Samsung, Galaxy S8 için Japon Batarya Tedarikçisi ile Görüşüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Samsung, Galaxy S8 için Japon Batarya Tedarikçisi ile Görüşüyor

Galaxy Note 7 bataryasında yaşanan sorun nedeni ile büyük yara alan Samsung, yeni amiral gemisi ile bu yaraları sarmak için ince eleyip sık dokuyor. Uzatılan test süreçlerinin nedeni ile Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus'ın çıkışını da erteleyen Samsung, bu sefer güvenlikten ödün vermemek için aşırı temkinli hareket ediyor. Dolayısıyla yaklaşmakta olan Galaxy S8 için önemli bazı değişikliklerin yapılacağını tahmin edebiliyoruz. ,

Japon yayın kurumu Nikkei'den aldığı bilgileri aktaran Reuters, Samsung'un pil tedarikçisi Çinli Amperex Technology'i Japonya merkezli Murata Manufacturing ile değiştirmek için görüşmelerde bulunduğunu açıkladı. Amperex, Galaxy Note 7'nin ikinci büyük pil tedarikçisi oldu ve Samsung tarafından hatalı pilleri teslim etmekle suçlandı. Bu da Samsung'un neden alternatifler peşinde olduğunu açıklıyor. Samsung'un ana pil tedarikçisi ise Galaxy Note 7 batarya sorununu araştırma sürecinde aldığı derslerle Samsung SDI olmaya devam edecek.

Evan Blass (@evleaks), Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus'ın sırasıyla 3.000 mAh ve 3.500 mAh kapasiteli pillere sahip olacağını iddia ediyor. Kore basınında ise 3.250 mAh ve 3.750 mAh kapasiteli pillerin kullanılacağı haberleri gündemde. Galaxy S8'in herbiri varyantı da en iyi pil ömrünü elde etmek için. akıllı telefonlarda enerji verimliliği yüksek 10nm işlemcilerle güçlendirilecek.

Samsung, Mart ayında Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus'ı duyuracak. Nisan ayında satışa sunulacağı iddia edilen amiral gemisi akıllı telefonların ilk görüntülerinin ise MWC 2017 kapsamında düzenlenecek bir etkinlikte gün yüzüne çıkması bekleniyor.
 


Üst Alt