Telefon Tavsiyesi Samsung Galaxy S3 mü Htc One X mi?

Sponsorlu Bağlantılar

furkey

Üye
S3e Jelly bean le çok güzel animasyonlar gelecek. Lockscreen de bir programla one x e yüklenebilir. Programları hepsinde aynıdır. Performans yönünden benchmark larda gördüğüm kadarıyla s3 önde. S3 ve one x in kameraları biraz da zevk meselesi gibi. S3 un de one x in fe kameraları şahane. Yani bu dediğin özellikler ya yuklenebilecek ya da 1 aya gelecek özellikler. Eğer sadece bu özelliklere bakıyorsan s3 derim o da sırf bataryadan dolayı... İnternetten karşılaştırma videolarını da izle istersen...

mgg44

mgg44

Üye
    Konu Sahibi
S3e Jelly bean le çok güzel animasyonlar gelecek. Lockscreen de bir programla one x e yüklenebilir. Programları hepsinde aynıdır. Performans yönünden benchmark larda gördüğüm kadarıyla s3 önde. S3 ve one x in kameraları biraz da zevk meselesi gibi. S3 un de one x in fe kameraları şahane. Yani bu dediğin özellikler ya yuklenebilecek ya da 1 aya gelecek özellikler. Eğer sadece bu özelliklere bakıyorsan s3 derim o da sırf bataryadan dolayı... İnternetten karşılaştırma videolarını da izle istersen...

Bayağı bir izledim karşılarştırma videolarını sanırım Galaxy S3 ağır basıyor...Bakalım Hayırlısı...

- - - Eklendi - - -

Ya birde bir yerde rast geldim şimdi Samsun Galaxy S3 GT-I9300 ya bir de GT-I9305 ve GT-I9308 war bunlar arasındaki fark nedir ayrıca htc one x (evita) ve one x(EndeavorU) arasındaki fark nedir

- - - Eklendi - - -

Ayrıca yurtdışı sitelerinden getirtme olasılığımız varmı yada yurtdışından getirebilecek varmı irtibata geçsem....Malatya'dayım ben bu konu hakkında yardımcı olabilecek varsa özelden mesaj yazarsa sevinirim...

furkey

Üye

Bayağı bir izledim karşılarştırma videolarını sanırım Galaxy S3 ağır basıyor...Bakalım Hayırlısı...

- - - Eklendi - - -

Ya birde bir yerde rast geldim şimdi Samsun Galaxy S3 GT-I9300 ya bir de GT-I9305 ve GT-I9308 war bunlar arasındaki fark nedir ayrıca htc one x (evita) ve one x(EndeavorU) arasındaki fark nedir

- - - Eklendi - - -

Ayrıca yurtdışı sitelerinden getirtme olasılığımız varmı yada yurtdışından getirebilecek varmı irtibata geçsem....Malatya'dayım ben bu konu hakkında yardımcı olabilecek varsa özelden mesaj yazarsa sevinirim...

Büyük ihtimalle telefonun farklı renklerdeki versiyonları veya farklı ülkeledeki versiyonlardır. Ben international sürümünü almanı tavsiye ederim.

Yurt dışı sitelerinden getirebilirsin ama şöyle durumlar var:
-Telefonun gümrükte takılır ve büyük bir miktar para vermek durumunad kalırsın.
-100 lira extradan geçiş için gerekli.
-Pasaport a kayıt işlemi yaptırman gerekli.

Tüm bunları toplayınca neredeyse Türkiye deki fiyatlara denk geliyor. Üstüne biraz daha koy da Türkiyeden garantili birşey al :) Yurtdışından telefon getirteceksen tek tavsiyem iPhone getirt. O da yurt dışında ucuz ama Türkiye de inanılmaz pahalı olduğundan dolayı. iPhone un da durumu ortada ama :) Türkiye den s3 den devam bence :)

mgg44

mgg44

Üye
    Konu Sahibi
Anladım peki teşekkür ederim bilgilendirmeniz için ayrıca 64 GB sürümü çıktımı S3 ün yoksa şuanda en yüksek 32 GB mı var hala..

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Selamlar. HTC One X kullanıcısı olarak konuşuyorum; Galaxy S3'de kullandım. İki telefon da çok çok iyi. Zaten benim şöyle bir düşüncem var, ikisi de o kadar iyi telefon ki Galaxy S3 performansının HTC One X'den azıcık daha iyi olması bence oldukça ihmal edilebilir. Neymiş efendim S3'te uygulama 1 saniyede açılıyorsa One X'te 1,2 saniyede açılıyormuş falan filan. 0,2 saniye beklesen ne olur ki? O yüzden ikisinin de performansları mükemmel olduğu için bu kadar performans ayrıntısına takılma derim. Ayrıca oyunlarda One X kesinlikle daha iyi. Benim S3'ten One X'e geçme nedenim S3'ün dayanıksız kasasıydı. Gerçekten One X sağlamlık olarak darmaduman eder S3'ü, telefonun ekranıyla tahtaya çivi çakıyorlar. Ayrıca S3'ün ahım şahım bir ses performansı yok onu da söyleyeyim. Fakat BeatsAudio'lu One X bu konuda da bir numara. (Ben Beats by Dr. Dre kulaklık ile kullanıyorum telefonu inanılmaz bir ses kalitesi çıkıyor ortaya, onu da tavsiye ederim.) Sonra ekran kalitesi dersek One X biraz daha iç açıcı duruyor benim için. Tabi One X'in de eksikleri var, bataryası çıkmıyor ki bu önemli. Micro SD girişi yok. Batarya ömrü daha düşük. (Gerçi S3 bataryası One X'e göre çok çok büyük değil, sonuçta Galaxy Note 2 3100 mAh batarya ile gelecek. One X 1800 mAh iken Samsung Galaxy S3 2100 mAh iken Galaxy Note 2'nin 3100 mAh olması asıl büyük fark.) Şunu da söyleyeyim, iPhone 5 Türkiye resmi fiyatı sanırım 3200 TL olacak ki bu çok büyük bir rakam, iPhone 4S bile 1850 TL falan düşünün. Zaten HTC One X & Galaxy S3 iPhone 5'i ezer testlerden de belli. iPhone 5 hayal kırıklığı oldu. Ayrıca Galaxy S4 için beklemeniz anlamsız olur. S4'ü neredeyse yarım yıl bekleyeceksiniz ki çıkışı kesin değil yalanlandı, o kadar bekledikten sonra alacaksınız, 7-8 ay sonra S5 çıkacak ne gerek var. Sonuç olarak önemli olanları saydım diye düşünüyorum, umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden hayırlı olsun, kolay gelsin. Önerim ise HTC One X. Son olarak GT-i9300, i9305, i9308 ve One X, One X Endeavor arasında bir fark yok diye biliyorum. Tekrardan kolay gelsin.

furkey

Üye
Selamlar. HTC One X kullanıcısı olarak konuşuyorum; Galaxy S3'de kullandım. İki telefon da çok çok iyi. Zaten benim şöyle bir düşüncem var, ikisi de o kadar iyi telefon ki Galaxy S3 performansının HTC One X'den azıcık daha iyi olması bence oldukça ihmal edilebilir. Neymiş efendim S3'te uygulama 1 saniyede açılıyorsa One X'te 1,2 saniyede açılıyormuş falan filan. 0,2 saniye beklesen ne olur ki? O yüzden ikisinin de performansları mükemmel olduğu için bu kadar performans ayrıntısına takılma derim. Ayrıca oyunlarda One X kesinlikle daha iyi. Benim S3'ten One X'e geçme nedenim S3'ün dayanıksız kasasıydı. Gerçekten One X sağlamlık olarak darmaduman eder S3'ü, telefonun ekranıyla tahtaya çivi çakıyorlar. Ayrıca S3'ün ahım şahım bir ses performansı yok onu da söyleyeyim. Fakat BeatsAudio'lu One X bu konuda da bir numara. (Ben Beats by Dr. Dre kulaklık ile kullanıyorum telefonu inanılmaz bir ses kalitesi çıkıyor ortaya, onu da tavsiye ederim.) Sonra ekran kalitesi dersek One X biraz daha iç açıcı duruyor benim için. Tabi One X'in de eksikleri var, bataryası çıkmıyor ki bu önemli. Micro SD girişi yok. Batarya ömrü daha düşük. (Gerçi S3 bataryası One X'e göre çok çok büyük değil, sonuçta Galaxy Note 2 3100 mAh batarya ile gelecek. One X 1800 mAh iken Samsung Galaxy S3 2100 mAh iken Galaxy Note 2'nin 3100 mAh olması asıl büyük fark.) Şunu da söyleyeyim, iPhone 5 Türkiye resmi fiyatı sanırım 3200 TL olacak ki bu çok büyük bir rakam, iPhone 4S bile 1850 TL falan düşünün. Zaten HTC One X & Galaxy S3 iPhone 5'i ezer testlerden de belli. iPhone 5 hayal kırıklığı oldu. Ayrıca Galaxy S4 için beklemeniz anlamsız olur. S4'ü neredeyse yarım yıl bekleyeceksiniz ki çıkışı kesin değil yalanlandı, o kadar bekledikten sonra alacaksınız, 7-8 ay sonra S5 çıkacak ne gerek var. Sonuç olarak önemli olanları saydım diye düşünüyorum, umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden hayırlı olsun, kolay gelsin. Önerim ise HTC One X. Son olarak GT-i9300, i9305, i9308 ve One X, One X Endeavor arasında bir fark yok diye biliyorum. Tekrardan kolay gelsin.

İlk olarak aradaki benchmark farkı öyle az değil. Şimdi çok belli olmayabilir veya sadece gövde gösterisi gibi gelebilir ama bu olay ileride daha güzel örnekler verecek daha ağır uygulamalarla. Bu arada s3 ün oyun performansı one x den iyidir. Bkz. Nova 3. Tegra seni bu kaniya goturduyse chainfire a bir bakmani tavsiye ederim. Tegra sadece bir kaç efekt ekletiyor o da kendi iyiliginden değil oyun firmalariyla anlaşmasından. Sadece olay batarya da değil. Daha az güç harcayan AMOLED ekran ve daha iyi batarya optimizasyon lu sistemden de bahsetseydin keşke. O zaman fark bayağı oluyor. Karşılaştırmalıdir bu olay ve kişiden kişiye değişmez.

Geri kalan herşeye katılıyorum.

Bana kalsa batarya sıkıntı olmasaydı gönlüm one x deydi. Sıkı bir htc fanı ve samsung dusmaniyim. Böyle olduğum halde bunları soyleyebiliyorsam sanırım s3 de var bişeyler :)

mert3525

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]bende aynı telefonlar arasında kaldım ama araştırdım one x in işlemcisi nvidia tegra 3 ve bu telefona işlemci yönünden rakip sadece tablet olan asus transformer prime var digeri yalan dolan ve 2 telefonunda drop testini izledim s3 anında 3 parçaya ayrılıyor batarya,telefon,kapak ama one x in ekranında dahi bişey yok htc yapıuo yani htc al[/SIZE][/COLOR]

Samet.25

one x

codblackops2

codblackops2

Üye
bataryanın çıkarılması , microsd desteğinin olması , 'bence' tasarımının daha güzel olması.touchwiz arayüzünun fazla donanım harcamamasi, siyah ekranda aşırı az enerji harcayan super amoled ekran, ve birçok gelişmiş yazılımsal özellikleriyle s3ü öneririm. Ama one x in avantajlarına bakacak olursak. Görsel anlamda çok başarılı ama touchwize göre biraz daha donanım istiyor.beats audio ses çipi ile müzik dinlemek ayrı bir zevk, tegra 3 ile oyunlarda daha gerçekçi grafikler.. Karar senin :)

- - - Eklendi - - -

bu arada touchwize göre daha fazla donanım harcayan fakat görsel anlamda daha başarılı olan sense arayüzü olacaktı orası :)

- - - Eklendi - - -

ve one x daha sağlam bir telefon onu da ekleyeyim

- - - Eklendi - - -

konu hort olmuş bilseydim bu kadar yazmazdim mobilden :zzz:

CasuS_87

CasuS_87

Üye
One x ;)

lordufuk

lordufuk

Üye
yahu arkadaş bu işler beklemekle olmaz s4 .ıkar pahalı ucuzlasın alıcam dersin s5 çıkar bence sen al gitsin bendde 2 gün önce s3 aldım 4.1.2 yükledim müthiş hem daha 4.2 de gelicekmiş samsunga güven destek lazım telefon alınca one x e bulaşma oyun konusunda sıjıntı yaşarsın s3 al hem daha işlevsel hem daha güzel ben 3 4 gündür s3 kullanıyorum en yeni oyunlarda gram takılma yok ha alacaksanda gri renk al bence bendeki gri renk :) :oke:

- - - Eklendi - - -

ayrıca san 16 gb al yeter yetmezsede yükseltirsin

Üst Alt