SAMSUNG GALAXY S4 İşlemci Fiyaskosu (BİLİNÇLENDİRME)

Sponsorlu Bağlantılar

nsren

nsren

Üye
madem amaç insanları aydınlatmak, O halde objektif olmak gerekir. Açtığın konu ve yorumlar kesinlikle taraflı. Evet işlemci gurubu 4+4. Fakat eklemek gereken sözler var. Her işlemci grubunun ayrı görevinin olduğunu söylüyorsun fakat bunun telefonun performansı açısından hayat mantıklı olduğunu söylemiyorsun. Örneğin Cm romlarda bulunan işlemci gruplarını ele alalım. Her gurup ayrı bir ise yarıyor. Atıyorum işlemci gruplarında ondemand seçilince grafik kalitesi düşüyor fakat oyun performansı artıyor. Veya farklı bir işlemci grubu sevince ekran kalitesi yüksek düzeyde artıyor ama diğer performansla olumsuz etkileniyor. Bu işlemci grupları ve verdiğim örnekler telefonun islemcisine uygun olarak düzenleniyor. Gelelim asıl konuya 4+4 çekirdekli iki grup işlemcimiz var. Bunlar her telefon olayı için ayrı ayrı devreye giriyor. Mesela oyun için birinci grup, grafik için ikinci grup. Aynı anda devreye girmiyor diye bir olay yok. 4 çekirdek çalışırken diğer 4 çekirdek uyumuyor. Onlarda arka planda kalan diğer Uygulamalar için aktif halde bekliyor. Mesela oyundan direk ekrana çıktığım anda telefon hiç takılmadan geçiyor. Bu sebeple konununuz kesinlikle eksik kalmış. Samsung insanları kandırıyor demek kesinlikle çok acımasız bir ifade olur.

gececikaramavi

gececikaramavi

Üye
s3 var fazlası zarar...

muratvemine

muratvemine

Üye
    Konu Sahibi
madem amaç insanları aydınlatmak, O halde objektif olmak gerekir. Açtığın konu ve yorumlar kesinlikle taraflı. Evet işlemci gurubu 4+4. Fakat eklemek gereken sözler var. Her işlemci grubunun ayrı görevinin olduğunu söylüyorsun fakat bunun telefonun performansı açısından hayat mantıklı olduğunu söylemiyorsun. Örneğin Cm romlarda bulunan işlemci gruplarını ele alalım. Her gurup ayrı bir ise yarıyor. Atıyorum işlemci gruplarında ondemand seçilince grafik kalitesi düşüyor fakat oyun performansı artıyor. Veya farklı bir işlemci grubu sevince ekran kalitesi yüksek düzeyde artıyor ama diğer performansla olumsuz etkileniyor. Bu işlemci grupları ve verdiğim örnekler telefonun islemcisine uygun olarak düzenleniyor. Gelelim asıl konuya 4+4 çekirdekli iki grup
işlemcimiz var. Bunlar her telefon olayı için ayrı ayrı devreye giriyor. Mesela oyun için birinci grup, grafik için ikinci grup. Aynı anda devreye girmiyor diye bir olay yok. 4 çekirdek çalışırken diğer 4 çekirdek uyumuyor. Onlarda arka planda kalan diğer Uygulamalar için aktif halde bekliyor. Mesela oyundan direk ekrana çıktığım anda telefon hiç takılmadan geçiyor. Bu sebeple konununuz kesinlikle eksik kalmış. Samsung insanları kandırıyor demek kesinlikle çok acımasız bir ifade olur.

Diğer çekirdeklerin uyuduğunu söylemiyorum, asla sekiz çekirdeğin birlikte devreye girmediğini belirtiyorum.:kotu:
Ben burda bilinçlendirme yapıyorum, kötüleme değill.
Ayrıca ben zaten galaxy s3 ve galaxy i9003 sahibiyim, niye kendi kullandığım telefon markasını aşağılayayım?
Bence senin olaylara objektif bakmn lazım..

nsren

nsren

Üye
Diğer çekirdeklerin uyuduğunu söylemiyorum, asla sekiz çekirdeğin birlikte devreye girmediğini belirtiyorum.:kotu:
Ben burda bilinçlendirme yapıyorum, kötüleme değill.
Ayrıca ben zaten galaxy s3 ve galaxy i9003 sahibiyim, niye kendi kullandığım telefon markasını aşağılayayım?
Bence senin olaylara objektif bakmn lazım..

O halde senin konuyu açarken yaptığın yorum ile benim yorumları karşılaştır. Bşk bakalım hangisi daha objektif. ( TARAFSİZ)!!! Samsung insanları kandırıyor demek karalamaktan başka birşey değildir.

ka_za

ka_za

Üye
Başlık cidden saçma adamlar enerji tasarrufu diyip 8 çekirdek koymuslar 4+4 olsugunuda anlatiyorlar. Burdaki yalanı çözemedim. Hele fiyaskoyu hiç anlayamadım

gececikaramavi

gececikaramavi

Üye
koskoca intel gibi bir firmadan 4 gerçek 4 sanal intel core i7 satıyor kimsenin gıkı çıkmıyor burda herkez çok tecrübeli galiba yada biz geri kaldık sorun bunlar değil tabi sorun enerji tasarrufu sağlamak kimse işin batarya boyutunu düşünmüyor...

nsren

nsren

Üye
Başlık cidden saçma adamlar enerji tasarrufu diyip 8 çekirdek koymuslar 4+4 olsugunuda anlatiyorlar. Burdaki yalanı çözemedim. Hele fiyaskoyu hiç anlayamadım

Ben de bunu anlatmak istedim ama konuyu açan arkadaşımız kabul etmedi.

m-eri

Üye
arkadaşlar, sitede s4 8gb sini kendi kullanıyor kullanıcıya 8 gb alan bırakıyor diyor bu doğru mu ya?

mertcan01

mertcan01

Üye
bende s3 var s4 almayi hiç düşünüyorum s5 i bekliyorum çünkü s5 de çok degisiklik olacağını düşünüyorum

Ayni düşünce icerisindeyim note 2 var daha masallah cizik yok note 3 söylentileri var insallah note4 olursa artik :-)

ka_za

ka_za

Üye
Ben de bunu anlatmak istedim ama konuyu açan arkadaşımız kabul etmedi.

Gördüm senin mesajlarinıda haklıydın tamamen. Ne kadar anlatsakda Kabullenmeyecek zaten ugrasmaya gerek yok

muratvemine

muratvemine

Üye
    Konu Sahibi
O halde senin konuyu açarken yaptığın yorum ile benim yorumları karşılaştır. Bşk bakalım hangisi daha objektif. ( TARAFSİZ)!!! Samsung insanları kandırıyor demek karalamaktan başka birşey değildir.

Senin yerin samsungfunclub.

karayel90

karayel90

Üye
Octa işlemci seti bulunan bir S4 Snapdragona göre daha az performans veriyor bilgilerinize . . .

EFECEL

EFECEL

Üye
Arkadaşım güzel bir noktaya değinmiş ancak zaten bu telefonun lansmanı Exynos 5 Octa olarak yapıldı.Bu işlemcinin en büyük özelliği ise 2 farklı kullanıma ayak uydurabilmesidir.Bunun dışında zaten en basit işlemci bile sürekli aynı hızda çalışmaz benim s3 ümde işlemci aralığı fabrika çıkışı 200 -1400 mhz arası bu değer benim işlemlerime göre değişir ,S4 te ise yüksek performans gerektiren uygulamalar kullanılırken a15 çekirdekleri devreye girer daha fazla güç ve daha fazla performans sunarlar fakat daha fazlada enerji çekerler günlük kullanımda ise a9 çekirdekler devreye girer ve daha az enerji ile işini halleder burdaki fark a15 çekirdeği 1000 mhzde çalışırken x enerji istiyorsa a9 un x/2 kadar istemesi dir bu yüzden iki ayrı çekirdek dizilimi seçilmiştir .

Symbianize

Symbianize

Üye
Bilgisiz insan buna inanır azıcık bilgisi olup araştırmış olan biri anlar zaten

- - - Eklendi - - -

Arkadaşım güzel bir noktaya değinmiş ancak zaten bu telefonun lansmanı Exynos 5 Octa olarak yapıldı.Bu işlemcinin en büyük özelliği ise 2 farklı kullanıma ayak uydurabilmesidir.Bunun dışında zaten en basit işlemci bile sürekli aynı hızda çalışmaz benim s3 ümde işlemci aralığı fabrika çıkışı 200 -1400 mhz arası bu değer benim işlemlerime göre değişir ,S4 te ise yüksek performans gerektiren uygulamalar kullanılırken a15 çekirdekleri devreye girer daha fazla güç ve daha fazla performans sunarlar fakat daha fazlada enerji çekerler günlük kullanımda ise a9 çekirdekler devreye girer ve daha az enerji ile işini halleder burdaki fark a15 çekirdeği 1000 mhzde çalışırken x enerji istiyorsa a9 un x/2 kadar istemesi dir bu yüzden iki ayrı çekirdek dizilimi seçilmiştir .
En doğru açıklaması budur

kraldost

kraldost

Üye
Konuyla tamamen alakasiz kisisel bir sorum var :)
Her kelimenin ilk harfini buyuk yapmakla cok ugrastin mi :)
tak tığın şeye bak aga çocuk doğru söylüyor sen her halde aldın s4 ü hayırlı olsun acı ama olsun

TheMadness

TheMadness

Üye
Nextman abimiz haklı. Eğer bu telefonu alıyorsa bilmesi lazım, zaten ne için kullanacaksınız gerçek 8 çekirdeği? 3D modelleme için mouse ve klavye gerekli. Oyun deseniz, şu an Galaxy S II tüm oyunları açıyor.

Üst Alt