Samsung L760 Batarya Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

dayday

Üye
    Konu Sahibi
Samsung L760 Batarya Sorunu
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık olarak 3 hafta önce Samsung L760 telefon aldım. Sorunum bataryanın çok kısa süre zarfında (1,5 gün gibi) bitmesi.
Telefonu ilk aldığımda kendi şarjı bitene kadar kullandım. Sıfırdan şarj ettim. MP3 dinlemiyorum yada çok sık görüşme yapmıyorum. Yani telefonu aktif kullandığım söylenemez. Buna rağmen batarya max. 36 saat içerisinde bitiyor.
Bunu nasıl çözebilirim ?
Ayrıca ekranda ki şebeke sinyalinin yanında E işareti var. Bunun devamlı aktif olarak kalmasıda şarjı bitirir mi ?

Yardımlarınızı rica ederim.
Tşk.

Ozan

Ozan

Admin
Merhaba,
Son model Samsung telefonların kronik sorunu, şarj zaten. Yani batarya fazla uzun süre gitmemektedir. Yani max 2 gün düşünebiliriz aslında. Sizin da bataryanız yeni oldugundan bir süre sonra doldur boşalt sayısı artınca, düzenine girecek ve 2 gün dayanacaktır. Ben buna bağlıyorum bu sorunu çünkü kendimde u600 kullanıyorum ve hergün eve gelince şarja koymaya calisiyorum, zaten 1-2 saatte doluyor.

E simgesine gelirsek, operatörün şebekesinde EDGE gprs sinyali oldugunun göstergesidir o, bağlı oldugunuzu göstermez. Eğer kare (çerçeve) içine alınmıs görünüyorsa, veri akısı vardır ve gprs e baglıdır demektir, onun dısında şarja bir etkisi olmamaktadır

dharma99

Üye
peki o çerçeve içindeki E'den telefonu nasıl kurtaracağız? Yardım ewderseniz sevinirim.

eses_nuri

eses_nuri

Üye
öncelikle bant seçiminin bazı etkileri var telefonlara dual-bant yani 4 bantlı telefonları türkiyede kullanıyorsanız şebeke ayarlarından gsm 1800 seçmeniz telefon kullanım sürenizi arttıracaktır kendim yaptım 8 gün gidiyor (aktif kullanmazsam ) aktif biçimde kullanırsam 5 gün gidiyor batarya

ayrıca telefonun ekran parlaklık ayarıyla oynayın ve seviyeyi düşürün tuş takımının yanma ayarlarınıda gece olarak şeçin telefonunuz boşe enerji harcamaz

aktif kullanım derecesine gelince tabiki konuşma yapmaktayım 2 saat kadar müzik falan dinliyorum (yada radyo) mp4 playerim olduğundan müzii genelde ondan dinliyorum fotoğraf çekimi falan herşeyi gerektince kullanıyorum telefonda