Samsung Galaxy S3'ün beyni değişiri mi?

Sponsorlu Bağlantılar

tarikbellikli

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S3'ün beyni değişiri mi?
Arkadaşlar.
benim samsung galaxy S3 vardı, kapandı bir daha açılmadı ve şuan da götürdüğüm tamirci beyniyle ilgili sorun olduğunu söyledi.
Acaba beyninin değişmesi mümkün mü?
ve fiyatı ne kadardır

YANKI SAVGAT

YANKI SAVGAT

Üye
SAMSUNG GALAXY S3:
işlemci:Exynos 4412 Quad-core 1400MHz
Aslında onarmak yada yeni telefon almak arasında kalmışsın (bence) bu telefonu kullanım alanına göre değişir eğer telefonum iyi olsun hızlı olsun hiçbir oyun kasmasın diyorsan yeni telefon al ama bu telefon bana yetiyor diyorsan onar. Ama pek bilmesemde fiyatın pahalı tutacağına eminim bu yüzden yeni bir telefon almanı tavsiye ederim alacağın telefon için bana başvurabilirsin sana yardımcı olurum

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Bilgisayar degil ki sök-tak olsun zaten hadi yaptiniz diyelim,en onemli parcalari o sonucta,sonradan ilave olursa o tur parcalarda verim falan alamazsiniz o zaman,sizin yapmaniz gerek 2 tane birsey var 1. ya kenara atip kullanamiyacaksiniz 2. anakart degistirip saglikli bir sekilde kullanicaksiniz

harun145

Üye
anakart üzerinde heryere müdahele edemezsiniz eğer cihazınız hiç açılmıyor ve anakart değişmesi gerekiyor dendiyse boşuna değiştirmeyin pahalı tutacaktır. Öncelikle sıradan bir teknik servise götürün cihazı kvk genpa gibi firmalar hiç uğraşmadan direk anakart değişimi diyebiliyorlar. Çok yakın bir dostum teknik servis böyle şeyler başına gelmiş.

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Mikro ayarlarin lazim oldugu bir parcadan bahsediliyor burda,herhangi bir telefoncu onu tamir etti beynini degistirdi diyelim,bir bilgisayar kadar kurursuz yapmasi icin teleskop altinda veya ozel merceklerle bakilip yapilabildigini biliyormuydunuz? direk lehim makinesine dalarsa o telefonun anakartini çöp hale getirme riski olacagından bir digeride eski randımanı alamıyacagından,ugrasmak istemediklerinden degil ama kullaniciya kusursuz bir sekilde sunamayacagindan bir cok bilinen teknik servisler öyle yapar,yapmalarida dogru sonucta siz az daha ucuz olsun derseniz,teknik servislerede niye para kazandirma geregi duymus oluyorsunuz hatta kendiniz tamir edin oda yetmiyorsa kendiniz,cep telefonu uretin ki bosuna bir yere paraniz gitmesin. 3-5 ucuza yaptiracagım diye paranizi risk'e atmaya gerek yok @harun145

MaxipmaN

Üye
anakart değişir

harun145

Üye
genpa ve kvk gerçekten işini düzgün yapmıyorlar kvkda çalışan teknik servis yakınım vardı öncelikle yığılı cihazlşardan sıvı almışları ayırıyorlar (ve bu genelde cihazların %65inden fazla). ve gerçekten suya düşmüş cihazlar değil bunlar sadece yağmurdan aldığı çok az sıvı yada yalnışılka çocukarın ağzına sokmasından alınmıkş sıvı. s3 anakart değişimi 750 en az 600 den aşağı değildir ama anakart üzerinde değişebilecek bir parça ise işçiliğiyle 250ye halledilebildiği durumlar oluyo.

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Sıvı temaslı cihazın az'ı çogu olmaz ki,biri daha gec pas tutarak olur digeri coktan ölmüstür,size şunu soyleyeyim piyasada bahsettiginiz firmalarin haricinde orjinal yedek parca bulmaniz zordur anca bu is'i yillardir yapan yada duzgun yapan birine denk gelirsiniz oda cok zor ama orjinal ekran diye sattiklari urun sahtesi bile cikiyor. Gercek orjinalini de isterseniz zaten o zaman garanti firmalariyla nerdeyse ayni ucrete veya daha pahaliya bile satmaya calisan oluyor. Bir de butun garanti firmalarini ayni tutmayin @harun145

harun145

Üye
ben yıllardır bu işin içindeyim teknik servis yakınım var gerçekten sıvı almış olabilir ona müdahele etmessin ama dediğim gibi çocuğun ağzına soktu diye hafif sıvı alması cihazı bozmaz sadece aşrj entegresine gittiyse arada kendi kendine şarj alıyo diye gösterir bu sorunu çöebilirler sadece içini açıp temizleyerek. buna abez bir fiyat çıakrtmak ne kadar doğru. ve düzgün bir teknik servis yedek parçanın orjinal olup olmadığını bakarak dahi anlayabilir. Yani kötü bir teknik servise denk gelmiş olabilirsin ama kim ne derse desin garanti firmalarının hepsi aynıdır. abez fiyatlar olmadık şeylere anakart değiştirmeler.

tarikbellikli

Üye
    Konu Sahibi
Anakart değişimi için 750 TL diyorlar , çok mantıklı deil herhalde arkadaşlar. Ancak Jtag ile sorun çözülebilir diyenlerde var 250 TL karsılığında.

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Öyle düşünürsek 250tl jtag icinde pahali box ile yazilim yukleyecek oda bir ihtimal zaten,yasal yazilim yuzunden cokmus olsa jtag ile kurtarilir ama eger kullanici bir ekstra yazilim yuklerken cihazi anakarti yakicak sekilde yanlislik yaptiysa cihaz jtaglada duzelmez. jtag islemi brick yada yanlis firm. yuklemek icin cozum olurda agir hasar verilmemisse. Kendi cihazimi hard brick yapmistim jtag'la hallederiz diyorlardi dedim urun kömür oldu yapamazsiniz,yapariz biz falan demisti ve yapamadida,anakarttan giris yaptilar,usb den giris yaptilar hic birinde yapamamislardi. Sadece sarz a takilinca beyaz ekran olurdu