Samsung, Benchmark Sonuçlarında Hile Yaptığı Iddialarını Reddetti

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Samsung, Benchmark Sonuçlarında Hile Yaptığı Iddialarını Reddetti
Son dönemde sunduğu modellerle akıllı telefon pazarının lider firmaları arasında yerini sağlamlaştıran Samsung şu sıralar bazı suçlamalarla karşı karşıya. Suçlamaların hedefinde ki Samsung’un bazı benchmark testlerinde hile yaptığı yönünde iddialar gelmişti. Çok geçmedenSamsung‘dan yalanlama geldi.



Samsung bazı benchmarklarda hile yaptığı yönünde ki iddiaları kesin bir dille reddetti. İddialarda Samsung‘un Galaxy Note 3 akıllı telefonunun bazı benchmark uygulamalarında en üst düzeyde performans sunacak şeklinde olabilecek en yüksek saat frekansları ile benchmark sonuçlarını daha da yukarıya çektiği saptanmıştı.

Samsung, Galaxy Note 3‘ün benchmarklarda maksimum CPU/GPUfrekansları ile yer aldığını belirtiyor ve bu yapılan benchmarkların hile olmadığını iddia ediyor. Hatırlanacağı üzere Samsung, geçtiğimiz dönemde diğer amiral gemisi modeli olan Galaxy S4‘de de benzer şekilde suçlamalara maruz kalmış ve o zaman da benzer şekilde savunmalarla karşımıza gelmişti.

Uzmanlar bu tür yöntemlerin sadece Samsung tarafından değil, diğer akıllı telefon üreticileri tarafından da kullanılan bir yol olduğunu belirtiyorlar. Ancak yine de benchmark sonuçlarında tüm akıllı telefonların aynı şartlarla karşımıza gelmesi, sonuçların daha sağlıklı olarak sunulmasını sağlayacaktır.

Samsung, benchmark sonuçlarında hile yaptığı iddialarını reddetti
 


Üst Alt