samsung galaksy s4'ün ilk test sonucu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
samsung galaksy s4'ün ilk test sonucu
Samsung'un GT-I9500 kod adlı Galaxy S4 modeli için hazırlanan 8 çekirdekli Exynos 5 Octa işlemcisini kullanan test prototipinin sonucu ortaya çıktı!

Samsung, geçtiğimiz yıl tıpkı Galaxy S3 modelinde yaptığı gibi çok farklı prototiplerle yeni telefonunu hazırlıyor. Geçen yıl 20'den fazla prototip ile sızıntıların önüne geçen firma, bu sene de aynı taktiğe devam ediyor.

Bu sefer farklı donanımları da test eden firma, CES 2013'te tanıttığı Exynos 5 Octa'yı, Galaxy S4 anakartında denediği, ve ilk skorları aldığı ortaya çıktı.

4 tane 1.8 GHz hızında çalışan ARM Cortex A15 tabanlı işlemci ve 4 tane ARM Cortex A7 tabanlı 1.2 GHz hızıdna çalışan işlemciden oluşan Exynos 5 Octa, işlem yüküne göre çekirdekler arası değişim yapıyor. Oyun oynarken Cortex A15 tabanlı bölüm aktif olacakken, sadece müzik dinlediğinizde, ARM Cortex A7 tabanlı düşük güç tüketimi gerçekleştiren çekirdekler görev alacak.

Exynos 5 Octa işlemcisini kullanan Galaxy S4 GT-I9500 prototipi, AnTuTu Benchmark'tan 21500 puanlık skor almayı başarıyor.

Henüz kullanılan GPU'nun tam kesin olmadığı Exynos 5 Octa, 17000 puan alan Galaxy Note 2'den oldukça yüksek performans sunuyor. Özellikle prototip aşamasında olan bir yazılımın kullanıldığını hatırlatalım. Final yazılımla, skor daha da artacaktır.

GT-I9500 Global Galaxy S4, SHV-E300S ise Kore versiyonu

Samsung'un Galaxy Note 3 ve Galaxy S4 modellerinde, Exynos 5 Octa işlemcisini kullanacağına yönelik bilgiler geliyor fakat henüz kesinlik kazanmış değil. Firma farklı denemeleri de bu board üzerinde yapıyor olabilir.

Galaxy S4'ün muhtemel diğer özelliklerini hatırlayacak olursak, 4.99 inç büyüklüğünde HD Super AMOLED ekran, 2 GB RAM ve 13 Megapiksellik kameranın olması bekleniyor

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
mayistami ne cikiyor yani ? 808 aldim aldigima bin pismanim vallahi.. nakit 1350 Lira para verdim nerden verdim ah bee ah.. mayista galaxy s4 alcam umarim cikar o zamana ya..

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Ben En Çok Fiyatını Merak Ediyorum

- - - Eklendi - - -

+:tşk:

Software95

Baya canavar olacak... :eller:

aleranol

aleranol

Üye
Arkadaşlar ben exnos octa dan umudumu kestim. Biraz oynamayla ben not2de 21000 alıyorum. 1.8ghz de dendiğimde oluyor. Demek ki çok iyi değil. Htc one x oynamalarla 28000 puan alıyor. Hemde oc yapmadan. Bunu da yazsaydınız

mcnpl4

mcnpl4

Üye
puanla bitmiyor malesef. cm10 kuruluyken daha düşük puan alıyorum ama sistem daha iyi çalışılıyor

aleranol

aleranol

Üye
puanla bitmiyor malesef. cm10 kuruluyken daha düşük puan alıyorum ama sistem daha iyi çalışılıyor

Evet puanla bitmez. 3d 2d ve diğer ayrıntılar da görülmeli ki tam olsun.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
kafa yormak lazim dengeli bi şekilde arttırmak icin bu aralar pek ugrasamiyorum ama yime de telefon iyi zaten fazlasına ihtiyacım yok

lordufuk

lordufuk

Üye
Acaba s4 mü m7 mi xperia z mi acaba hangisi hangisi iyi olursa ben onu alırım:)

boran9999

boran9999

Üye
Alınan 21000 lik skor bu gün için çok çok üst düzey bir skor arkadaşın teki az oynamaya not2 de 21000 almış ve ONE X hız asirtmayla 28000 alıyor diye sanırım bu alınan skoru kucumsemis! Oysa Normal şartlarda NOT2 17500 ONE X ise 16200 dür. Neymiş bu 21000 lik skor az hiz asirtmayla 40000 leri görürse şaşırmamak lazım. Yanlız unutmamak lazım bu tür haberler bazen dedikodudan ileride gitmiyor.

aleranol

aleranol

Üye
Alınan 21000 lik skor bu gün için çok çok üst düzey bir skor arkadaşın teki az oynamaya not2 de 21000 almış ve ONE X hız asirtmayla 28000 alıyor diye sanırım bu alınan skoru kucumsemis! Oysa Normal şartlarda NOT2 17500 ONE X ise 16200 dür. Neymiş bu 21000 lik skor az hiz asirtmayla 40000 leri görürse şaşırmamak lazım. Yanlız unutmamak lazım bu tür haberler bazen dedikodudan ileride gitmiyor.
Ben normalde 18000 alıyorum. Arkadaşın one x i ise 17000:zzz: işlemci degerlerinde ve gpu degerlerinde bazi değerleri daha iyi performans için ayarlayarak 4000p daha fazla alıyorum. Unutma ki octa işlemcinin de ayarları farklı. Ben de ayarlarımı değiştirerek daha iyi puan alıyorum. Eğer ben bu işlemci ile bunu alıyorsam octa dan pek birşey beklenmez.
Evet puanını küçümsüyorum. One x hızını artirmadan sadece oynamalar ile 28000 alıyor ise tegra4 daha umut vericidir. Bu sitemin neden çıktığını anlayamadım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt