Samsung Galaxy Gio için 2.3.3 gingerbread güncellemesi çıktı..

Sponsorlu Bağlantılar

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy Gio için 2.3.3 gingerbread güncellemesi çıktı..
Arkadaşlar 2.3.3 versiyonunun stabil çalışmadığını belirtmek istiyorum. Birçok oyun ve uygulama bu sürümde çalışmıyor. Ben daha sonra telefonu servise gönderip eski versiyon olan 2.2'yi geri yüklettiriyorum. Çünkü orijinal 2.2 versiyonu internette yok malesef. Ayrıca 2.3 çok fazla RAM harcıyor. Pil kullanımı da 2.2'den daha az değil, hatta fazla. Yine de yüklemek isteyen arkadaşlar için açıklamalar aşağıdadır.

Gio için güncelleme samfirmware'de yayınlandı, henüz Kies'te yok. Buradan indirebilirsiniz;

Buradan tek tek indirmekte zorlanıyoranız açıklama belgesi (guide) ile birlikte güncellemeyi yapacağınız "Gio için Odin" uyglamasını tek bir linke update ettim, ama 2.3.3 güncelleme dosyalarını yukarıdaki linkten indirmelisiniz. Güncelleme 10 dakikada bitiyor, Odin isimli program vasıtası ile güncelliyorsunuz (program da rar'ın içinde var). Açıklayıcı guide ne yazık ki ingilizce ama ekran görüntüleri ile birlikte son derece sade açıklamalar, dolayısı ile ortalama bir ingilizce ile kolayca yapılabilir.
Gio için Odin uygulaması ve kurulum için FlashGuide:

Güncellemeden sonra telefondaki herşey siliniyor, cihaz adeta sıfırlanıyor. O nedenle güncelleme yapmadan önce herşeyinizi (tüm ayarlar ve uygulamalar) yedeklemenizde yarar var. ben bunu "my backup pro" uygulaması ile yapmıştım ve güncelleme sonrası birkaç tıklama ile tüm ayarlarımı ve uygulamalarımı geri yükledim, my backup pro'yu buradan indirebilirsiniz; http://www.maxicep.com/android-uygu...bir-yedek-alma-programi-tam-surum-501939.html

Arkadaşlar kurulum sırasında işlemlerin çok ama çok dikkatli yapılması gerekiyor, işlemlere başlamadan önce Guide'ı çok dikkatli okumalısınız. Yükleme yapmadan önce telefonunuzu bilgisayara "download" modunda bağlamanız gerekiyor, yoksa odin cihazınızı görmez. Bunun için telefonu kapatıp sonra da ses kısma düğmesi önde ortadaki tek düğme olan ana sayfa düğmesi ve açma kapama düğmesine aynı anda basmalısınız, telefonunuzun ekranında downloading.. yazıyorsa doğru yaptınız demektir.

Hatırlatmak istiyorum:
ARKADAŞLAR BU (SER) RUSYA İÇİN ÇIKARILMIŞ SÜRÜMDÜR. AYARLARDAN HER NE KADAR TÜRKÇE'YE GEÇİLEBİLİYORSA DA KLAVYEDE TÜRKÇE DESTEĞİ YOKTUR. ANCAK BU SORUNU TÜRKÇE KLAVYE YÜKLEYEREK AŞABİLİRSİNİZ. 2.2 FROYO'DA ÇALIŞAN NFS SHIFT VE ASPHALT5 GİBİ OYUNLAR GÜNCELLEME SONRASINDA AÇILMAMAKTADIR. GÜNCELLEME YAPMADAN BUNLARI GÖZÖNÜNDE BULUNDURUN LÜTFEN.
Bu tamamen sizin kararınız, ben hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmediğimi belirtmek isterim.

Arkadaşlar Gio için android 2.3.3 gingerbread güncelleme rehberini sizler için Türkçeleştirdim. Ekran görüntüleri ile birlikte sırayla yapılacak işlemlerin açıklamalarını ekli dosyada bulabilirsiniz:

Güncelleme yapıp yapmamak tamamen sizin tercihiniz. Acele etmek istemeyenler güncellemenin Kies'te yayınlanmasını da bekleyebilir.

muryan23

muryan23

Üye
güncellemeden sonra mesajlardaki Türkçe karakter desteği ve mesaj diillerinde Türkçe seçeneği gitti bende ve maalesef sadece telefondaki uygulamalar gider diye düşünerek yedek almadığımdan tüm oyunlarım gitti :ağlarım:

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Yoo.. samsungun kendi orijinal klavyesi ile dediğin doğru ama marketten indireceğin "Türkçe Klavye" uygulaması ile herhangi bir sorun yaşanmıyor :oke:

----------Eklendi @ 14:45:54 ---------- Yazıldı @ 14:41:38 ----------

Ah ah ben günler öncesinden "my backup pro" adlı bir paylaşım yapmıştım, hala var forumda, neden kurmadın ki telefonuna.. hakikaten 5 üzerinden 5 yıldızı hakeden bir yedekleme programı.. istersen şedül ayarı ile otomatik olarak hergün ya da her hafta veya her ay yedek labiliyorsun, istersen manuel olarak dilediğin zaman.. her telefonda olması gereken bir programdır.. keşke yedek alsaydın, restore yaptığında telefonunu aynı eski haline getiriyor ama tabi yeni güncellemenin üzerinde.. keşke kurmuş olsaydın..

muryan23

muryan23

Üye
Türkçe klavye için bakıcam markete çok teşekkürler.güncelleme güzel olmuş her ne kadar fazla incelemediysem de dizayn olarak güzel.ama bir iki tane rusca sanırım silinemeyen oyun ve müzik ile ilgili bişey var onlar sinir etti beni.olmadı kies den güncelleme çıkana kadar bunu kullanıp sonra yazılımı downgrade edip tekrar kies den kurarım :hmmm

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Ben de aynı şeyi düşünüyorum :oke:

----------Eklendi @ 15:05:19 ---------- Yazıldı @ 14:57:42 ----------

Türkçe klavyeyi istersen buradan da indirip kurabilirsin:

----------Eklendi @ 15:15:43 ---------- Yazıldı @ 15:05:19 ----------

Ayrıcaaa... önceki sürümde çalışmayan Samsung Apps bu sürümde çalışıyoor.. Bir de Google Maps son sürüme yani 5.0'a yükselmiş oluyor.. Cihazın işlem hızında çok ciddi değişme hissettim arkadaşlar, çok hızlandı.. :oke:

nexpow

nexpow

Üye
nasıl iyimi 2.3.3 Gingerbread ek özelligi varmı 2,2 den farklarını söylermisiniz artılarını eksilerini

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
En önemli artısı performans.. henüz çokfazla kurcalayamadım.. arayüz dedeğişmiş..

----------Eklendi @ 20:34:49 ---------- Yazıldı @ 18:41:02 ----------

Arkadaşlar Gio için android 2.3.3 gingerbread güncelleme rehberini sizler için Türkçeleştirdim. Ekran görüntüleri ile birlikte sırayla yapılacak işlemlerin açıklamalarını ekli dosyada bulabilirsiniz:

Güncelleme yapıp yapmamak tamamen sizin tercihiniz. Acele etmek istemeyenler güncellemenin Kies'te yayınlanmasını da bekleyebilir. Ben bekleyemedim
:)

notjustness

Üye
hazır samsung gio kullanıclarını bulmaşken sormak istiyorum. arkadaşlar telefonla konuşurken arada hopörleden aniden ses patlaması gibi ses geliyor mu?

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi

notjustness

Üye
hattan mı yapar bunu yoksa hopörlor sorunumıu. normal ses geliyor ama arda birden pat put diye oluyor ses. hattım vodafone 5800 kullandım o kadar öyle bir sorun görmedim.

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Bilemedim, bir arıza olabilir. Servise danışmakta yarar var.

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar ben 2.2 Froyo'ya geri döndüm, bu güncellemeyi tavsiye etmiyorum, stabil çalışmıyor ve sistem kaynaklarını fazlasıyla sömürüyor (ram ve batarya). Ayrıca 2.2'de açılan birçok uygulama ve oyun bu 2.3 versiyonunda ya açılmıyor ya da doğru düzgün çalışmıyor. Kesinlikle tavsiye etmiyorum, yine de karar sizin.

q-bert

q-bert

Üye
Nasıl döndün anlatabilir misin?, çünkü gerçekten sistemi sömürüyor. 5 uygulama birden açıkken bile 200 Mb ram kullanmazken şimdi boşta bile 200 Mb geçiyor. Tavsiye etmem hakikatten performans kaybı olduğu yerler daha fazla.Kies i bekleyin kesinlikle

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Orijinal Türkiye Romu bulamadığım için servise götürdüm, 30 TL karşılığında fabrika çıkışı 2.2.1 froyo oldu :)

muryan23

muryan23

Üye
Orijinal Türkiye Romu bulamadığım için servise götürdüm, 30 TL karşılığında fabrika çıkışı 2.2.1 froyo oldu :)

ben en son bulduğum güncellemeyi yüklerken telefon daha açılmadı.servise götürdüm ücretsiz yüklediler.

q-bert

q-bert

Üye
Evet bende Türkçe romun bulunduğu iddia edildiği bir siteden yükledim tel arm9 hatası verdi. İlk önce download modunda da açılmadı sonra bataryı çıkartıp bekledim dowload modunu açığ 2.3 yükledim yeniden. Yükleyecek olanlara bulaşmasınlar derim

tektabancam

Üye
2.3.4 çıkdı

şifre : samfirmware.com

61semih

61semih

Üye
2.2 gayet ıyı macera aramaya gerek yok

Üst Alt