Samsung Galaxy Nexus vs. Nokia N9 (Ayrıntılı Karşılaştırma)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Samsung Galaxy Nexus vs. Nokia N9 (Ayrıntılı Karşılaştırma)
Karşılaştırma Tamamen Objektif olarak ve Doğru bilgilerle hazırlanmıştır.

Samsung Galaxy Nexus'un Nokia N9'a oranla üstün özellikleri:

1-Çok daha yeni Bluetooth sürümü

Galaxy Nexus : v3.0
Nokia N9 : v2.1

Galaxy Nexus ile daha hızlı veri transferi, ve diğer çevre bluetooth cihazlara bağlanırken daha düşük güç tüketimi.

2-Disk genişletme kapasitesi

Galaxy Nexus : 32 GB'a kadar
Nokia N9 : Yok

N9 modelinde kapasite genişletme imkanı yok!

3-Daha yüksek hızlı 3G

Galaxy Nexus : 21 Mbps
Nokia N9 : 14.4 Mbps

Samsung Galaxy Nexus ile F daha hızlı 3G.

4-Flash Desteği

Galaxy Nexus : Abode Flash

Galaxy Nexus ile sınırsız flash desteği, N9 modelinde flash desteği yok.

5-Daha fazla sayıda uygulama

Galaxy Nexus : Android Market
Nokia N9 : Nokia Ovi Store

Android Market içerisinde 200000 uygulama barındırıyor,Nokia Ovi Store içerisinde 40000 uygulama barındırıyor.

6-Daha hızlı işlemci

Galaxy Nexus : Çift çekirdekli 1.2 Ghz işlemci
Nokia N9 : Tek çekirdekli 1 Ghz işlemci

Galaxy Nexus ile uygulamalarınız ve oyunlarınız için daha güçlü ve hızlı bir işlemci.

7-Radyo

Galaxy Nexus : FM Radyo

Galaxy Nexus ile radyo dinleyebilisiniz. Diğer modelde maalesef radyo bulunmuyor.

8-Daha yüksek çözünürlüklü ekran

Galaxy Nexus : 720 x 1280
Nokia N9 : 480x854

Galaxy Nexus ile 2.25 kat daha yüksek çözünürlüklü ekran.

9-Daha büyük ekran

Galaxy Nexus : 4.65 inç.
Nokia N9 : 3.9 inç.

Galaxy Nexus ile yaklaşık %40 daha büyük ekran.

10-Ekran kalitesi

Galaxy Nexus : Super AMOLED
Nokia N9 : AMOLED

Galaxy Nexus'da daha canlı ve parlak renkler.

11-Daha ince

Galaxy Nexus : 8.9 mm
Nokia N9 : 12.1 mm

Galaxy Nexus %26 daha ince tasarıma sahip.

12-Daha iyi çözünürlükte video kaydı

Galaxy Nexus : 1080p 1920x1080
Nokia N9 : 720p 1280x720

Galaxy Nexus ile yaklaşık 2 kat daha yüksek çözünürlükte video.

13-Daha yüksek pixel (PPI) yoğunluğu

Galaxy Nexus : 316 PPI
Nokia N9 : 251 PPI

Galaxy Nexus ile %26 daha keskin yazı, resim ve video.

Nokia N9'un Galaxy Nexus'da oranla üstün özellikleri :

1-Daha yüksek dahili depolama kapasitesi

Galaxy Nexus : 32 GB
Nokia N9 : 64 GB

Nokia N9 ile 2 kat daha fazla dahili bellek.

2-Daha yüksek çözünürlüklü kamera

Galaxy Nexus : 5 MP
Nokia N9 : 8 MP

Nokia N9 ile ` daha kaliteli fotoğraf çekimi.

YORUMLARA AÇIĞIM HİÇBİR BİLGİ YANLIŞ DEĞİLDİR İDDİA EDENLER KANITIYLA MESAJ OLARAK ULAŞSIN.

Fiyatları:

Galaxy Nexus : 649
Nokia N9 : 500 Dolar

pRime.

pRime.

Üye
senin yapacağın karşılaştırmayı saymıyorum ben internette bin kat daha tarafsız karşılaştırmalar mevcut :oke: ayrıca galaxy nexus un fiyatı 649 dolar. Kontratlı fiyatı koyup ne yapmaya çalıştığın belli bu karşılaştırmanın burdan ne amaçla açıldığı belli!
bilgi yanlışı yok demişsin, N9'da market uygulaması mevcut!
[video=youtube;dvfZ71zIdLQ]http://www.youtube.com/watch?v=dvfZ71zIdLQ[/video]
n9'da fm radyo bulunmaktadır bir bilgi yanlışı daha sana!
http://www.maxicep.com/meego-uygulamalari/javier-s-pedro-fmrx-fm-radio-v0-1-3-meego-560054.html iyi dinle. :oke:

nexus ekranı super amoled plus olabilir ama direkt güneşte n9'un verdiği performans gayet iyi. super amoled ekranlı gs2 ile yan yana:

bilgi yanlışını da buldum, kanıtını da koydum. konu açarken tarafsız olmaya özen göterin diyecem de ne amaçla açtığın belli zaten senin konuyu.

enaa_881

enaa_881

Üye
kardeş bilmem farkettin mi ama S2 nin üzerinde ekran koruyucu jelatin var
ben herhangi birini savunmuyorum ama kağıt üstünde nexusun daha iyi olduğu görünüyo (kamerası hariç) ha gerçekten telefonları kullanmadan bilemem hangisi daha iyi

• Beğen
Tepkiler: "ForeverAlone"
"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
senin yapacağın karşılaştırmayı saymıyorum ben internette bin kat daha tarafsız karşılaştırmalar mevcut :oke: ayrıca galaxy nexus un fiyatı 649 dolar. Kontratlı fiyatı koyup ne yapmaya çalıştığın belli bu karşılaştırmanın burdan ne amaçla açıldığı belli!
bilgi yanlışı yok demişsin, N9'da market uygulaması mevcut!
[video=youtube;dvfZ71zIdLQ]http://www.youtube.com/watch?v=dvfZ71zIdLQ[/video]
n9'da fm radyo bulunmaktadır bir bilgi yanlışı daha sana!
http://www.maxicep.com/meego-uygulamalari/javier-s-pedro-fmrx-fm-radio-v0-1-3-meego-560054.html iyi dinle. :oke:

nexus ekranı super amoled plus olabilir ama direkt güneşte n9'un verdiği performans gayet iyi. super amoled ekranlı gs2 ile yan yana:

bilgi yanlışını da buldum, kanıtını da koydum. konu açarken tarafsız olmaya özen göterin diyecem de ne amaçla açtığın belli zaten senin konuyu.

1-Ordaki her kimse onun girdiği market Ovi Store olarak yazıyor.MeeGo OS'un kendine özel marketi olması lazım.Ozaman E250'de Samsung Apps marketi var diye onuda koyalım.

2-O Fm radyo sonradan telefona indirilen radyodur.Telefon dahili radyo içermez.

3-Biz burada kağıt üzerindeki bilgileri karşılaştırıyoruz.Ve kağıt üzerinde Super AMOLED AMOLED ekrandan daha iyidir yazıyor.İşin ayrıntısı tabiki farklı olabilir.Burada da ayrı bir ekran karşılaştırması var:

4-Bu arada Amerikadaki 4G operatör firması Verizon 300 Dolara satışa çıkardı.

pRime.

pRime.

Üye

1-Ordaki her kimse onun girdiği market Ovi Store olarak yazıyor.MeeGo OS'un kendine özel marketi olması lazım.Ozaman E250'de Samsung Apps marketi var diye onuda koyalım.

2-O Fm radyo sonradan telefona indirilen radyodur.Telefon dahili radyo içermez.

3-Biz burada kağıt üzerindeki bilgileri karşılaştırıyoruz.Ve kağıt üzerinde Super AMOLED AMOLED ekrandan daha iyidir yazıyor.İşin ayrıntısı tabiki farklı olabilir.Burada da ayrı bir ekran karşılaştırması var:

4-Bu arada Amerikadaki 4G operatör firması Verizon 300 Dolara satışa çıkardı.

Hala göz göre göre yanlışlarını savunuyorsun! N9'da fm radyo donanımı mevcut, uygulamanın sonradan yüklenmesi radyo olmadığı anlamına gelmez! Senin iddiana göre iphone'un uygulama dükkanı da yok? IOS market diye bi uygulama yok? Apple yapıyor sonuçta onu. Nokia cihazlarına, yazılımlarına uygulama desteği sunmuş. Yazılıma özel market olmasına gerek yok. Market var yani! O 300 dolarlık fiyat 2 yıllık KONTRATLI fiyatı! Kontratsız fiyatı 649 dolardır. http://www.geek.com/articles/mobile/verizon-galaxy-nexus-will-cost-299-on-contract-2011126/ On contract yazıyor orda! Durumu kurtarmak için daha fazla savunmaya çalışma kendini. Tarafsız karşılaştırma yapmayı bilmiyorsan yapma.

61semih

61semih

Üye
nokıa nın durumuyla htc nın samsungun durumu bellı bu telefon modellerının karşılaştırılmasıda buna paralel bırı beş para etmezken fıyatı ucuk dıgerı hak ettıgı fıyatta..bir firma cırpınırken dıgerlerı tavan yapıyor durum bundan ıbaret

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye

Hala göz göre göre yanlışlarını savunuyorsun! N9'da fm radyo donanımı mevcut, uygulamanın sonradan yüklenmesi radyo olmadığı anlamına gelmez! Senin iddiana göre iphone'un uygulama dükkanı da yok? IOS market diye bi uygulama yok? Apple yapıyor sonuçta onu. Nokia cihazlarına, yazılımlarına uygulama desteği sunmuş. Yazılıma özel market olmasına gerek yok. Market var yani! O 300 dolarlık fiyat 2 yıllık KONTRATLI fiyatı! Kontratsız fiyatı 649 dolardır. On contract yazıyor orda! Durumu kurtarmak için daha fazla savunmaya çalışma kendini. Tarafsız karşılaştırma yapmayı bilmiyorsan yapma.

Tamam.Daha uygun dille uyarabilirdin.Radyo harici yanlışları düzelttim.Cihazı 0 olarak aldığında menüde radyo varsa vardır,yoksa yoktur.Sonradan yüklenen uygulamalar dahili bellekte sayılamaz.

pRime.

pRime.

Üye

Tamam.Daha uygun dille uyarabilirdin.Yanlışları düzelttim.

teşekkürler.

----------Eklendi @ 20:55:41 ---------- Yazıldı @ 20:54:16 ----------

zaten nexus üstün bir cihaz bu bariz ancak bazı şeylerin usulune göre yapılması gerekir.

• Beğen
Tepkiler: "ForeverAlone"
umutcan_bora

umutcan_bora

Üye
bu iki cihazı karşılaştırmaya bıle gerek yok açık ara farkla nexus

y n s c n

y n s c n

Üye
İlginç bi karşılaştırma. :hmmm

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
pRime.

pRime.

Üye
karşılaştırma şu anda gayet güzel oldu bence ilginçlik yok. nexus tabiki üstün ama şunu söyleyeyim, nexus her ne kadar daha ince olsa da tasarım ve ergomomide n9'la kıyaslanabilecek bir telefon yok şu anda. sadece elinize alın telefonu bana hak vereceksiniz.

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
Açık ara fark atmış samsung

futbol123

futbol123

Üye
2side kral telefon

Uruloki

Uruloki

Üye
nexus üstün fakat böyle kağıt üzerinde karşılaştırma yanlış

cyber

cyber

Üye
Her türlü
»»»NOKİA N9««« show self

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt