Samsung Laptop Bios'ta Cd-rom Gözükmemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Cadillac34

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Laptop Bios'ta Cd-rom Gözükmemesi
Merhabalar. Benim Samsung dizüstü bilgisayarım var ama sorunu bir türlü bitmiyor. Bilgisayarıma format atacağım ama BİOS'ta CD-ROM gözükmüyor. Boot menüsü internette anlatılanlara göre farklı. Sebebi ne olabilir?

Uhops

Uhops

Üye
BIOS'lar farklı olur hep, BIOS'ın boot menüsünün resmini atar mısın. Değişik isimlerde oluyor bazen.

Cadillac34

Üye
    Konu Sahibi
Ekran görüntüsü veremiyorum. maalesef.

Cadillac34

Üye
    Konu Sahibi
Ekran görüntüsünü cep telefonu ile çektim.

Boot Device Priority'e tıklayınca;

işte böyle çıkıyor.

Uhops

Uhops

Üye
Slimtype DVD yazan Cd-Rom :oke:

Cadillac34

Üye
    Konu Sahibi
Normalde masaüstü haldeyken Bilgisayarım'a tıklayınca çıkıyor ama BİOS'a girince ve kaydedince yine masaüstü halini alıyor. Aslında CD'yi istemesi gerekirken bu sefer durum farklı oluyor.

Uhops

Uhops

Üye
Harddiski kapatsan(hitachi'yi N/A yapsan) bu sefer Cd'yi okuyacak mı diye denesen dicem ama bu seferde format ekranında harddisk gözükmez sanırsam :hmmm

Cadillac34

Üye
    Konu Sahibi
Harddiski kapatsan(hitachi'yi N/A yapsan) bu sefer Cd'yi okuyacak mı diye denesen dicem ama bu seferde format ekranında harddisk gözükmez sanırsam :hmmm

Bu sefer de Harddiski sileriz o da olmaz. Peki bu makale nasıl olur? Bu konu ile alakalı değil ama yine de sormak istiyorum. Belki bir bilgin vardır.

Uhops

Uhops

Üye
Sende Dvd-rom gözüküyor ama başlangıçta okunmuyor. USB'den veya forumdaki Cdsiz DVD'siz format atma(windows işletim sistemi bölümünde) konusuna bakarak format atmayı deneyebilirsin :oke:

Cadillac34

Üye
    Konu Sahibi
Sende Dvd-rom gözüküyor ama başlangıçta okunmuyor. USB'den veya forumdaki Cdsiz DVD'siz format atma(windows işletim sistemi bölümünde) konusuna bakarak format atmayı deneyebilirsin :oke:

Artık iyice kızdım ve Samsung'un sitesinden Recovery özelliğini uygulayarak bilgisayarı ilk haline getirdim. Cevaplar için sana teşekkür ederim. ;)

• Beğen
Tepkiler: GDDR5

Üst Alt