samsung dünyanın en değerli ikinci markası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
samsung dünyanın en değerli ikinci markası
Samsung, "BrandFinance" tarafından hazırlanan Global 500 listesinde geçtiğimiz yıla oranla %54'lük bir artış gösterek 58.5 milyar dolara ulaşan marka değeri ile dünyanın en değerli ikinci markası oldu.

Uluslararası B2C (firmadan müşteriye) ve B2B (firmadan firmaya) sektörlerinde lider markaların,finansal ve marka performanslarını baz alarak, dünyadaki en geniş marka değerlendirme çalışmasını yapan Brand Finance'in, marka araştırması Global500'ün sonucunda,Dünyanın en değerli 500 markası belirlendi.

Geçen yılki listede 38 milyar dolarlık marka değeriyle 6. sırada yer alan Samsung, bu yıl önemli bir yükseliş göstererek 59 milyar dolara yakın marka değeri ile "Dünyanın en değerli 2. markası" oldu Dünyanın en değerli ilk 5 markası arasında, %54'lük oranla,2012 yılına kıyasla, en büyük artışı gösteren marka olan Samsung aynı zamana 20.6 milyar dolarlık büyüme ile değerini en fazla artıran marka da oldu.

Samsung'un gösterdiği bu başarının arkasında yıl boyu lansmanını yaptığı yeni tüketici elektroniği ürünlerinin yanısıra tüm zamanların en çok ön sipariş alan telefonu Galaxy SIII'ün etkisinin varlığı da biliniyor.

& ;

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Interbrand tarafından, markanın değerine katkı sağlayan: " Finansal performans", "Müşteri seçimine etki", "Şirket gelirini artırmaya etki" olmak üzere üç ana faktör üzerinden belirlenen "En İyi 100 Küresel Marka Raporu" geçtiğimiz yılın sonunda açıklanmıştı. Samsung, Interbrand raporunda paylaşılan 2012 yılı "En İyi 100 Küresel" marka arasından 32.89 milyar dolarlık değeriyle Dünyanın en değerli 9. markası ilan edilmişti
 


Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
acaba dünyanın en değerli birinci markası kım oldu? :D
 

MaxipmaN

Üye
birinci kim ?
 
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
appledır kim olacak :D
 
PriZm

PriZm

Üye
Hakediyor.
 

MaxipmaN

Üye
s2 ye 5.0 vermeyen samsung bu konumu asla haketmıyor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt