Sadettin Saran Bombayı Patlattı... Fenerden Sarana Sert Yanıt

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
    Konu Sahibi
Sadettin Saran Bombayı Patlattı... Fenerden Sarana Sert Yanıt
<span style="color:#FF0000">Sadettin Saran bombayı patlattı...</span>

<span style="color:#FF0000">Sadettin Saran, 10 trilyon ile başkanlığa talip</span>

Aziz Yıldırım&#39;ın görevi bırakmasının ardından bugün bir basın toplantısı düzenleyen eski yöneticilerden Sadettin Saran göreve talip olduğunu ilan etti.

Sadettin Saran, cezası nedeniyle Haziran ayındaki kongrede aday olmasının mümkün olmadığını hatırlatarak, cezanın kaldırılmasını ya da seçimin 16 gün sonrasına ertelenmesini istedi.. "Başkanlığa talibim" diyen Saran, cezasının kalkması ya da seçimin ertelenmesi durumunda aday olacağını da açıkladı..

<span style="color:#FF0000">İşte Saran&#39;ın sözleri:</span>

"Değerli medya mensupları.. Ben ve ekibim en büyük kulüp olan Fenerbahçe&#39;yi dünyanın zirvesine taşımaya talibiz.. Başkanlığa aday değilim, başkanlığa talibim diyorum.. Çünkü ne yazık ki hiç hak etmediğim bir ceza aldım.. İsterdim ki aday olacağımı bilen yönetim, seçimi 16 gün sonrasına yani cezamın dolacağı 10 Temmuz 2006 tarihinin sonrasına alsaydı.. Yönetimin bu hatayı düzelteceğine ve Fenerbahçe için rekabet ortamı yaratacağına inanıyorum.." "Adaylığımın önündeki engel kaldırılmazsa durumu ekibimle birlikte değerlendiririm.. Biliyorsunuz ben hiç bir zaman aşırı muhalefet yapmadım.. Yeni seçilecek yönetime destek verebilirim.. 100. yıl için 10 trilyonluk bir kaynak aktarabilirim.."

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
    Konu Sahibi
<span style="color:#FF0000">Fener&#39;den Saran&#39;a sert yanıt&#33;</span>

Kulübün resmi internet sitesinde, &#39;&#39;Hem kulübe icra takibi yapıyor, hem de görev almak istiyor&#39;&#39; başlığıyla yayınlanan yazıda, &#39;&#39;Fenerbahçe&#39;de göreve talip olacak kişilerin geçmişinde ya da geleceğinde (Kendi kulübüne icra takibi yapmak, kulübün kredibilitesi olmadığını söylemek ve televizyon yayın şirketleriyle spor sektöründe kazanç amaçlı kurumlara sahip olmak ve Fenerbahçe&#39;nin sırtından para kazanmanın) yöneticilik etiğine uyup uymadığının takdirini kamuoyuna bırakıyoruz&#39;&#39; denildi.

<span style="color:#FF0000">Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:</span>
&#39;&#39;Sadettin Saran&#39;ın televizyon yayınları, show ve spor konularında profesyonel olarak çalışan pek çok firması vardır. Fenerbahçe Kulübü&#39;nün UEFA ile ilgili maçlarının televizyon yayın hakları beş yıl süre ile Saran tarafından satın alınmıştır. Daha sonra Saran, bu sözleşme ile satın aldığı haklara ek olarak yeni yayın ve reklam hakları almak için Nihat Özdemir ve Hamdi Akın&#39;ın da bilgileri dahilinde yönetime başvurmuştur.

Bu ısrarlar üzerine, Saran&#39;ın lehine olarak sözleşmeye ek sözleşme yapılmıştır. Bu sözleşmenin teminatı olarak Saran&#39;a kulüp tarafından &#39;tarihsiz bir teminat çeki&#39; verilmiştir. Çekin teminat için ve tarihsiz olduğunun kanıtı bizzat Saran&#39;ın basın açıklamasıdır. Saran, vadenin iki yıl uzatıldığını söylemektedir. İlk çekin tarihi 25.03.2002 olduğuna göre, gene Saran&#39;ın ifadesi ile iki yıl uzatılsa, çekin tarihinin 25.03.2004 olması gerekirdi. Halbuki çekin üzerindeki tarih boşluğuna 25.11.2005 tarihi atılarak kullanılmış ve icraya verilmiştir. Ciro edildiği söylenen Alman firması, Saran&#39;ın da ilişkili olduğu bir firmadır. Gerçek bir Alman firmasına, Türkiye&#39;deki uygulamalarda olduğu gibi 2,5 yıl vadeli bir çekin ciro edilmesi mümkün değildir. Kulübe hibe ettiğini ifade ettiği 500 bin dolar ise yönetime talip olan herkesin taahhütleri çerçevesinde yapılan bir işlemden başka bir şey değildir.&#39;&#39;

<span style="color:#FF0000">&#39;&#39;ŞAHSİ İCRA TAKİPLERİ BİZLERİ VE KULÜBÜ ZOR DURUMA SOKTU&#39;&#39;</span>
Açıklamada, kulübün Vakıflar Bankası&#39;ndan 2 milyon dolar kredi alamadığı iddiasının gerçek dışı olduğu, sadece Vakıflar Bankası&#39;nda Fenerbahçe Kulübü&#39;nün 40 milyon dolar kredi limiti olduğu ifade edildi.

Saran&#39;ın basın toplantısındaki &#39;&#39;Madem baştan ödenmeyecekti, sonra neden ödediler&#39;&#39; şeklindeki sözlerine karşılık, &#39;&#39;Çekin üzerinde imzaları bulunan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza Saran tarafından &#39;kişisel&#39; icra takibi yaptırılmıştır. Yöneticilere yapılan bu şahsi icra takipleri hem bizleri hem de kulübü zor duruma sokmuştur. Saran, kulüplerin TV yayın, reklam, sponsorluk gibi tüm faaliyetlerinden para kazanmaktadır. Fenerbahçe&#39;de başkan olursa, TV yayın gelirlerini satın alırken veya başkasına satarken hangi şapkayı giyecektir? Sadettin Saran, Fenerbahçe&#39;ye ne karşılığı, ne paralar kazandırmıştır, varsa açıklamaya davet ediyoruz&#39;&#39; denildi.

<span style="color:#FF0000">&#39;&#39;FENERBAHÇELİLİK NEREDE KALDI&#39;&#39;</span>
Sadettin Saran&#39;ın Galatasaray&#39;ın en zor zamanında peşin para vererek sarı-kırmızılıların geleceğe yönelik yayın haklarını satın aldığı iddia edildi.

Saran&#39;ın bunun için &#39;&#39;Ben almasaydım, başkaları alacaktı&#39;&#39; şeklindeki sözleriyle ilgili, kulübün açıklamasında, şu görüşlere yer verildi:

&#39;&#39;Ortada alacak başkaları yoktu ki. Varsa bile &#39;Sen alma, başkaları alsın&#39;, Fenerbahçelilik nerede kaldı? Ticari menfaat, her şeyden önce mi gelmelidir? Ya Fenerbahçe&#39;yi yönetirken de bu mantık geçerli olursa, bu işin altından nasıl kalkılacaktır.&#39;&#39;

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Hmm,saran&#39;da haklı..&#33;&#33;

Ama Aziz Yıldırımda Dönerse İyi Olur..Yönetim Şaşkın Şaşkın Bekliyor Şu An

yitik savaşçı

Üye
Kulübün resmi sitesi yönetimin elindedir. Kararı verecek olan ise Divan Kurulu&#39;dur.

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
    Konu Sahibi
saran fbyi fabrika olarak görebilir adamın herşeyi ticaret fbnin başına geçmesinasıl olur söyle bi düşünmek lazım.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Adam olan Adam Gelir Başa.&#33;

Rakibinin zor gününde ona yardım eden gelmez gelmesin zaten kimse istemiyor.&#33;

yitik savaşçı

Üye
<span style="color:#990000"><span style="font-size:12pt;line-height:100%">Yüzleri kızarır</span></span>
Alacağı için F.Bahçe&#8217;yi icraya verdiği haberi Sadettin Saran&#8217;ı kızdırdı: Hibe ettiğim paraları açıklarsam beni karalayanların yüzü kızarır.
<span style="font-size:8pt;line-height:100%">25.05.2006</span>

<span style="color:#990000">&#8216;Kulüpte para yok&#8217;</span>
Bir gazetede dün çıkan, &#8220;Sarı-Lacivertliler, Sadettin Saran&#8217;ın 1.5 milyon dolarlık alacağıyla sarsıldı. Fener&#8217;e icra şoku&#8221; haberi, Fenerbahçeli eski yöneticiyi kızdırdı. 2001 yılında kulüp ödeme zorluğu çekerken, Vakıflar Bankası&#8217;a kredi için başvurduklarını ancak olumsuz yanıt aldıklarını söyleyen Saran, şu savunmayı yaptı: &#8220;Bunun üzerine kulübe 6 ay vadeli 2 milyon dolar borç verdim. Vade gelince Aziz Yıldırım, &#8216;Kulüpte para yok. Vadeyi uzatalım&#8217; diyerek, 2 milyon dolarlık çeki aldı ve yerine 2 yıl vadeli 1.5 milyon dolarlık çek verdi. Kalan 500 bin dolar için de, &#8216;İleride hallederiz&#8217; dedi. Ona çeki iş yaptığım Alman firmasına vereceğimi söyledim.&#8221;

<span style="color:#990000">500 bin dolar hibe</span>
&#8220;O da kabul etti ve bilgisi dahilinde çek ciro edildi. Vadesi geldiğinde çek ödenmeyince Alman firması hukuki yola başvurmuş. Ben hemen devreye girerek, olayın Fenerbahçe&#8217;nin istediği şekilde çözülmesini sağladım. Kulüp, borcu 13 aylık vadede ödemeyi kabul etti. 500 bin dolarlık alacağımı da daha önceki yüzbinlerce dolarlık hibelerime ilaveten sevgili Fenerbahçem&#8217;e hibe ettim. Şu ana dek Fenerbahçe&#8217;ye hibe ettiğim ve kazandırdığım paraları açıklarsam, beni karalamak isteyenlerin yüzü kızarır. İşte ben buyum. Bu ve bundan sonra olacak çirkin saldırıların hedefi, Saran&#8217;ın önünü kesmektir. Bunu yapacak tek güç ise, Fenerbahçe üyelerinin özgür iradesidir.&#8221;

Kaynak: Fanatik

--------

Olayları tam manasıyla bilmeden yorum getirmek doğru değil bana göre.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Saran boş konuşuyor.. Onu isteyen taraftar yok.

yitik savaşçı

Üye
Başkanı taraftar seçmiyor.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Antudaki yorumlara göre gelen başkan taraftarın istemediği biri olursa olay çıkar.

55ooo Kişi biranda istifa diye bağırırsa veya yürüyüş yaparlarsa.

jeacona

jeacona

Üye
bu sarandan gıcık kapmaya başladım herkes şampiyon olamadık diye üzülüyo adam ise kalkmış paranın peşine düşüyo bize böyle yönetici lazım değil

yitik savaşçı

Üye
Aziz Başkan için de yürüdünüz; geri gelmek zorunda mı?

İstifa diye bağrıldı diye de istifa edileceğini zannetmiyorum.

perfectlover

Üye
Saran&#39;&#305; istemiyoruz. Saran, kendi menfaatlerini Fenerbahçe&#39;den önde gören bir ki&#351;idir. Ayr&#305;ca Fenerbahçe&#39;de Saadettin Saran&#39;dan daha önce ba&#351;kan olmas&#305; gereken bir dolu insan var.

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
    Konu Sahibi
<span style="color:#FF0000">Saran, Aziz Yıldırım&#39;ı harekete geçirdi&#33;</span>

F.Bahçe yönetimi, "Engeller kalksın, başkan olayım" diyen Saran&#39;ın önünü salı günü açıp &#39;hodri meydan&#39; diyecek. Yıldırım seçime girmezse Saran ve Aydınlar aday olan ilk iki isim.

Fenerbahçe yönetiminin, salı günü yapacağı toplantıda, her fırsatta alternatif başkan olarak ortaya çıkan Sadettin Saran&#39;ın kongrede başkan adayı olması yönündeki engelleri kaldıracağı ve kendi içinden çıkartacağı bir adayla seçim mücadelesine girmeyi planladığı öğrenildi.

Aziz Yıldırım&#39;ın ayrılık kararını açıklayıp, "bu kez göreve dönmeyeceğini" ilan etmesinden sonra olağanüstü kongre kararı alan Fenerbahçe yönetimi, Sadettin Saran&#39;ın dünkü basın toplantısından ve başkanlığa talip olmasından sonra hesapların seçim sandığında görülmesi yönünde görüş birliğine vardı.

Bu aşamada Yıldırım&#39;ın da yönetime onay verdiği belirtildi. İki yıllık hak mahrumiyeti cezasının kaldırılması veya erkene alınması için hukukçular formül üretirken, Sadettin Saran&#39;ın seçime katılması halinde Genel Kurul&#39;da cezanın kalkması yönünde oy kullanması için telkin yapılacak. İkinci bir ihtimal ise, Saran&#39;ın seçime girebilmesi için kongre tarihi ileri alınacak. Cezasının bitmesi beklenecek. Fenerbahçe Yönetimi&#39;nden istifa ettiği günden beri başkan Aziz Yıldırım ile ters düşen ve alternatif aday olarak ortaya çıkan Sadettin Saran için yönetim hesaplaşma alanı olarak "sandığı" belirledi.

<span style="color:#FF0000">ÇARŞAMBA GELİYOR</span>
Geçen hafta yapılan toplantıda kongre kararı alınırken, "Yönetim kurulu içinden hiç kimse bu başkanlık görevine talip olmayacaktır" açıklaması yapılmıştı. Ancak sürpriz gelişme sonrasında yönetim tavrını değiştirip, kendisine yeni manevra sahası açacak.

Bu aşamada Aziz Yıldırım&#39;ın tekrar aday olması veya yönetim içinden bir ismin çevresinde birleşilmesi gündeme gelecek. Bu konu da çarşamba gününden sonra netlik kazanacak. Aziz Yıldırım&#39;ın çarşamba günü İstanbul&#39;a gelmesi ve yanında yeni hoca ile yeni transferlerden birinin olması bekleniyor.

Başkan adayları arasında en güçlü isim olan Mehmet Ali Aydınlar&#39;ın, "Aziz Yıldırım aday olmadığı takdirde, ben başkanlığı düşünürüm" demesi de, seçimin üç adaylı geçmesine neden olabilir. Ancak Aziz Yıldırım aday olursa ne Mehmet Ali Aydınlar ne de Sadettin Saran göreve talip olacak. Tabii hiçbir şey Aziz Yıldırım İstanbul&#39;a gelip gerekli açıklamaları yapmadan netleşmeyecek.

Kaynak: Sabah
Haber: Gürcan Bilgiç

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt