Samsung Galaxy S10 Daha İyi Yapay Zeka Desteğine Sahip Olacak

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S10 Daha İyi Yapay Zeka Desteğine Sahip Olacak
Samsung'un önümüzdeki yıl duyuracağı yeni amiral gemisi Galaxy S10'da özel bir yapay zeka sisteminin yer alacağı iddia ediliyor.


Bu yıl içerisinde neredeyse bütün akıllı telefon üreticileri gerek yazılım gerekse donanım tarafında cihazlara yapay zeka özellikleri eklemekle uğraştı. Yapay zeka sayesinde telefonların sizin yapacağınız birçok işlemi arka planda kendisi en iyi şekilde yaparak size iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Huawei duyurduğu 7 nm Kirin 980 işlemcisi ile çift NPU sistemli işlemciyi ürettiğini açıklamıştı. Bu sayede Kirin 980 kullanan Huawei cihazları birçok konuda rakiplerine fark atmayı başaracak. Elbette bu durum Galaxy S10'un tanıtılması ile değişebilir.

https://www.maxicep.com/galaxy-s10un-sahip-olacagi-uclu-kamera-sisteminin-detaylari-belli-oldu
Galaxy S10'un Sahip Olacağı Üçlü Kamera Sisteminin Detayları Belli Oldu
Eski bir Samsung çalışanının LinkedIn profiline göre şirket 2017 yılının Aralık ayında ikinci nesil NPU tasarımını geliştirmeye başladı. Çalışan kişinin 2018 yılının Mart ayında bu görevinden ayrıldığını görüyoruz. Üzerinden bir yıl gibi bir süre geçmiş olduğunu düşünürsek yeni nesil NPU sisteminin Galaxy S10 için hazır olduğunu söyleyebiliriz.

İlginç bir şekilde çalışan kişinin ikinci nesil NPU konusunda görev aldığı yazıyor. Yani Samsung daha önce bir NPU sistemi üzerinde çalışmış gibi görünüyor. Bugüne kadar hiçbir Samsung cihazında böyle bir NPU sisteminin kullanılmadığını hatırlatmamız gerekiyor. Sanıyoruz ki şirket kullanıcılarına en iyi deneyimi sunabilmek için gelişmiş bir NPU bulunan bir cihaz ile piyasayı sallayacak.

Şuan için NPU sisteminin hangi Samsung cihazlarında kullanılacağı bilinmiyor. En azından Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 serisinde kullanılacağını düşünüyoruz Bu sistem muhtemelen önümüzdeki yıl Galaxy S10'da kullanılacak olan Exynos 9820 yongasının bir parçası olacak.
Asus Zenfone Max Pro M2 ve Max M2 Sertifikalarını Aldı
 


Üst Alt