Yardım Samsung Cihazlardan Bilgisi Olan bakabilir mi?

Sponsorlu Bağlantılar

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Cihazlardan Bilgisi Olan bakabilir mi?
Stock romun custom rom tarzı zipini nereden bulabilirim? :tşk:

Sarangni

Sarangni

Üye
Ancak XDA olur bu tarz paylaşımlar. Motorola Atrix, Galaxy Gio, Optimus G de bu şekil de ROM paylaşımları yapılıyordu. En iyisi nasıl zip formatına çevrilir öğrenmek gerek. İlla ki kaynak vardır

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Kendiniz oluşturmanız lazım
Önce romu kurup daha sonra romu yesekle diyeceksini (bu işlem 1-2 saat bile sürebiliyor) daha sonra bunu gerektiği zaman custom recovery üzerinden flashlayabilirsin

(eğer temiz kurulumdan hemen sonra bunu yaparsan daha iyi olur çünkü kurulu oyunlara kadar kopyalıyor

Sarangni

Sarangni

Üye
Kendiniz oluşturmanız lazım
Önce romu kurup daha sonra romu yesekle diyeceksini (bu işlem 1-2 saat bile sürebiliyor) daha sonra bunu gerektiği zaman custom recovery üzerinden flashlayabilirsin

(eğer temiz kurulumdan hemen sonra bunu yaparsan daha iyi olur çünkü kurulu oyunlara kadar kopyalıyor

Sizin dediğiniz Recovery üzerinden oluşturulan zip . Arkadaş galiba direk oluşturup yüklemekten bahsediyor.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Sizin dediğiniz Recovery üzerinden oluşturulan zip . Arkadaş galiba direk oluşturup yüklemekten bahsediyor.
Tamam eğer istiyorsa bunu herkes yapıp upload etmiyor bu işlemi bi kere yapıp daha sonra ömür boyu kullanır

Eğer bulmak istiyorsanız xda da arayabilirsiniz ben g2 nin kini bulmuştum

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
Hayır yedek alıp yüklemesini bende biliyorum. Benim bahsettiğim custom rom yapanların mesela yeni bir firmware çıktı o firmware'i yedek olarak yayınlayamaz. Zip olarak yayınlar ve herkes yükler. Bunu stock romların zipinj indirip kendi eklemelerini yaparak yapıyorlar. Bu stock romların zipleri nerede onu soruyorum. Bende gidip cwm veya twrp den yedek alıp yüklemesini biliyorum.

vaterfa

vaterfa

Üye
bazi cihazlar icin gelistiriciler taban romlar yayinliyorlar onun uzerine yapiyorlar kendi eklemelerini veya kendi cihazi uzerinde eklemeleri yapip o sekilde de yayinlayanlar var

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
bazi cihazlar icin gelistiriciler taban romlar yayinliyorlar onun uzerine yapiyorlar kendi eklemelerini veya kendi cihazi uzerinde eklemeleri yapip o sekilde de yayinlayanlar var
Dediğim ile uzaktan yakından ilgisi ve alakası yok.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
Hayır kesinlikle Hayır. Bahsettiğim şeyin ne yedekle ilgisi var ne de başkasının yedeği ile.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Hayır kesinlikle Hayır. Bahsettiğim şeyin ne yedekle ilgisi var ne de başkasının yedeği ile.
o romlar dediğim şekilde zip haline getiriliyor ben öylesine yedek diyorum çünkü oluşturulma şekli adam telefonunu sıfırlayıp stock rom kuruyor (root vs atmadan) Cwm ye girip romun yedeğini alıyor TADA! İşte sana CWM veya TWRP den yüklenebilen stock rom oluyor
yoksa kimse bunu internete stock rom yedeği diye koymuyor zip şeklinde yüklenebilen stock rom diye konu açılıyor

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
o romlar dediğim şekilde zip haline getiriliyor ben öylesine yedek diyorum çünkü oluşturulma şekli adam telefonunu sıfırlayıp stock rom kuruyor (root vs atmadan) Cwm ye girip romun yedeğini alıyor TADA! İşte sana CWM veya TWRP den yüklenebilen stock rom oluyor
yoksa kimse bunu internete stock rom yedeği diye koymuyor zip şeklinde yüklenebilen stock rom diye konu açılıyor
Demek istediğimi halen daha anlamıyorsun. Cwm den yedek alıp ziplemeyi herkes yapar. Bunu bilmeyecek kadar cahil değilim,şükür. Bahsettiğim şey 3 veya 4.kez yazıyorum sanırım orjinal zip halinde firmware ile aynı boyutta oluyor. Senin dediğin gibi yedek alınırsa 4-5gb rahat buluyor. Ve öyle değilde zaten.

Sarangni

Sarangni

Üye
@teknolojibaronu

Dediğin şeyi ilk başta da dediğim gibi araştırmak gerek. Buradan bir sonuç çıkmaz. Developer bilgisi lazım senin dediğin işlemleri yapmak için. Yoksa CWM çok farklı bir yöntem. Boş CWM yedeği bile 3 GB aşağı değil Note 3. Senin dediğini çok iyi anladım ama dediğim gibi Developer bilgisi olması gerek. Adamlar çatır çatır 1.5 GB romlar yapıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: teknolojibaronu
vaterfa

vaterfa

Üye
sammobile veya benzerinden indirilen romlar direk olarak zipe cevrilmiyor, ilk once cevirecegi yazilimi telefonuna yukler sonra yedek alir daha sonra da icindeki system klasoru ve boot.img ile birlikte flashlanabilir zip haline getirir, istedigkn tarzda zipleri de xda dan bulabilirsin

esed44498

esed44498

Üye
Stick rom yukleyib bir kac xposed modulu ile iyuce bir gorkemlendir sonra reovery veya proqramla rom yedegini al alsana stock(custom) rom

Üst Alt