saddam hüseyin in hazinesi Türkiye de bulundu...

Sponsorlu Bağlantılar

canturgay

canturgay

Üye
    Konu Sahibi
saddam hüseyin in hazinesi Türkiye de bulundu...

Saddam'ın hazinesi bulundu


Saddam'ın 2 milyon YTL'lik hazinesi Türkiye'de bulundu. Hazinenin içinde neler yok ki...

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in sarayındaki fildişi, gümüş işlemeli mobilyalar, pirinç, gümüş işlemeli mangal ile saf ipek halılar Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısında "Darbe" operasyonunda ele geçirildi.

Saddam'ın sarayındaki tarihi antika eşyalar Suriye plakalı bir TIR'da yapılan aramada yakalandı. Yapılan incelemede fildişi, gümüş işlemeli mobilyalar, pirinç, gümüş işlemeli mangal ile saf ipek halıların maddi değerinin yaklaşık 2 milyon YTL olduğu bulundu.

Bu tarihi eşyaların Saddam'ın sarayından yağmalanarak elde edildiği ortaya çıktı. Hazine Kuzey Iraklı ünlü bir zengin tarafından 2 ila 3 yılda peşmergelere toplattılarak oluşturulmuş.

AVRUPA'YA KAÇIRIYORLARDI
Tarihi ve antika eşyaların TIR ile Cilvegözü sınır kapısından yanlış beyanla geçirildikten sonra Mersin'e oradan da İsrail üzerinden Avrupa'ya sevk edileceği bildirildi.

Yapılan aramada TIR'da, 100 yıllık olduğu düşünülen üzerinde kutsal kitaplarda bahsi geçen Hz. Musa'nın asası ile Kızıldeniz'i geçtiğini sembolize eden sanat tarihinde ünik eser olarak adlandırılan bir halı ele geçirildi.

Bunun haricinde aynı TIR'da yapılan aramada 20 adet antik değerdeki saf ipek el dokuması İran menşeli halıya ve 52 parçadan oluşan 2 takım 200-250 yıllık antika değeri olan sedef, fildişi, gümüş ve deniz kabuğu figürleriyle zenginleştirilmiş mobilyalara da el konuldu.

250 yıllık tarihi olan ünlü medreselerde müderrislerin kullandığı düşünülen 1 adet kitaplık ile 7 adet pirinç, bronz ve gümüş işlemeli metal tarihi eserin de yer aldığı TIR Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki parka çekildi.

Cilvegözü Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin yakaladıkları Suriye uyruklu TIR şoförü Hasan Droubı, gözaltına aldıktan sonra Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Droubı çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.
 


FerreT

FerreT

Üye
Saddamın pislikleri bitmez zaten 2.Hitler
 
leiche

leiche

Emekli Yönetici
hitler aslında süper zeki bi adam. herseyi ülkesi için yaptı
tabi biraz değil baya baya zalimdi.
severim keretayı :)
 
ßurçiN

ßurçiN

Üye
beni suçlamayın ama o altınlar yerine tam ulasmaz tırtıklanır yolda
 

cLuBBeRzAn-CoCo

Üye
Aslında hitler ülkesi için bir üstün ırk yapmak için esir kampları kurmuş
 

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Haydar
haydaravısyon
Cevap
50
Görüntüleme
12K
PALA.
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
851
HeiLmasTer®


Üst Alt