Selamlar. HTC One X kullanıcısı olarak konuşuyorum; Galaxy S3'de kullandım. İki telefon da çok çok iyi. Zaten benim şöyle bir düşüncem var, ikisi de o kadar iyi telefon ki Galaxy S3 performansının HTC One X'den azıcık daha iyi olması bence oldukça ihmal edilebilir. Neymiş efendim S3'te uygulama 1 saniyede açılıyorsa One X'te 1,2 saniyede açılıyormuş falan filan. 0,2 saniye beklesen ne olur ki? O yüzden ikisinin de performansları mükemmel olduğu için bu kadar performans ayrıntısına takılma derim. Ayrıca oyunlarda One X kesinlikle daha iyi. Benim S3'ten One X'e geçme nedenim S3'ün dayanıksız kasasıydı. Gerçekten One X sağlamlık olarak darmaduman eder S3'ü, telefonun ekranıyla tahtaya çivi çakıyorlar. Ayrıca S3'ün ahım şahım bir ses performansı yok onu da söyleyeyim. Fakat BeatsAudio'lu One X bu konuda da bir numara. (Ben Beats by Dr. Dre kulaklık ile kullanıyorum telefonu inanılmaz bir ses kalitesi çıkıyor ortaya, onu da tavsiye ederim.) Sonra ekran kalitesi dersek One X biraz daha iç açıcı duruyor benim için. Tabi One X'in de eksikleri var, bataryası çıkmıyor ki bu önemli. Micro SD girişi yok. Batarya ömrü daha düşük. (Gerçi S3 bataryası One X'e göre çok çok büyük değil, sonuçta Galaxy Note 2 3100 mAh batarya ile gelecek. One X 1800 mAh iken Samsung Galaxy S3 2100 mAh iken Galaxy Note 2'nin 3100 mAh olması asıl büyük fark.) Şunu da söyleyeyim, iPhone 5 Türkiye resmi fiyatı sanırım 3200 TL olacak ki bu çok büyük bir rakam, iPhone 4S bile 1850 TL falan düşünün. Zaten HTC One X & Galaxy S3 iPhone 5'i ezer testlerden de belli. iPhone 5 hayal kırıklığı oldu. Ayrıca Galaxy S4 için beklemeniz anlamsız olur. S4'ü neredeyse yarım yıl bekleyeceksiniz ki çıkışı kesin değil yalanlandı, o kadar bekledikten sonra alacaksınız, 7-8 ay sonra S5 çıkacak ne gerek var. Sonuç olarak önemli olanları saydım diye düşünüyorum, umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden hayırlı olsun, kolay gelsin. Önerim ise HTC One X. Son olarak GT-i9300, i9305, i9308 ve One X, One X Endeavor arasında bir fark yok diye biliyorum. Tekrardan kolay gelsin.