Telefon Tavsiyesi Samsung mu iPhone mu?

Sponsorlu Bağlantılar

iass

Üye
    Konu Sahibi
Samsung mu iPhone mu?
Arkadaşlar çok arada kaldım Samsung( android) mi alsam diye yoksa iphone mu alsam diye her telden bir ses çıkıyo kafam karıştı. Ben sarjı iyi dayansın ve uygulamaları bol olsun istiyorum bu yüzden android daha cazip geliyor fakat iphoneda bana çekici geliyor 9 ayda 1 telefon değiştiriyorum artık bir telefonda kalayım diyorum. iphone alırsam sanki pişman oluacakmışım gibi geliyor sarj bakımından. zaten iphoneun sarjı dayanmıyor birde oyun oynamaya kalkarsam iyice ayar olurum ama dediğim gibi çevremdekiler çok kafamı karıştırdı iphone alırsan sarjlı kap alırsın sorun yaratmaz diyorlar ama 1 seneden sonra telefon ısınmaya başlayınca kendi kendine 2 3 gün kapandığı oluyormuş. bunalrı göz önünde bulundurursak samsung kalıyor elde ama sizde bir tavsiye almak istiyotum muhakkak benim bilmediğim ya da yanlış bildiğim ama sizin bildiğiniz, doğru bildiğiniz bir şey varıdr. şimdiden teşekkür ederim.

PriZm

PriZm

Üye
iPhone'un hangi modelini ve Samsung'un hangi android telefonunu alacağını söylersen daha yardımcı oluruz.

nokiae6

Üye
Kardeş sen cahilmisin kimin iphone'u 2 3 gün kapalı kalmış saçmalama kendim s3 kullanıyorum 2 ay oldu şarj dayanmıyor hem app store de daha fazla uygulama var bunu herkes bilir sen araştır iyice

zx6r

zx6r

Üye
bu kadar tereddütte kaldıysan ikisini de alma :D

skywalker06

skywalker06

Üye
En iyisi çin mali iphone al içinde android oluyor :D

• Beğen
Tepkiler: yuxexexy ve sergei95
paganini58

paganini58

Üye
Şimdi ilk olarak şunu bilmelisin her cihazın belirli ısılar arasında çalışma değerleri vardır. Cihaz kendini kapatmaz yeniden başlatabilir. Bunuda yaşamak için ciddi anşamda bir ısıya maruz kalman gerekir. Örneğin Mersinde İphone 3g kullanır iken nemle birlikte 40 derecenin üzerinde bir sıcaklığın olduğu gün cihaz sadece bir kere reset attı. Cihaz kapanıp kalmaz kesinlikle donanımsal bir hata vardır. Ve ayrıca ısıya göre tehlikeli ısınmalar olur ise ekran da renkli uyarı İOS içerisinde birgüvenlik önlemi olarak bulunur. Yani fazla ısıda ekran tamamen renk değiştirir tenk renk olur vb. benzeri. ama bu durumları türkiyede ve dünyada bir çok yerde kolay kolay yaşayacağını düşünmüyorum.

Şimdi cihaz tercihlerine gelince.
İ phone Övecek olursak:
1- İOS en stabil mobil işletim sistemidir APP Store de uygulama bir hayli fazladır.
2- İphone donanımsal olarak diğer android cihazlar kadar kuvvetli olmasada testlerde üstün gelmesinin tek sebebi İOS dur.
3- Herhangi bir yazılımsal değişiklik yapmadan kullandığın zaman güvenlik açısından en iyi işletim sistemi İOS dur. (Bankacılık işlemleri vs.)
4- İphone tasarımları iyi cihazlar üretir. Malzeme kalitesi iyidir.
5- Bu gün androidde oynadığımız oyunların bir çoğu bile MAC işletim sisteminde çeşitli yazılım programları ile yazılır oyunlarda avantajlı yönü budur. Oyunlar %90'ı genelde ilk iphoneye çıkar.

Özetle dikkat edersen donanımla filan uğraşmadan sürekli yazılımı övdüm İphone değerli kılan içindeki yazılımdır.

Şimdi İphoneyi yerden yere vuralım:

1- Ön yüzüne kamera koyup Face Time ile şebeke üzerinden yalnızca görünütülü aramayı başka bir İphon'a yaptıran tek cihazdır. Farklı marka modeli şebeke üzerinden asla görünütülü arayamazsın muhakkak program kullanman lazım vb.

2- İphone yurt dışı olsada 1650 civarı para ödersin sonrada Angry Birds bile 1 dolardan almak zorunda kalırsın. Kısacası ayponun bedava yazılımlarında iş yoktur iş görenleri satın almaya kalkar isen hepsi adama 3-5 tane aypon aldırır.

3- Jailbreak yaparsın bedava uygulama vs yükleyecek konuma gelirsin fakat bu defda cihazın stabilitesi bozulur güvenlik açıkları ortaya çıkar.

4- Jailbreak yapsan dahi Cydiadan 5 dolara Air Blur Sharing alsanda İOS 6.0 buletoot ile dosya alamaz gönderemez kulaklık dışında bir cihaz ile eşleşemezsin. Sadece bir farklı apple ürünü ile belki.

5- Sarj konusunda bütün günümüz cihazları aynıdır ne yaparsan yap ne kadar bilinçli kullanırsan kullan en fazla 1.5 gün sarjıngider.

6- İphone yi tek bilgisayarda itunes ile eşlemen lazım. Mp3 video atmak için kesinlikle itunes lazım başka türlü tak çalıştır bir cihaz değil. Diyelimki kendi bilgisayarın eşledin başka arkadaşına gittin ve şans eseri onda da iphone var haydi şu bilgisayardan bir kaç mp3 atayım dersen bağladığın anda İphonen arkadaşının iphonesi olur bütün bilgilerin elinde olan MP3 vb dosyalarında gider.

7- Sar değerleri çok yüksek cihazlardır uzun süreli konuşmalarda ve uzun vadede insalarda kalıcı hasarlar bırakabilir uyarısı yapılan yegane cihazlardandır.

8- Cihazı jailbreak yaparsın iyi kötü modifiye edersin kullnırken diyelimki İOS 7 çıktı yanlışlıkla güncelledin ondan sonra beklersin ha beklersinki iphoneye jailbreak çıksın. Untetheret jailbreak için kullanıcılar yaklaşık 5 aydır bekliyorlar. bu yüzden cihaz satan bireyler tanıyorum.

9- Cihazı kişiselleştiremezsin bence bunun için Cydia bile yeterli değil .

10- Kablosuz ağa bağlanmadan cihaza oyun program falan filan kuramazsın cydia yı marketi kablosuz olmadan kullanamazsın.

Kısacası iphone elini kolunu dört bir yandan bağlarda bağlar .... Ve daha aklıma gelmeyen niceleri.

DİĞER TARAFTA DA HER NEKADAR İOS KADAR STABİL OLMASADA ÖZGÜRMÜ ÖZGÜR VE YUKARIDAKİLERİN HİÇ BİRİNE BAĞLI KALMAYACAĞIN MARKETİNİNDE HER GÜN GELİŞTİĞİ ANDROİD VAR.

Seçtiğin cihaz lg samsung öteki beriki önemli değil. Önemli 1. donanım 2. İşlevselliği.

Baya bir konuştum sanırım saygılar...

• Beğen
Tepkiler: maxiser, iass ve polat_karaduman
Shorty Meeks

Shorty Meeks

Üye
kesinlıkle ayfon

Round-Saturn

Round-Saturn

Üye
androidten aldgm zewki afyon 04 e degişmem android özgürlüktür

awdil

awdil

Üye
kesinliklr samsung android.yok ben telefon ile hava atayım dersen iphone.lakin android ihtiyaclarini fazlasi ile karsilar..

- - - Eklendi - - -

kesinlikle samsung android.yok ben telefon ile hava atayım dersen iphone.lakin android ihtiyaclarini fazlasi ile karsilar..

lordufuk

lordufuk

Üye
sen git bi 3310 al şarjıda uzun süre gider

kuralsiz9

Üye
Android al ama samsung alma nexuslardan biri ya da sony bak sony nin malzeme kalitesi samsungu katlar.bırak iphone u herkesde var farklılık iyidir

mesutgaga

mesutgaga

Üye
androidin ios tan iyi oldugunu bile bile daha fazla para ödemek saflıktanda öte ve sacma bişey olsa gerek

iass

Üye
    Konu Sahibi
tavsiyeler için teşekkür ederim iphone şuandan itibaren kafamda yatmış durumda :) tekrar teşekkürler benim için işlevi önemli amacım hava atmak değil iyi akşamlar dilerim

MrExpert

MrExpert

Üye
Android al ama samsung alma nexuslardan biri ya da sony bak sony nin malzeme kalitesi samsungu katlar.bırak iphone u herkesde var farklılık iyidir

Samsung alma diyorsun nexuslardan birini al diyorsun ama zaten nexusların birini samsung yaptı :hmmm

-Emre

-Emre

Üye
bak şimdi
Android: özgürlük rahatlık ekonomi...
İOS: HAPİSHANE HAVA CEP YAKAN FİYATLAR

Her ne kadar stabil olsa da wonderımı bile iphone 5e değişmem.
ios kesinlikle hava atma ve stabillikten öte bişey değildir...
stabilliği zaten bomboş olmasından kaynaklanıyor.
bir anasayfası bile yok, özelleştirilemez jailbreaksız uygulama bile kuramazsın whatsapp bile paralı..
adam gibi müzik atamazsın (itunes:( )
Buna karşılık ANDROİDE gelince...
elinde iyi bir cihaz varsa:
stabillik görsellik hız rahatlık ve buna karşı çok çok ucuz fiyatlar.

Uygulama deyince
evet iosda daha çok ama kullanamadıktan sonra ne işe yarar??

mesela temple run 2 iphone çıktı bir hafta sonra da androide

şimdi bana iphoneda yapıp da androidde yapamadığınız bir şey söyleyin..
çok çok az şey çıkar ya da hiç bişey çıkmaz.
ama androidde yapıp da iosta yapamadığınız o kadar çok şey var ki...

sayabiliriim ama çok uzun yoruldum :D

neyse sonuç: kesinlikle "ANDROİD"

ha samsung ha sony istediğin güvendiğin marka ama android....

- - - Eklendi - - -

ayrıca jailbreak hapishaneden kaçmak demek ama nereye kadar? bir yerde yakalanacaksınız :D

Türe

Türe

Üye
kesinliklr samsung android.yok ben telefon ile hava atayım dersen iphone.lakin android ihtiyaclarini fazlasi ile karsilar..

- - - Eklendi - - -

kesinlikle samsung android.yok ben telefon ile hava atayım dersen iphone.lakin android ihtiyaclarini fazlasi ile karsilar..

iPhone artık hava atılacak bir model değil. Herkesin elinde.

- - - Eklendi - - -

bak şimdi
Android: özgürlük rahatlık ekonomi...
İOS: HAPİSHANE HAVA CEP YAKAN FİYATLAR

Her ne kadar stabil olsa da wonderımı bile iphone 5e değişmem.
ios kesinlikle hava atma ve stabillikten öte bişey değildir...
stabilliği zaten bomboş olmasından kaynaklanıyor.
bir anasayfası bile yok, özelleştirilemez jailbreaksız uygulama bile kuramazsın whatsapp bile paralı..
adam gibi müzik atamazsın (itunes:( )
Buna karşılık ANDROİDE gelince...
elinde iyi bir cihaz varsa:
stabillik görsellik hız rahatlık ve buna karşı çok çok ucuz fiyatlar.

Uygulama deyince
evet iosda daha çok ama kullanamadıktan sonra ne işe yarar??

mesela temple run 2 iphone çıktı bir hafta sonra da androide

şimdi bana iphoneda yapıp da androidde yapamadığınız bir şey söyleyin..
çok çok az şey çıkar ya da hiç bişey çıkmaz.
ama androidde yapıp da iosta yapamadığınız o kadar çok şey var ki...

sayabiliriim ama çok uzun yoruldum :D

neyse sonuç: kesinlikle "ANDROİD"

ha samsung ha sony istediğin güvendiğin marka ama android....

- - - Eklendi - - -

ayrıca jailbreak hapishaneden kaçmak demek ama nereye kadar? bir yerde yakalanacaksınız :D

Sizin gibi iOS bilgisi yönünden zayıf olanlara özel bir yazı hazırlayacağım.

• Beğen
Tepkiler: farukbekl
PriZm

PriZm

Üye
artık iPhone la da hava atamayacaksak o zaman hangi modelle hava atacaz acaba? :hmmm

- - - Eklendi - - -

iPhone artık hava atılacak bir model değil. Herkesin elinde.

- - - Eklendi - - -

Sizin gibi iOS bilgisi yönünden zayıf olanlara özel bir yazı hazırlayacağım.
ama aslında kısmen haklı.Jailbreak olmadan iPhone da sistem dışı birşey yapmak imkansız.

Türe

Türe

Üye
artık iPhone la da hava atamayacaksak o zaman hangi modelle hava atacaz acaba? :hmmm

- - - Eklendi - - -

ama aslında kısmen haklı.Jailbreak olmadan iPhone da sistem dışı birşey yapmak imkansız.

Ben diyorum hacı :) Bu sistemi kullanamaycak almasın :tebessüm: Çünkü jb yaptıktan sonra jb'siz iPhone çok anlamsz geliyor.

Misal S3 ile çok rahat atılıyor :sirit:

fk555897

fk555897

Üye
Arkadaşlar iPhone 5 in şarjı galaxy s3 ten daha iyi gidiyor.