Telefon Tavsiyesi samsung galaxy s 3 iphone 5 ezer gecerr :) işde HEPSİNİ OKU :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ozan2020

ozan2020

Üye
    Konu Sahibi
samsung galaxy s 3 iphone 5 ezer gecerr :) işde HEPSİNİ OKU :)
Akıllı telefon pazarının her geçen gün büyük bir hızla büyümesini izlemekteyiz. Bir taraftan kullanıcı kitlesinde yaptığı etki ve değişim, diğer taraftan üreticilerde oluşturduğu rekabet hırsı mahkemelere taşınsa da, kullanıcılar için daha iyi ürünleri daha uygun fiyatlara almayı sağlıyor.

Apple’ın Android’e ve başta Samsung olmak üzere açmış olduğu 10′larca davanın sonuncularından olan . Buna karşılık Samsung, Apple’ın bugün duyurduğı yeni iPhone 5 te kullanılan LTE özelliğinin patent ihlali oluşturduğu sebebiyle Apple’ı dava edeceği haberini de sizlere paylaşmıştık.
Üreticiler birbirleriyle kapışa dursun, bizde yeni iPhone 5 ve Galaxy S3′ü kapıştıralım istedik. :)
Samsung Galaxy S3 için 15 Sebep
KAMERA
Dikkate değer ölçüde daha fazla megapiksel (fotoğraf, ön kamera)1,9iPhone 5 ‘de: 1,2Galaxy S3′de: 1.7x daha fazla megapiksel (fotoğraf, ön kamera)
Seri çekim modu vardırEvetiPhone 5 ‘de: HayırGalaxy S3′de: Çoklu fotoğrafları ardarda çekebilirsiniz
CPU
Oldukça büyük daha yüksek CPU saat hızı4x 1.4 GhziPhone 5 ‘de: 2x 1.5 GhzGalaxy S3′de: 1.9x daha yüksek CPU saat hızı
EKRAN
Net bir şekilde yüksek ekran çözünürlüğü720 x 1280 pxiPhone 5 ‘de: 640 x 1136 pxGalaxy S3′de: 27% yüksek ekran çözünürlüğü
Daha büyük ekran boyutu4,8″iPhone 5 ‘de: 4,0″Galaxy S3′de: 20% daha büyük ekran boyutu
GÜÇ
Kablosuz şarj edilmeEvetiPhone 5 ‘de: HayırGalaxy S3′de: Elektrikli traş makineleri ya da diş fırçalarına benzer şekilde kablo ya da fiş olmaksızın şarj edilebilir (ektsra olarak)
Kayda değer ölçüde daha fazla pil gücü2.100 mAhiPhone 5 ‘de: mAh BilinmiyorGalaxy S3′de: 50%’den daha fazla pil gücü

iPhone 5 Bekleme süresi: 225 saat (2G) / 225 saat (3G)
Galaxy S3 Bekleme süresi: 590 saat (2G) / 790 saat (3G)
iPhone 5 Konuşma süresi: 8 saat (2G) / 8 saat (3G)
Galaxy S3 Konuşma süresi: 21 saat 40 dakika (2G) / 11 saat 40 dakika (3G)

Standart USB kablo ile şarj edilebilirEvetiPhone 5 ‘de: HayırGalaxy S3′de: Bilgisayarınızdan standart bir USB kablo aracılığıyla ya da USB güç kaynaklarıyla şarj edilebilir
çıkarılabilir pili vardırEvetiPhone 5 ‘de: HayırGalaxy S3′de: Pili takılıp çıkarılabilir ve eğer kırılırsa kullanıcı tarafından değiştirilebilir
OS (IŞLETIM SISTEMI)
Adobe Flash kullanırEvetiPhone 5 ‘de: HayırGalaxy S3′de: Telefonun tarayıcısında Video ve Sesli Adobe Flash desteği vardır. Adobe Flash’ın apk dosyasını kurmanız yeterli olacaktır.
Ekrana bakılmadığında ekranı kapatma özelliği vardırEvetiPhone 5 ‘de: HayırGalaxy S3′de: Ekrana bakmadığınız takdirde ekran kendini otomatik olarak kapatır.
BAĞLANABILIRLIK
Nfc özelliği vardırEvetiPhone 5 ‘de: HayırGalaxy S3′de: Yakın-alan-iletişimi (NFC) ödeme gibi kablosuz alışverişlere izin verir
Hdmi çıkışı vardırEvetiPhone 5 ‘de: HayırGalaxy S3′de: Video ve filmler HDMI girişli bir TV’de izlenebilir
Dlna özelliği vardırEvetiPhone 5 ‘de: HayırGalaxy S3′de: Video ve filmleri havadan yayınlayabilir (ota)
Mİcrosd yuvası vardırEvetiPhone 5 ‘de: HayırGalaxy S3′de: Dahili Depolama MicroSD kartlarla arttırılabilir
Apple iPhone 5 için 10 Sebep
BAĞLANABILIRLIK
önemli miktarda daha hızlı yüklemeler5,76 MBits/sGalaxy S3 ‘de: 3,0 MBits/siPhone 5′de: 1.9x daha hızlı yüklemeler
Net bir şekilde daha yüksek indirme hızı100,0 MBits/sGalaxy S3 ‘de: 21,0 MBits/siPhone 5′de: 4.8x daha yüksek indirme hızı
LENS
Belirgin derecede daha geniş diyaframf/2.4Galaxy S3 ‘de: f/2.6iPhone 5′de: 8% daha geniş diyafram. Diyafram açıklığı ne kadar geniş olursa görüntü sensörü o kadar daha fazla ışık elde eder. Fazla ışık daha hızlı bir objektif hızı kullnarak bulanıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Diyafram boyutları f-duraklarıyla ifade edilir, ne kadar küçük olursa o kadar iyidir. Ayrıca geniş lensler nesneye odaklanmanıza ve arkaplanı karaltmanıza imkan tanımak için sahanın dar bir derinliğini sağlar.
FIZIKSEL
Daha hafif114,grGalaxy S3 ‘de: 133,griPhone 5′de: 19.0g daha hafif
Daha ince7,6 mmGalaxy S3 ‘de: 8,6 mmiPhone 5′de: 1.0mm daha ince
EKRAN
İki piksel bir altpiksel paylaşırHayırGalaxy S3 ‘de: EvetiPhone 5′de: Bazı ekranlarda, özellikle AMOLED’ de, iki piksel yeşil gibi bir pikseli paylaşır; paylaşımsız ekranlar daha canlıdır
Daha yüksek piksel yoğunluğu326ppiGalaxy S3 ‘de: 313ppiiPhone 5′de: 5% daha yüksek piksel yoğunluğu
KAMERA
özel bir kamera düğmesi varEvetGalaxy S3 ‘de: HayıriPhone 5′de: Özel kamera düğmesi daha kolay çekim yapmanızı sağlar
OS (IŞLETIM SISTEMI)
Daha fazla uygulama mevcut425.000Galaxy S3 ‘de: 400.000iPhone 5′de: 7% daha fazla uygulama mevcut
İşletim Sistemi tedarikçisi tarafından direkt güncellemeler yapılırEvetGalaxy S3 ‘de: HayıriPhone 5′de: İşletim Sistemi tedarikçisi tarafından direkt olarak güncellenbilir, bu nedenle üretici ya da network sağlayıcının güncellemeyi piyasaya sürmesini beklemenize gerek kalmaz
Karşılaştırmadan da görüleceği gibi her iki telefon da ileri düzey teknolojide ve kullanıcılarını memnun edecek seviyede.
Daha önceki karşılaştırmalarımızda hep siz Android’i tutuyorsunuz yok şu telefonu tutmuşsunuz gibi yorumlara rastlamıştık. Elbette herkesin kendi fikridir. Ancak bu karşılaştırmamızda da öncekilerde olduğu gibi tamamiyle objektif olarak yaklaşıp her iki cihazın da tüm özelliklerini belirttik.
Aslında söylenecek çok şey var ancak şu bir gerçek ki, Samsung artık bu işi çözdü. Apple, bir kaç ay daha geç çıkarmasına karşılık Samsung, Galaxy S3′ü bir kaç ay önceden kullanıcılara sundu. Ve beklenenin aksine Apple, iPhone 5′inde özelliklerinden görüldüğü gibi farklı yada fark yaratan yeni bir cihaz çıkaramadı. S3′ün bu kadar çok satması da bu sebepten olsa gerek. Apple’cılara şimdiden hayırlı olsun diliyorum.
Şimdi bu karşılaştırmanın sonucu ne demeyin, kararı siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
iphone kullanıcıları fazla ve sadece sınırlı modelde oldukları için aksesuar ve uygulama bol olarak var bu yüzden herkes tercih ediyor ama donanım olarak samsung ezer geçer

Türe

Türe

Üye
Hersey donanim degil ki :)

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
ekran konusunda net bi şey söylemek zor. Hatta iPhone 5 daha iyi bile olabilir. Bu da bi ihtimal.
Diğer konularda da aynı şey söz konusu. Kağıt üstü bilgilerle olmaz bu iş.
Kime hangisi iyi geliyosa ona en iyi odur. Tartışmaya gerek yok.

seytan_avcisi

seytan_avcisi

Üye
androidde iphonedaki kadar verimli kulanamazsın sistemi.

fnldstntn

Üye
Arkadaşım S3 ün donanımı çok daha iyi olabilir fakat kullanıcı deneyini daha önemli ki bu konuda Android İos un eline su bile dökemez...

• Beğen
Tepkiler: Türe
ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
iphone almak için tek bir neden ios :) yazılım mükemmel kasılma sıfır. telefonu 1 yıl kullandıktan sonra bile sanki ilk günki gibi hızlı ve stabil çalışıyor... iphone yine çok satacak. :)

ozan2020

ozan2020

Üye
    Konu Sahibi
yo jelly bean güncellemesinde gayet hızlı kasma yok yapmışlar

PriZm

PriZm

Üye
Bence iPhone 4s ve 5 arasında Ekran boyutu ve çipset farklılığı haricinde önemli bir fark yok.ben 5 te daha fazla özellik beklerdim.
bence iPhone 5 te

kamera en az 12 mp yapılabilirdi.
NFC eklenebilirdi.

tabi bu benim görüşüm :)

enaa_881

enaa_881

Üye
iphone un işlemcisi hakkında henüz çift çekirdeklimi dört çekirdeklimi bir bilgi yok
bide s3 ün ekranın da renk diziliminde üçrenk de var ama yanyana değil sadece
yeşil mavi
kırmızı mavi
şeklinde diziliyo mavi uzun çizgi halinde yukarıdan aşagıya yeşil ve kırmızı daha kısa alt alta duruyo

nese iki telefonunda güzel olduğunu söylemeye gerek yok zaten
ben iphone u sadece ekranı ufak olduğu için sevmiyodum ama bakalım belki bunun ekran boyutu bana hoş gelirse belki alabilirim

codblackops2

codblackops2

Üye
Retina ekran super amoled hd 'den iyidir
Ama super amoled hd plus da retinadan iyidir

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
Birde iphone 3gs ve galaxy acenin oyun performansını falan karşılaştır bak ortaya ne çıkıyor. İş donanımla bitmez işletim sisteminin stabiliteliği de önemlidir.

TheMadness

TheMadness

Üye
Çift çekirdek.

SilentOne

SilentOne

Üye
o değide s3 hala king iphone 5 e bile kafa atıyor ve 2012-2013 yılının en iyi telefonu bnce (note 2 demeyin o yarı tablet :D)

El-CD

El-CD

Üye
Abartma silentone. 4s le bile zor basa cikiyor.

Kerim.

Kerim.

Üye
S3ün donanımı iyi çünkü android sistemi sömürüyor.ios böyle değil ki.yani gerek yok bence.ayrıca karşılaştırma videoları yayımlanmadan bi şey söylemek saçma olur:hmmm

furkey

Üye
iphone 5 teki uygulama olayı tam bir felaket olacaak bence. Kullanıcılar adam gibi kullanabildikleri 10000 uygulama bulurlarsa şanslı saysınlar kendini. Bkz: ekran formatı değişikliği...

gumuskurt22

Üye
Gençler android boy sunuz anladık elinize iphone almadan onu kullanmadan laf atmayın. yada elinize de almayın o zevk sadece bize kalsın. iphone laf atanlar alıp bir süre kullansalar s3 e bakmazlar ama bilip bilmeden boş konuşuyorlar işte. iphone 800 mhz işlemci hızlı iphone 4 sizin yere göğe sığdıramadığınız
1.
2 ghz lik cihazlarınızı dağıtır. zaten tasarım olarakta bakın plastikten yapılmış takoz büyüklüğünde cihazlarla iphone yi karşılaştırmak bile çok saçma yani. iOS işletim sistemi yapılmış en stabil çalışan işletim sistemidir . andro gibi zart zurt kapanmaya zorla demez . ben sadece iphone kullanarak varmadım bu kanıya elimde samsung galaxy tab
10 var iphone 4s yanında.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt