Iki cihazın özellikleri çok yakın... Yani iki cihazı da alsan pişman olacağını zannetmiyorum ama aralarında şöyle farklar var:
1) one x in müzik kabiliyeti tartışmasız daha üstün ama kutu içerisinde beats kulaklık verilmiyor. S3ün müzik kabiliyeti tatmin edecek kadar iyi.
2) kamera olarak incelersek s3 biraz parlak one x ise biraz karanlık çekiyor. Ama ikisinde birbirinden üstün yanları var. S3ün en iyi fotoğrafı secebilmesi gibi.
3) ekran olarak pixel dizilişi bakımından one x daha iyi ama s3 ün ekranı süper amoled. Bence bu çok önemli çünkü kontrast oranı çok iyi. Renkler çok canlı ve bunu ayarlayabiliyorsun. Mesela doğal, dinamik gibi göz zevklerine göre. One x in ekranı fotoğrafları daha iyi gösteriyor. Ama s3 te videolar bakımından üstün. Burası tamemen kişiden kişiye değişir.
4) Batarya olarak s3 çok üstün ama son guncellemelerle one x in de iyi olduğunu biliyorum ama bariz bir farkla üstün s3
5-)) işlemci olarak sıkıntı cekmezsin gerçekten çok yakın telefonlar. One x gpu olarak tegra 3 kullanıyor s3 ise mali 400ün üstünde oynayarak geliştirerek yaptı. Sıkıntı cekmezsin 2 telefonda da. Ama tegra 3ün tek çekirdeği kullandığını biliyorum nvidia yeterli diyor ama bence şimdilik.. internette uzman kişiler de incelerken şimdilik çok yeterli ama ilerisi için yetersiz kalacak diyorlar. S3 mali 400 dört cekirdek kullanıyor.
4) Ek fonksiyonlar : Benim için en önemli kısım. S3 bariz bir şekilde üstün. One x beats kullanıyor ve video izlerken görüntü olabiliyor. S3 ise pop up play yani video küçülterek telefonun her fonksiyonunu kullanabiliyorsun. Baktığın sürece ekranı sönmeyen bir ekran yani akıllı bekleme. Kisisel cep asistani s-voice .Ruh haline göre müzik calabilme ve bunun gibi bir sürü özellik. 4.1.2 yle birlikte galaxy note 2 deki bir çok şeyde gelecek multi window gibi...
6) arayuz de kişiden kişiye değişir bence neden diye sorarsan eğer. Bazı insanlar sadelikten hoşlanır. S3ün touch wizz nature çok sade ve çok kullanışlı. Ama sensenin de hakkı yenemez çok güzel gerçekten...
Yani kararı bunlara göre ver. Ikiside çok yakın. Ek fonksiyon kullanmam müzik dinlerim oyun oyanirim diyorsan one x al. Diğer herşey için s3 bence. Çünkü benim için batarya ekran canlılığı ve ek fonksiyon önemli. Bende ikisi arasında kalmıştım ve s3 aldım. One x de alsam pişman olmazdım... Karar senin. One x e karar verirsen one x+ almani öneririm... Şimdiden hayırlı olsun. Ben telefon fanligi yapmıyorum. Hatta bana htc daha sempatik gelmiştir hep. Ohh bitti