samsung netbook açılmıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mrt-06

mrt-06

Üye
    Konu Sahibi
samsung netbook açılmıyor.
arkadaşlar atom n2600 işlemcili bir netbookum var alınalı daha 4 ay oldu ancak dün bir sorun çıkardı bilgisayar uykudan açtım sonra mavi bir ekran geldi şimdi her açtığımda siyah ekran ( hata ekranı ) geliyor bilgisayarcıya götürdüm ancak formatlık bir durumun olmadığını söyledi donanımsal bir sorun var dedi sizce sorun ne olabilir Samsung n102s

Symbianize

Symbianize

Üye
Biraz daha detaylı hata ne anlatsana

mrt-06

mrt-06

Üye
    Konu Sahibi
Biraz daha detaylı hata ne anlatsana
netbooku açtıgımda siyah ekranda file:boot/bcd
status:0xc0000011 info:an error occurred while attempting to read the boot configuration data. Yazıyor üsttede yazılar var. Continue basınca yine aynı yer geliyor.

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Bilgisayarini calistirdiginda F8 tusuna basarak baslangic ekranina getir.

seceneklerden "Last known good configuration" sec ve enter'a bas.

Bilgisayarin acilmasini bekle.

Acilmazsa;

Tekrar F8 ile baslangic ekranindan "Safe Mode with Command Prompt" sec ve entera bas. Cikan Dos-Prompt ekranina "sfc /scannow" yaz ve entera bas. Islem bittikten sonra tekrar calistir bilgisayarini.

Yine acilmazsa;

Isletim sistemine uyumlu bir Windows 7 dvd si yada usb si ile bilgisayarini baslat, kurulumu degil "repair" sekmesini sec. otomatik olarak onarmasini bekle. yapmazsa / hata verirse oradan komut satirini secerek sirasiyla; "volume" yazan kisimlara diskin yolunu yazacaksin. muhtemelen seninde "C" dir.

CHKDSK <volume> /f (bir disk kontrolü yapmak ve diskte bulunan hataları düzeltmek için)

ya da

CHKDSK <volume> /r (bir disk kontrolü yapmak ve disk kontrolü sırasında herhangi bir bozuk bölümleri bulmak ve mümkünse okunabilir veri kurtarmak için)

islem bitince bilgisayarini yeniden baslat.

iyi sanslar

mrt-06

mrt-06

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarini calistirdiginda F8 tusuna basarak baslangic ekranina getir.

seceneklerden "Last known good configuration" sec ve enter'a bas.

Bilgisayarin acilmasini bekle.

Acilmazsa;

Tekrar F8 ile baslangic ekranindan "Safe Mode with Command Prompt" sec ve entera bas. Cikan Dos-Prompt ekranina "sfc /scannow" yaz ve entera bas. Islem bittikten sonra tekrar calistir bilgisayarini.

Yine acilmazsa;

Isletim sistemine uyumlu bir Windows 7 dvd si yada usb si ile bilgisayarini baslat, kurulumu degil "repair" sekmesini sec. otomatik olarak onarmasini bekle. yapmazsa / hata verirse oradan komut satirini secerek sirasiyla; "volume" yazan kisimlara diskin yolunu yazacaksin. muhtemelen seninde "C" dir.

CHKDSK <volume> /f (bir disk kontrolü yapmak ve diskte bulunan hataları düzeltmek için)

ya da

CHKDSK <volume> /r (bir disk kontrolü yapmak ve disk kontrolü sırasında herhangi bir bozuk bölümleri bulmak ve mümkünse okunabilir veri kurtarmak için)

islem bitince bilgisayarini yeniden baslat.

iyi sanslar
saolun senin dedigine gerek kalmadı f4 e basıp samsung recovery studyoya girdim sistemi geri yükleye bastım usb yi takıp kurdum bilgisayarcı muhtemelen recovery i bilmiyordu .d samsunglar böyleymiş ama yinede cevap verdigio için teşekkürller.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt