacaksınız.x'in üzerine uzun basın "bağlantılı kişiler seçeneği" çıkar.Bağlantılı kişi olarak y'yi seçerseniz y'nin rehber kaydına x'in bilgileri eklenir.

Soru 19:
Anadolu Ajansı, Gazetem türü uygulamalar internete bağlanarak mı çalışıyor ?
Cevap: Evet. Zaten bu tür uygulamalarda E yada 3G logosunun kırmızı olmasından anlayabilirsiniz.

Soru 20:
Cihazıma reset atmak için kullanacağım kod nedir ?
Cevap: *2767*3855# bu kodu tuşlarsanız hard reset gerçekleşir. Telefon hafızasındaki bütün bilgileriniz silinir ve telefon fabrika ayarlarına geri döner.Hafıza kartınıza belgelerinizi yedekleyerek sabit kalmasını sağlayabilirsiniz.

Soru 21:
Fiziksel tuş takımına sahip cihazlardaki gibi hızlı arama sistemini Samsung wave'de kullanabilir miyim?
Cevap: Buna benzer bir sistem mevcuttur. İlk önce Rehber'den istediğiniz kişiyi açıp sağ üstteki yıldız simgesine dokunun, bu şekilde favorilere eklemiş olacaksınız. Ardından Ana Sayfa ekranından sol üst köşedeki Widget simgesine dokunun ve alt kısımda açılan Widget sayfasından Arkadaşlar Widget'ına dokunun. Favori kişilerinize SMS atabilir veya arama yapabilirsiniz.

Soru 22:
YouTube'a 3G bağlantı ile girebilir miyim?
Cevap:Kısmen evet. Türkiye'deki mobil operatörler TTNET çıkışı ile internete bağlandığından operatörler ile YouTube'u yasaklı olarak görürsünüz.Fakat tunnel siteleri üzerinden YouTube gibi tüm yasaklı sitelere girebilirsiniz.(Not:Menüdeki YouTube simgesinden 3G ile bağlanmak mümkün değildir.)

Soru 23:
Cihaz ısınıyor deniliyor, bu doğru mudur?
Cevap: Cihazın içinde 1 ghz işlemci bulunduğu için işlem sırasında ısınması doğaldır.Cihazın gövdesi alüminyum olduğu için,gövde ısıyı kolay bir şekilde uzaklaştırabilmektedir.Cihazın ısınması cihaza zarar veya herhangi bir dezavantaj sağlamamaktadır.

Soru 24:
Mkv uzantılı filmleri açtığımda geçersiz ses codeci diyor ve sessiz bi şekilde gösteriyor, çevirmeye kalksam görüntüsü bozulacak, telefona codec yükleme olayı var mıdır ki?
Cevap:Cihaz, DTS 5.1 sesleri desteklememektedir.Daha sonraki güncellemelerde böyle bir destek çıkması ihtimaller dahilindedir. Görüntü kalitesini ve uzantasını değiştirmeden convert işlemi yapabilirsiniz.. Bunun için dts to ac3 diye aratmanız veya kullanmayı biliyorsanız mkvtoolnix programını kullanmanızı öneririm...

Soru 25:
Telefonda film izlerken altyazıda Türkçe karakterlerde sorun oluşuyor ve altyazı belli olmuyor, bunu nasıl düzeltirim?
Cevap: Bunun için aşağıdaki programı kullanabilirsiniz, altyazıdaki Türkçe karakterleri İngilizce'ye uygun hale getirir.

Soru 26:
Facebook ile rehber senkronizasyonu yaptım ancak arama yapildığında kişinin Facebook resmi çıkıyor ancak tanınmayacak kadar küçük çıkıyor. Bu resmi büyütmenin bir yolu var mıdır?
Cevap: Kişinin rehber sayfasından kendiniz bir resim atadığınızda geçerli resim kendi düzenlediğiniz kabul edilir.

Soru 27:
Bu telefonu normal bir kullanımla ( yere falan düşermeden darbe aldırmadan temiz bir şekilde) 3 yıl falan kullanabilirmiyim?
Cevap: Telefon kullanımı tamamiyle size ve kişisel gereksinimlerinize bağlıdır.3 yıl sonra günümüz teknolojisinin nasıl aşama katedeceği bilinmez.Telefon bu özellikleriyle size 3 yıl sonra yetecekse donanım olarak hiç bir sıkıntı çıkartmayacaktır.Kasa metal aksamdan ve ekran çizilmez camdan oluşmaktadır.

Soru 28:
Windows 7 64 bit sürümü ile Kies'e bağlanamıyorum, ne yapmam gerekir?
Cevap: Kies henüz gerçek olarak 64 bit desteklememektedir ancak kullanıcılar olarak bazı çözümler bulan arkadaşlarımız olmuştur. Kies'i "Yönetici olarak çalıştır" seçeneği bir çözüm olabilir . Kies açıkken ve cihaz bağlıyken telefonu açıp kapatın ve kısa bir süre bekleyin, bağlantıyı göreceksiniz. Buna rağmen bu yöntemler garantili değildir ve hepimiz 64 bit destekli Kies'i beklemekteyiz. Hatta 32 bit sürümlerde dahi hata olabilmektedir. Samsung ile yazışmalarımız sürüyor.

Soru 29:
Kulaklığımın sadece tekinden ses geliyor.Diğer kulaklıktan ses gelmiyor.Telefon bozuk mu acaba?
Cevap:Hayır telefonunuzda hiç bir bozukluk yok.Kulaklığı iyice içine bastırın ve jacka tam olarak oturmasını sağlayın.Mono sesden stereo sese geçip 2 kulaklıktan da ses alabileceksiniz.

Soru 30:
Navigasyonu tam olarak kuramadım, açıklar mısınız ?
Cevap:Samsung Wave (GT-S8500) cep telefonu için SAMSUNG LBS http://www.maxicep.com/samsung/sams...i-yukleme-talimati-nasil-yuklenir-376718.html

Soru 31:
Samsung Wave ile MSN'e Parlingo ile bağlanamıyorum ne yapmam gerekir?
Cevap: Parlingo'nun eski sürümü yüklenerek MSN'e giriş yapılabilir ancak yeni sürüme dönmesi zor olduğundan pek önermemekteyiz. Bunun yerine e-buddy programı kurularak MSN hesabına oturum açılabilir.

Soru 32:
Samsung Apps üzerinden yükleme yaptığım zaman hafıza dolu diyor, ne yapmam lazım? Bu yüklemeleri hafıza kartına nasıl atabiliriz?
Cevap: Menü>Ayarlar>Uygulamalar>Yükleme ayarları>Varsayılan yükleme konumu>Hafıza kartı

Soru 33:
Kalan şarjı % olarak nasıl görebiliyoruz?
Cevap: Bunun için; Menü>Ayarlar>Telefon hakkında>Sistem bilgisi>Pil

Soru 34:
Telefondaki Brrowser ile Youtube gibi sitelere girince videoları göremiyorum ama kendi Youtube uygulamasından girince videoları oynatabiliyor ve seyredebiliyorum. Acaba neden benim telefonum da bir arıza mı var, servise mi göndermeliyim?
Cevap: Hayır telefonlarınız arızalı değil Browser üzerinden seyredememenizin sebebi telefonda Flash 9.1 versiyon yüklü olduğundan dolayıdır. Samsung Bada'nın yapacak olduğu Firmware güncellemesinden sonra Flash 10.1 versiyona yükseltileceğini ve sayfalarda ki Flash videoları rahatlıkla Browser üzerinde oynatacağınızı tahmin ediyoruz.

Soru 35:
Oyunlar sekmesi altındaki java programları nasıl başka bir yere taşıyabilirim?
Cevap: Maalesef, bu uygulamaları başka bir yere taşıyamayız.

Soru 36:
Rehberdeki gruplara zil sesi atayabilir miyim?
Cevap: Elbette. Rehber>Gruplar>Grup>...>Grup düzenle>Zil sesi>Seçin

Soru 37:
Telefonu nasıl sarj etmeliyim?
Cevap: Lion piller yapıları itibariyle fazla sarjda bırakılmamalı ve telefonun pili tamamen boşalmadan tekrar şarj edilmelidir tamamen boşaldıktan sonra şarj işlemi 100 kerede pilin ömrünü %75-80 oranında düşürür.

Soru 38:
Eski telefonumdaki rehberi Samsung Wave'e nasıl kopyalayabilirim?
Cevap: Telefona başka bir telefondan rehberi atarken her kartvizit için kabul edilsinmi diye sorar bunu kaldırarak tek seferde hepsini almak için bluetooth ayarlarından Güvenli modu kapatırsanız teker teker bütün kartvizitleriniz için kabul edilsin mi sorusunu sormadan bütün kartvizitleri telefona yukleyebilirsiniz.

Soru 39:
Kies ile bBluetooth vasıtasıyla bağlantı kurabilir miyim?
Cevap: Elbette. Bilgisayarınızın bluetooth bağlantısıyla bunu sağlayabilirsiniz (Not: Denenmemiştir ancak imkan vardır).

Soru 40:
Samsung Wave ile sesli görüşme sırasında ses kesilmesi oluyormuş, bu doğru mu?
Cevap: Görüşme esnasındaki şebeke durumuyla ilgili olmakla beraber böyle bir kronik sorun yoktur.

Soru 41:
AccuWeather widget'i ile hava durumunu öğrenebilir miyim?
Cevap: Elbette. Bu program hava durumu programıdır ve "Menü" üzerindeki "Günlük brifing" üzerinden ayarları yapabilirsiniz.

Soru 42:
Widgetleri kaldrıdığımda Ana sayfa ekranında boş sayfalar kalıyor, nasıl silebilirim?
Cevap: Ana sayfa ekranındaki Widget tuşuna dokunduktan sonra cihazı yan çevirin ve silmek istediğiniz ekranların üzerindeki "silme" işaretine dokunun.

Soru 43:
Bilgisayar bağlantısında şarjı engelleyebilir miyim?
Cevap: Maalesef. Günümüz cihazlarında böyle bir özellik vardır, faydalıdır ancak değiştirilemez.

Soru 44:
Bazı uygulamaları çalıştırırken yeterli hafıza yok tarzı bir uyarı geliyor, sebebi nedir?
Cevap: O sıradaki RAM yani bellek kullanımıyla alakalı bir durumdur. Eğer düzelmezse telefonu yeniden başlatın.

Soru 45:
Telefonumu EDGE'den (2,5G) az çekiyor olsa dahi 3G ile bağlanmasını nasıl sağlarım?
Cevap: MENÜ>AYARLAR>BAĞLANTILAR> ŞEBEKE >ŞEBEKE MODU >UMTS 900/2100. NOT: İşiniz bitince "otomatik" olarak değiştirmeyi unutmayın, yoksa hep 3G li baz istsyonu aradığından hem şarjı çabuk biter hemde çevrede 3G li baz istasyonu yoksa telefon çekmez. Bazı soru ve cevaplar baska kaynaklardan alıntıdır....
 
  • Beğen
Tepkiler: durakoglu42, Yağmur, münir amca ve 19 diğerleri


ceylanbey

Üye
abı harıka bır anlatım ama benım bnı sorum var ben yuzkere vodafonun musterı hızmetlerını aradım hep gıonderdıler ama olmadı ne mı ınternet ayarları telı acıp kapatıom sonra ınternete gırıom hemen bad request cıkıor neden
 
Ozan

Ozan

Admin
Gönderdikten sonra ayarları kaydedin ve internet ayarlarına girip Turkcell - ISP yada Turkcell -GPRS ikisinden birini seçin seçmezseniz eski ayarlarda kalırsa baglanmaz ..
 

ceylanbey

Üye
olmuyor ozan kardes ben bıde vodafoneum
 

OxHy

Üye
Yarin Wawe s8500 Alicam .
Bir kaç Sorum Var Oyunlar guzel oluyormu Oyunlari Pc denmi Telefona atiliyo yada nasil oluyor ? .
Facebook yada Forumlar Rahat kullaniliyomu .
Yada Wawe alma .... Telefonu al diyeniniz varmi .
 

afsim

Üye
Teşekkür ederim ,güzel anlatım.
Sorum şu. kies programını pc ye kurdum.pc üzerinden app'ye bağlanamıyorum. güncelle diyo fakat güncel sürüm yüklü diyo.
 
ungood20

ungood20

Üye
güzel ön bilgiler.
 
ksezgin

ksezgin

Üye
Bilgiler için teşekkürler. Benim sorunum şu ki telefonum facebooka hiç girmiyor. Kullanıcı adı yada şifre hatalı diyor. Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
ungood20

ungood20

Üye
hg.
Başka tarayıcı felan denedin mi.
Yardımcı olurlar da daha yeni bir üst başlıklı konu.
 
Ozan

Ozan

Admin
Yarin Wawe s8500 Alicam .
Bir kaç Sorum Var Oyunlar guzel oluyormu Oyunlari Pc denmi Telefona atiliyo yada nasil oluyor ? .
Facebook yada Forumlar Rahat kullaniliyomu .
Yada Wawe alma .... Telefonu al diyeniniz varmi .
Telefon kesinlikle mükemmel, iphone 4 alacakken son anda vazgeçip bu cihazı aldım ve oldukça memnunum. iphone 4 den eksigi olmadıgını düşünüyorum elma logosu dısında..

Oyunlar gayet akıcı hiçbir problem yok. Oyunları pc den de telefona atabilirsin veya kies(pc suite) ile de yükletebilirsin cihaza

Facebook uygulaması var zaten çok başarılı yapılmıs onun dısında aynen dieğr dokunmatiklerde oldugu gibi facebook a girince tarayıcısından touch.facebook.com adresine otomatik yönleniyor facebook un dokunmatik mobil sitesinde geziniyorsunuz. Zaten dokunma hassasiyeti de çok basarılı oldugundan hiçbir sıkıntı çekmiyorsunuz. Kendi uygulaması daha güzel ben onu kullanıyorum

Teşekkür ederim ,güzel anlatım.
Sorum şu. kies programını pc ye kurdum.pc üzerinden app'ye bağlanamıyorum. güncelle diyo fakat güncel sürüm yüklü diyo.
Güncelle derseniz, kurmus oldugunuz mevcut içeriklerin daha güncel sürümü var mı kontrol eder yoksa güncel sürüm yok der zaten ?

Bilgiler için teşekkürler. Benim sorunum şu ki telefonum facebooka hiç girmiyor. Kullanıcı adı yada şifre hatalı diyor. Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Facebook uygulamalası ile mi giremiyorsunuz ? Yoksa internet üzerinden touch.facebook.com adresinden mi ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Keş Remzi
ksezgin

ksezgin

Üye
Facebook simgesine tıklıyorum telefondaki ordan girmeye çalışıyorum. Gerçi internet yazan kısımdan da denedim facebookun sitesini açarak yine de geçersiz kullanıcı adı veya şifre diyor.

 

OxHy

Üye
Telefon kesinlikle mükemmel, iphone 4 alacakken son anda vazgeçip bu cihazı aldım ve oldukça memnunum. iphone 4 den eksigi olmadıgını düşünüyorum elma logosu dısında..

Oyunlar gayet akıcı hiçbir problem yok. Oyunları pc den de telefona atabilirsin veya kies(pc suite) ile de yükletebilirsin cihaza

Facebook uygulaması var zaten çok başarılı yapılmıs onun dısında aynen dieğr dokunmatiklerde oldugu gibi facebook a girince tarayıcısından touch.facebook.com adresine otomatik yönleniyor facebook un dokunmatik mobil sitesinde geziniyorsunuz. Zaten dokunma hassasiyeti de çok basarılı oldugundan hiçbir sıkıntı çekmiyorsunuz. Kendi uygulaması daha güzel ben onu kullanıyorum
Eyw Hocam Bilgiler için Telefonu Aldim Suan Sarj da daha açmadim açayimda daha çok bilgi isticem sizlerden .:ehe
 
ksezgin

ksezgin

Üye
Şimdi yeni durum şu; Turkcell hattımı taktığımda bağlandı facebooka ama aveada bağlanmıyor ve ben hep avea hattımı kullanıyorum :ağlarım:
 
:::burak:::

:::burak:::

Üye
bunları neden eklemedin o kaynaktan!!!




Soru 30:Navigasyonu tam olarak kuramadım, açıklar mısınız ?
Cevap:Samsung Wave (GT-S8500) cep telefonu için SAMSUNG LBS



Kurulum aşamaları

1) İndirmeyi başlatmak için bağlantıya tıklayın.

2) Dosyaları PC'ye kaydedin.

3) Dosyaları PC'nize kaydettikten sonra, çalıştırmak için dosyaya çift tıklayın.

4) Sihirbaz tamamlanana kadar talimatları takip edin.

5) PC'nizde ROUTE 66 Sync başladı.

6) Cihazı bilgisayarınızın USB girişine bağlayın ve cihazda "Yığın bellek" modu seçin. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz: "Menü > Ayarlar > Bağlantılar > USB" ardından "Yığın bellek > olarak Ayarla".

7) ROUTE 66 Sync programında, önce hesap oluşturun, sonra programda sol tarafta "MAĞAZA > ROUTE 66 Mağazası" na gidin. İhtiyacınız olan ürünleri tanımlayın ve alışveriş sepetine ekleyin.

8) Tüm ürünler alışveriş sepetinde olduğunda, "Kontrol" öğesini seçin. Kredi kartı ayrıntılarınızı girin ve "Gönder" öğesini seçin.

NB: içerik önce PC'ye indirilir ardından telefona aktarılır.

9) Telefonun PC ile olan bağlantısını kesin.

10) Ana menüdeki "Navigasyon" öğesini seçerek telefon üzerinde dolaşmaya başlayın.

Soru 31: Samsung Wave ile MSN'e Parlingo ile bağlanamıyorum ne yapmam gerekir?
Cevap: Parlingo'nun eski sürümü yüklenerek MSN'e giriş yapılabilir ancak yeni sürüme dönmesi zor olduğundan pek önermemekteyiz. Bunun yerine e-buddy programı kurularak MSN hesabına oturum açılabilir.

Soru 32: Samsung Apps üzerinden yükleme yaptığım zaman hafıza dolu diyor, ne yapmam lazım? Bu yüklemeleri hafıza kartına nasıl atabiliriz?
Cevap: Menü>Ayarlar>Uygulamalar>Yükleme ayarları>Varsayılan yükleme konumu>Hafıza kartı

Soru 33: Kalan şarjı % olarak nasıl görebiliyoruz?
Cevap: Bunun için; Menü>Ayarlar>Telefon hakkında>Sistem bilgisi>Pil

Soru 34: Telefondaki Brrowser ile Youtube gibi sitelere girince videoları göremiyorum ama kendi Youtube uygulamasından girince videoları oynatabiliyor ve seyredebiliyorum. Acaba neden benim telefonum da bir arıza mı var, servise mi göndermeliyim?
Cevap: Hayır telefonlarınız arızalı değil Browser üzerinden seyredememenizin sebebi telefonda Flash 9.1 versiyon yüklü olduğundan dolayıdır. Samsung Bada'nın yapacak olduğu Firmware güncellemesinden sonra Flash 10.1 versiyona yükseltileceğini ve sayfalarda ki Flash videoları rahatlıkla Browser üzerinde oynatacağınızı tahmin ediyoruz.

Soru 35: Oyunlar sekmesi altındaki java programları nasıl başka bir yere taşıyabilirim?
Cevap: Maalesef, bu uygulamaları başka bir yere taşıyamayız.

Soru 36: Rehberdeki gruplara zil sesi atayabilir miyim?
Cevap: Elbette. Rehber>Gruplar>Grup>...>Grup düzenle>Zil sesi>Seçin

Soru 37: Telefonu nasıl sarj etmeliyim?
Cevap: Lion piller yapıları itibariyle fazla sarjda bırakılmamalı ve telefonun pili tamamen boşalmadan tekrar şarj edilmelidir tamamen boşaldıktan sonra şarj işlemi 100 kerede pilin ömrünü %75-80 oranında düşürür.

Soru 38: Eski telefonumdaki rehberi Samsung Wave'e nasıl kopyalayabilirim?
Cevap: Telefona başka bir telefondan rehberi atarken her kartvizit için kabul edilsinmi diye sorar bunu kaldırarak tek seferde hepsini almak için bluetooth ayarlarından Güvenli modu kapatırsanız teker teker bütün kartvizitleriniz için kabul edilsin mi sorusunu sormadan bütün kartvizitleri telefona yukleyebilirsiniz.

Soru 39: Kies ile bBluetooth vasıtasıyla bağlantı kurabilir miyim?
Cevap: Elbette. Bilgisayarınızın bluetooth bağlantısıyla bunu sağlayabilirsiniz (Not: Denenmemiştir ancak imkan vardır).

Soru 40: Samsung Wave ile sesli görüşme sırasında ses kesilmesi oluyormuş, bu doğru mu?
Cevap: Görüşme esnasındaki şebeke durumuyla ilgili olmakla beraber böyle bir kronik sorun yoktur.

Soru 41: AccuWeather widget'i ile hava durumunu öğrenebilir miyim?
Cevap: Elbette. Bu program hava durumu programıdır ve "Menü" üzerindeki "Günlük brifing" üzerinden ayarları yapabilirsiniz.

Soru 42: Widgetleri kaldrıdığımda Ana sayfa ekranında boş sayfalar kalıyor, nasıl silebilirim?
Cevap: Ana sayfa ekranındaki Widget tuşuna dokunduktan sonra cihazı yan çevirin ve silmek istediğiniz ekranların üzerindeki "silme" işaretine dokunun.

Soru 43: Bilgisayar bağlantısında şarjı engelleyebilir miyim?
Cevap: Maalesef. Günümüz cihazlarında böyle bir özellik vardır, faydalıdır ancak değiştirilemez.

Soru 44: Bazı uygulamaları çalıştırırken yeterli hafıza yok tarzı bir uyarı geliyor, sebebi nedir?
Cevap: O sıradaki RAM yani bellek kullanımıyla alakalı bir durumdur. Eğer düzelmezse telefonu yeniden başlatın.

Soru 45: Telefonumu EDGE'den (2,5G) az çekiyor olsa dahi 3G ile bağlanmasını nasıl sağlarım?
Cevap: MENÜ>AYARLAR>BAĞLANTILAR> ŞEBEKE >ŞEBEKE MODU >UMTS 900/2100. NOT: İşiniz bitince "otomatik" olarak değiştirmeyi unutmayın, yoksa hep 3G li baz istsyonu aradığından hem şarjı çabuk biter hemde çevrede 3G li baz istasyonu yoksa telefon çekmez.
 

fordmuro

Üye
arkadaşlar indirmiş olduğum hürriyet uygulamasını nasıl widget yaparız?? bide gps bağlantı hızı hk.. gelişme varmı??
 

OxHy

Üye
telefon 32 gb nasil yapiliyor 32 gb lik Hafiza kartlari filanmi var . Anlatabilirmizniz
 
Ozan

Ozan

Admin
Facebook simgesine tıklıyorum telefondaki ordan girmeye çalışıyorum. Gerçi internet yazan kısımdan da denedim facebookun sitesini açarak yine de geçersiz kullanıcı adı veya şifre diyor.

Şimdi yeni durum şu; Turkcell hattımı taktığımda bağlandı facebooka ama aveada bağlanmıyor ve ben hep avea hattımı kullanıyorum :ağlarım:
Bence Avea ile alakalı bir sorun var, internet erişiminin açık oldugundan emin olun sorunu avea ile halledin.

arkadaşlar indirmiş olduğum hürriyet uygulamasını nasıl widget yaparız?? bide gps bağlantı hızı hk.. gelişme varmı??
Ayarlarda Menü ve Widget menüsünde Hürriyet uygulaması görünüyor mu? Görünüyorsa ana ekrandaki widget butonuna basın orada da çıkacaktır sağa dogru widget satırını kaydırın ilerleyecektir orda sadece 8 tane widget yok. Devamı var yani.

telefon 32 gb nasil yapiliyor 32 gb lik Hafiza kartlari filanmi var . Anlatabilirmizniz
32 Gb hafıza kartı alırsanız tabiki 32gb olacaktır ...
 

concours_76

Üye
internet tarayıcısını açtığımda bellek dolu uyarısı veriyor ve tarayıcıyı kapatıyordu ve varsayılan bellek hafıza kartı neptıysam düzelmesi en sonunda cihazı kapatıp açtım düzeldi neden yapmış olabilir???
 
ungood20

ungood20

Üye
@ksezgin cihazla alakalı deildir.
Avea dan bilgi alman lazım gibi.
Bende turkcell kullanıyorum
 

fordmuro

Üye
Bence Avea ile alakalı bir sorun var, internet erişiminin açık oldugundan emin olun sorunu avea ile halledin.


Ayarlarda Menü ve Widget menüsünde Hürriyet uygulaması görünüyor mu? Görünüyorsa ana ekrandaki widget butonuna basın orada da çıkacaktır sağa dogru widget satırını kaydırın ilerleyecektir orda sadece 8 tane widget yok. Devamı var yani.


32 Gb hafıza kartı alırsanız tabiki 32gb olacaktır ...
saol dostum uygulamanın widget olması gerekiyormuş yoksa widgetlere atılmıyor..
 


Üst Alt