SAMSUNG GALAXY S4 İşlemci Fiyaskosu (BİLİNÇLENDİRME)

Sponsorlu Bağlantılar

muratvemine

muratvemine

Üye
    Konu Sahibi
SAMSUNG GALAXY S4 İşlemci Fiyaskosu (BİLİNÇLENDİRME)
Bu yazıyı yazmamın sebebi insanların Samsung un Devrim niteliğinde birşey yaptıgını sanmasıdır arkadslar 8 Çekirdekli İşlemcili TelefonÇıkardıklarını Sanıp Yanlış Seçim yapmamaları İçin Yazıyorum Bu yazıyı.

Exynos 5 Octa'Nın 8 Çekirdekli İşlemcisi:

Bu İşlemcide Toplam 8 Çekirdek Var Ama Durum Biraz Karışık ve insanları yanıltmaya yönelik.

İşlemcide 4 tane CORTEX A 15 1.6 GHZ DE Çalışan Performans Gereken İşlerde devreye giren Çekirdekler.
Ve
İşlemcide 4 tane CORTEX A 7 1.2 GHZ De çalışan güç tasarrufu sağlayan çekirdekler Var.

Bu Bu Çekirdekler 2 Farklı Grup Ve 2 Grup Asla Aynı Anda Devreye Girmiyor.
Yani İşlemci Asla Aynı Anda 4 Çekirdek in Üstüne Çıkmıyor.

Ama SDN Forumda Bile Şimdiden Görmeye başladım samsung amacına ulaşmış sanırım Bir 8 Çekirdek Muhabbetirdir gidiyor ve buda benı Aşırı Rahatsız Ediyor.

Peki Samsung Neden 8 Çekirdek yerine Çekirdeklerin Kendı GHZ hızlarını ayarlamalarına izin vermedi de fazladan 4 Çekirdek Ekledi ?

İnsanlara 8 çekirdekli telefon yaptık diğerlerinden 2 kat üstün gibi bir izlenim bırakmak ve çoğu insanı yanıltarak telefonu almalarını sağlamak için !

İnşallah yardımcı olabilmişimdir herkesin bilinçlenmesini istiyorum bu konuda.Fazladan bin tl vermeyin........

• Beğen
Tepkiler: PureFood, Zafer Arslan ve muratkurhan

paradox07

paradox07

Üye
arastirmayan insanlar yaniliyorlar.laptop arastirirken denk geldi de acer in bir modeli vardi.4gb ekran karti vardi ama 64bitlik ve amd idi yanlis hatirlamiyorsam.bilmeyen ve arastirmayan biri bunu cok iyi performans verir sanir ama asil sonucu aldiginda gorur.bilgilendirme icin :tşk:

• Beğen
Tepkiler: muratvemine
Şehriyar

Şehriyar

Üye
Konuyla tamamen alakasiz kisisel bir sorum var :)
Her kelimenin ilk harfini buyuk yapmakla cok ugrastin mi :)

• Beğen
alaStar

alaStar

Üye
:tşk: haklısın

• Beğen
Duran.Y

Duran.Y

Üye
Işte kimileride samsung 8 çekirdekli işlemci koymuş diye havalara çıkıyo, ürün satmak için aldatmaca, samsung iyi yapıyo bu kurnazlığı.

• Beğen
bycoo32

bycoo32

Üye
teşekkrüler faydalı bilgi oldu

• Beğen

muratkurhan

Üye
  • Beğen
q0nzalez

q0nzalez

Üye
Bazı samsung'a çalışan kişiler vardı :D nokia'nın Lumia serisinde radyo yok diye büyük bir sorunmuş gibi radyosu bile yok diyorlardı şimdi gördüğüm kadarıyla s4ünde radyosu yokmuş galiba :D yanlış biliyorsam düzeltin :D

• Beğen
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Zaten hiç bir yerde 8 çekirdek yazmaz Exynos 5 Octa 4+4 ve snapdragon 600, 4 çekirdek diye kıyaslanır ve siz o +4'ün sanal çekirdek olduğunu anlarsınız. Aslında güzel bir konuya değinmişsiniz ancak samsunga çamur atmamak lazım zaten bilinçli bir telefon kullanıcısı bilir bilmese de 4+4'den şüphelenmesi gerekir zaten. Ek olarak bu biraz 8 megapiksel ama yazılar bulanık çekiyor muhabbetini hatırlattı araştırmadan almamak alıyorsakta kabul ederek almış olmamız lazım.

• Beğen
mcnpl4

mcnpl4

Üye
insanlari yaniltmaya yonelik olsa telefon cikmadan islemcinin nasil calistigi hakkinda bilgi paylasilmazdi bilincli biri islemci sayisina bakmaz zaten telefonu arastirir reklamda da anlatiliyo yanlis hatirlamiyorsam ama bilincsiz birine 16 cekirdek diye tek cekirdek satarsin farki anlamaz telefonu kullanmayi da bilmez zaten sadece 16 cekirdek diye hava atar. senin kizdigin kisim da bu heralde. 4+4 oldugunu bildigi halde 8 cekirdek diye hava atanlar olacak telefon turkiyeye geldiginde

• Beğen
lobi55

lobi55

Üye
bende s3 var s4 almayi hiç düşünüyorum s5 i bekliyorum çünkü s5 de çok degisiklik olacağını düşünüyorum

• Beğen
muratvemine

muratvemine

Üye
    Konu Sahibi
Zaten hiç bir yerde 8 çekirdek yazmaz Exynos 5 Octa 4+4 ve snapdragon 600, 4 çekirdek diye kıyaslanır ve siz o +4'ün sanal çekirdek olduğunu anlarsınız. Aslında güzel bir konuya değinmişsiniz ancak samsunga çamur atmamak lazım zaten bilinçli bir telefon kullanıcısı bilir bilmese de 4+4'den şüphelenmesi gerekir zaten. Ek olarak bu biraz 8 megapiksel ama yazılar bulanık çekiyor muhabbetini hatırlattı araştırmadan almamak alıyorsakta kabul ederek almış olmamız lazım.

Bazı internet sitelerinde(isim vermicem) teknik özelliklere 8 çekirdek yazmışlar.

skywalker06

skywalker06

Üye
araştıran biri bilir kaldıki ön inceleme videolarını izledim türkiyede bir iki sitenin onda bile 2 farklı çekirdek kümesi olduğu biri normal kullanım için diğeride uygulamalar için olduğunu söylüyorlar shiftdelete sitesi kanıtı olmadan haber yapıyor galaxy ace 2 jelly bean 22 nisanda türkiyede diye haberi vardı fos çıktı s3 mini ekran pikselleri sayılıyor diye daha çıkmadan bas bağırdılar telefon çıktığında herkes ekran pikselleri sayılıyor mu diyordu incelemeden o yüzden her sitenin teknoloji haberlerine pek güvenmeyin ve s4 mağazalarda test cihazları konduğunda gider bakarsın alıp almamak senin elinde olan bişey sonuçta

• Beğen
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Bazı internet sitelerinde(isim vermicem) teknik özelliklere 8 çekirdek yazmışlar.

dostum zaten adam 2000 tl gibi bir para verip onun 4+4 çekirdek olduğunu bilmiyorsa ona 2 çekirdekte yeter :) O parayı verebiliyorsa araştırması bilmesi gerekir diye düşünüyorum.

• Beğen
s.ileli

s.ileli

Üye
E adamlar amiral gemisi olarak s3 diyor daha iyisi olsaydi s4 derdi bu xp ile vista gibi gekdi bana :-D:-D

• Beğen
zaferozkan

zaferozkan

Üye
Agzina saglik kardeşim. Bende bas bas bagiriyorum sekiz çekirdek hikaye ayni anda işlemiyor diye ama anlatamiyorum. Bence nexus 4 hala yeterli.

• Beğen
muratvemine

muratvemine

Üye
    Konu Sahibi
Yakın bi akrabam androidtelefonları.comda görmüş 1950 tl ye galaxy s4.Dün beni aradı anlattı, 8 çekirdek, 2gb ram, 13mp kamera vs vs çok iyi telefon dedi.Bende telefonun 8 çekirdekli olmadıgını ona izah ettm.
Sırf bu yüzden s4 almaktan vazgeçti.Bende geniş çaplı düşünerek bu konuyu açmaya karar verdim.

• Beğen
Tepkiler: n000k
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
8 çekirdeklik bir durum yok zaten hayırdır çizimmi yapacağız telefonda :)

Üst Alt