Samsung Galaxy S3 Veya Htc One X

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
badmus

badmus

Üye
    Konu Sahibi
Hepinize Yaptığınız Yorumlar İçin Teşekkür Ederim. Birde Galaxy S3 'ün Siyah Modelinin Çıkacağı Hakkında Söylentiler Var. Ne Zaman Çıkar? Vede Fiyat Farkı Olur Mu ?

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Hepinize Yaptığınız Yorumlar İçin Teşekkür Ederim. Birde Galaxy S3 'ün Siyah Modelinin Çıkacağı Hakkında Söylentiler Var. Ne Zaman Çıkar? Vede Fiyat Farkı Olur Mu ?
Ne zaman çıkacağı bilinmiyor sanırım sen alacaksan şimdi siyah yok :ok2:

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
Kafa karıştırmak istemem ama One X almanızı son güncelleme ile şiddetle tavsiye ederim MasteLaa kardeşim zaten tek tek açıklamış bize bi şey bırakmamış eğer ek olarak neden diye sorarsan seninle birebir pm atarak konuşabiliriz ama yine de S3 te kararlıysan hayırlı olsun :)

15097

15097

Üye
Fiyatı aynı olur ama ne zaman çıkacağı belli değil :oke:

Uruloki

Uruloki

Üye
One X Tegra3 işlemci kullanıyor..12 çekirdekli..S3 ün benchmark testlerinde geçmesinin de en büyük nedeni benchmark testlerinin 12 çekirdekli bir gpu yu desteklememesi..Donanımın gücünü göstermesi açısından da bakarsan One X 110 mb/s lik videoları oynatırken Gs3 80 mb/s de kalıyor..One X son güncelleme ile de bug lardan kurtulmuş bunun yanında eklemeler cabası..Dediğimiz S3 fps de 4s i geçemezken yani kısacası 60 fps de kalırken One X yeni tegra kerneli ile 118 fps ye ulaşıyor..S3 deki Touchwiz ile de One X deki Sense 4.0 bir değil ki 4.1 geldi..Sense yi S3 e at yükle kasıntıyı o zaman görürsün..Sense ile zaten Touchwiz'i karşılaştırmıyorum..Kamera konusunda ise One X in sistemi nasıl kullandığını ikisini kullananlar deneyenler bilir hızını bunda da One X önde..Müzik dinleme konusunda ise al elinde Beats kulaklığı tak telefona ve dinle..Beats HTC lere özel olarak yapıyor bunu bunu da yazayım..Ayrıca Android'in direk çekirdeğe inmediğini de söyleyeyim..Dalvik'i One X in sgs3 de yaklaşık 2 kat daha verimli kullandığını da belirteyim..Sadece donanım olarak değil her şeyi ile karşılaştırdım..Benchmark testlerinin günümüzde ne derece geçerliliğini yitirdiğini de belirttiğimi düşünüyorum..Ayrıca Gamelof oyunlarına da değinmek istiyorum Gameloft ile her ne kadar arası bozuk oynatmıyor sorunlu dese de görüyoruz ki diğer cihazla düşürmek için kullanılan programlar ne derece uyarlıyor telefona..60 fps yi geçememesinin en büyük nedeni bu..s3 de çekirdek konusuna gelirsek elinde sürekli 4 çekirdek kullanan bir cihaz..Gerektiği yerde kullanmıyor bunu belirteyim..Ayrıca Samsung'un elinde Cortex A-15 var iken Gs3 de Cortex A-9 kullanması One X in gerisine itiyor..Sağlamlık konusunda ise One X sadece arka kapak değil komple Polikarbon üretimi olduğunu belirteyim..Ekran yönüne gelirsek One X in keskinliğinin daha önde olduğu ortada ve nedense S3 Gs2 de kullanılan Super Amoled Plus yerine Galaxy S de kullanılan Super Amoled ekranı kullanmış..Batarya konusunda One X in geride olduğu ortada buna sözüm yok ve MicroSD girişinin olmayışı da bir dezavantaj..Ama MicroSD de alırken telefonu yorduğunu performans gerilemesinin olduğunu da belirtmek isterim..16 GB sgs3 e 16 gb class 10 almalısın ki 32 gb One X e yaklaşsın ama Class10 da 16 GB ne kadar fiyata tekabül ediyor biliyorsunuz..Bu dediklerim son güncelleme ile olduğunu tekrar belirteyim.Kamera nın yanında bir çok iyileştirme de mevcut zaten One X de..Ben sadece donanım değil her yönüyle karşılaştırmaya çalıştım..
Ayrıca şunu da eklemek istiyorum son gelen güncelleme yani 4.0.4 ile bir çok düzenleme yapılmış ve hatalar 0'a indirgenmiş ( kaynağım Tarık Abim ) ..Ana ekran menü geçiş efektler değişmiş ve telefon Wifi,Ram yönü ile de çok daha kullanışlı hale gelmiş..
Ayrıca şunları da söylemek istiyorum :
Gs3 ve One x in Dalvik kullanımı performansı da farklı.Yani Android'e biz diyoruz Linux tabanlı ama biliyoruz ki Android Linux'un kırpılmış hali..Android aslında Java tabanlı..Ama şöyle de bir şey var ki JWM ve Dalvik birbirleri ile alakası yok..Android direk çekirdeği kullanmıyor bunun yerine çekirdeğin üzerindeki Dalvik'i kullanıyor yani Dalvik Sanal makinasını..Bu makina Java gibi önümüze her şeyi sunmuyor..Dalvik Java kodlarını kendine göre yorumluyor..Dalvik bildiğimiz üzere Android'in çekirdeği direk kullanmadığı için en büyük kozu bence..Bunun daperformansı elbette cihaza göre farklılık gösteriyor ki Android zaten sürekli diyoruz kod bozukluğu nereden geliyor buradan geliyor..Bu telefon için de kullanım çok önemli çünkü önümüzde iOS gibi bir rakip var.
iOS nedir diye soruyoruz ama aslında iOS'un Linux ile alakası yok.iOS dediğimiz sistem macOS X in düzenlenmiş halidir..macOS X dediğimden kastım yani bir Linux değil bsd'dir..Yani türevi bir nevi..Yani Netbsd veya FreeBsd diyebiliriz..Bunu da zaten bilmemizdeki en büyük olay çekirdek olarak Linux kerneli'nin aksine Mach kernel'ini kullanıyor..Android'in bu sistemde One X ve S3 arasında bu derece performans farkı var iken sırf şarj veya bellek kartı için S3 alınması saçma bence ki yukarıda anlattıklarım gösteriyor bence..iOS'a neden girdiğimi sorarsanız : Sistemi ne kadar rahat kullandığını söyledim ki One X in de optimizasyonunun son güncelleme ile daha doğrusu sondan bir önceki güncelleme ile ne derece ona yaklaştığını anlattım..Android alırken bunlara da dikkat etmeliyiz kısaca bu.

ekliyorum özel kernellerle one x 1.6 ghz dört çekirdek çalışabilmekte ve başka bir kernelle tegra 3+ ın hızına yetişebilmekte ayrıca gpu hızını ise 600mhz yapabilmektesiniz ki adamlar 520 de normal işlemci performansı özel kernel ve özel rom ile gl benchmark ın canını okumuşlardır isteyen xda ya bakabilir ki orada htc çalışanlardan birisinin android için en iyi SoC nin tegra 3 olduğunu yazmıştır ki nedenleriyle açıklayarak ayrıca donanım demenin manası yok tegra 3 kötü olsa nexus 7 de olmaz microsoft surface tablette olmaz hatta ''oyun konsolu'' ouya tegra 3 kullanmazdı ve normal kullanımda perfromans açısından pek farkda göremezsiniz bence donanım işini geçip tasarım kalite batarya gibi konulara yönelmek lazım

saruman_me

saruman_me

Üye
galaxy s3:oke:

MasteLaa

MasteLaa

Üye

ekliyorum özel kernellerle one x 1.6 ghz dört çekirdek çalışabilmekte ve başka bir kernelle tegra 3+ ın hızına yetişebilmekte ayrıca gpu hızını ise 600mhz yapabilmektesiniz ki adamlar 520 de normal işlemci performansı özel kernel ve özel rom ile gl benchmark ın canını okumuşlardır isteyen xda ya bakabilir ki orada htc çalışanlardan birisinin android için en iyi SoC nin tegra 3 olduğunu yazmıştır ki nedenleriyle açıklayarak ayrıca donanım demenin manası yok tegra 3 kötü olsa nexus 7 de olmaz microsoft surface tablette olmaz hatta ''oyun konsolu'' ouya tegra 3 kullanmazdı ve normal kullanımda perfromans açısından pek farkda göremezsiniz bence donanım işini geçip tasarım kalite batarya gibi konulara yönelmek lazım
Katılıyorum.Söylediklerim zaten öznel değil nesnel.Okuyan bir insan da objektif olursa hangisi iyi anlayacaktır bence..Dediklerinden One X in s3 de önde gördüğümüz her yerde 4 çekirdek kullanması ve one X in gerektiği yerde kullanması karşılaştırmasını da ortadan kaldırıyor..

avcitalip

avcitalip

Üye
Tegra 2 ve Beats Audio'yu Saymazsak SIII daha iyidir :)

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa

MaxipmaN

Üye
ikisi de birbiriyle yarışırken zorlanıyor seçim çok zor

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
HTC One X çok daha üstün bir cihaz.İlk çıktığında çok büyük problemleri vardı doğru lakin o sorunlar aşıldı.Bunu bilmeyen ya da bilmek istemeyen bazı fanlar ise hala HTC One X'in ilk zamanlarındaki problemleri söyleyeyip karalıyor ve ben cihazı kullandım -ilk zamanlarında- diyor.Her iki cihazda seni tatmin edecektir tabi orası apayrı zaten ;) Hayırlı olsun diyelim.

• Beğen
MasteLaa

MasteLaa

Üye
HTC One X çok daha üstün bir cihaz.İlk çıktığında çok büyük problemleri vardı doğru lakin o sorunlar aşıldı.Bunu bilmeyen ya da bilmek istemeyen bazı fanlar ise hala HTC One X'in ilk zamanlarındaki problemleri söyleyeyip karalıyor ve ben cihazı kullandım -ilk zamanlarında- diyor.Her iki cihazda seni tatmin edecektir tabi orası apayrı zaten ;) Hayırlı olsun diyelim.
İlk sayfada yazdıklarımın çoğu sanırım 2. sayfa birmiyorum zaten güncellemelerden sonra oldu.Hala gelip 24 fps diyen var yahu..Bak son güncellemeden sonraki kamera kalitesi de gelecektir One X in ..

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

İlk sayfada yazdıklarımın çoğu sanırım 2. sayfa birmiyorum zaten güncellemelerden sonra oldu.Hala gelip 24 fps diyen var yahu..Bak son güncellemeden sonraki kamera kalitesi de gelecektir One X in ..

Senin yazı zaten dehşet bir şey.Sabah gördüm ama okumaya üşendim.Az önce okudum, bi not defterine kaydettim her tartışmada yapıştırırım artık :ehe

• Beğen
MasteLaa

MasteLaa

Üye

Senin yazı zaten dehşet bir şey.Sabah gördüm ama okumaya üşendim.Az önce okudum, bi not defterine kaydettim her tartışmada yapıştırırım artık :ehe
Alıntıdır diye yaz :ehe Bu arada S3 ve One X resimleri bir alayım karşılaştırma olarak konu açacağım :) 4.0.4 güncellemesinden sonra çekilmiş fotoğraflar ;)

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Alıntıdır diye yaz :ehe Bu arada S3 ve One X resimleri bir alayım karşılaştırma olarak konu açacağım :) 4.0.4 güncellemesinden sonra çekilmiş fotoğraflar ;)

Valla süper olur :) Bende şu bir kaç hafta bildiğim şeyleri yazıya dökmeyi planlıyorum.Forum bilgilerimden faydalansın biraz :ehe

Valla konu yapmak heleki uzun konu yapmak çok zor.PS3-XBOX360-PSVita genel konusu aldım farklı sitelerdeki bilgileri harmanlayarak o bile yordu beni :(

El-CD

El-CD

Üye
Daha demin s3 ile fotograf cektim vasat arkadas vasat. Bir telefon 8mp ile bu kadar kotu cekemez.

• Beğen
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Daha demin s3 ile fotograf cektim vasat arkadas vasat. Bir telefon 8mp ile bu kadar kotu cekemez.
İsmail abim konu açacağım One'in son güncellemesinden sonra 2 fotoğraf karşılaştırması var ekleyeceğim üstüne de ;)

• Beğen
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Zaten olay MP'de değil kullanılan mercekte bitiyor.Xperia S N8'e alternatif olarak gösteriliyor sözde 12 MP kamerası var diye ama çoğu 8 MP kamera kadar performans veremiyor bırak N8'i.O yüzden bu tarz şeyleri araştırmak lazım.Birde üstüne Samsung Galaxy SIII'tekikameranın reklamını vermiş NG'nin son sayısında :kotu:

- - - Eklendi - - -

İsmail abim konu açacağım One'in son güncellemesinden sonra 2 fotoğraf karşılaştırması var ekleyeceğim üstüne de ;)

Fatih heyecanla bekliyorum ne zaman açmayı planlıyorsun ?

MasteLaa

MasteLaa

Üye

Zaten olay MP'de değil kullanılan mercekte bitiyor.Xperia S N8'e alternatif olarak gösteriliyor sözde 12 MP kamerası var diye ama çoğu 8 MP kamera kadar performans veremiyor bırak N8'i.O yüzden bu tarz şeyleri araştırmak lazım.Birde üstüne Samsung Galaxy SIII'tekikameranın reklamını vermiş NG'nin son sayısında :kotu:

- - - Eklendi - - -

Fatih heyecanla bekliyorum ne zaman açmayı planlıyorsun ?
3 tane fotoğraf var upload edeyim açacağım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt