Saç Dökülmesini Azaltmak İçin Öneri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Saç Dökülmesini Azaltmak İçin Öneri
Saç dökülmesi günümüzün en sık rastlanan sorunlarından birisi, sıradan bir sorun gibi gözükse de insanlarda ciddi psikolojik problemlereneden olabiliyor. Saç, güzelliğinde büyük bir bölümünü kapsamakta, şimdi size bulunacağım bir kaç öneri ile saçlarınızın dökülmesini azaltabilirsiniz. Belkide yeni saçlar çıkmasını sağlayabilirsiniz…

İşte birkaç öneri;

-Banyodan sonra saçlarınızı havluyla çekiştirerek değilde yumuşak hareketler ile kurutabilirsiniz. Saçlar ıslakken kırılgan olduğundan çabuk dökülmektedir.

-Kurutma makinesi kullanmak yerine havlu ile kurutabilirsiniz, sinüzit problemi olanlar çift havlu kullanabilirler. Kurutma makinesi çöl sıcağı etkisi yarattığından saçların dökülmesine sebep oluyor.

-Sivri uçlu metal taraklar yerine yumuşak uçlu tahta taraklar kullanabilirsiniz. Saç derinize yapılan sivri uçlu tarak darbeleri ve sürtünmeleri saç köklerini tahrip edip saç dökülmesine etki yapar.

-Jöle, sprey, vax vb. ürünleri kullanmayınız. Saçlarınıza yapışarak hem saç derinizin hava alamamasına hemde saçların katılaşıp kopmasına sebep verebilmekte, unutmayalım ki saçımız kalmazsa şimdikini arayacağız, hiçte hoş bir görüntü olmayacaktır.

-Şampuan, krem vb. ürünleri kullanmamaya özen gösterin, çünkü bu maddeler saçın yapısını direk değiştiren kimyasallar içermekte ve saçların zayıflayıp dökülmesine sebep olmaktadır. Bunun yerine bıttım sabunu ya da zeytinyağlı sabunlar kullanabilirsiniz. Eski insanların neden gür saçlı olduklarını merak ediyorsanız onlara şampuan kullanıp kullanmadıklarını ya da kaç yaşından sonra kullanmaya başladıklarını sorabilirsiniz…

-Saçınızı sürekli yıkamayınız, çünkü vücudumuz saçımızın onarılması için farklı maddeler sentezleyip saç derisi ve köklere göndermektedir. Sürekli yıkamanız bu maddelerin kaybolup etkisini azaltmakta ve olumsuz sonuçlara meyil vermekte.

-Stres, düzensiz beslenme ve uykusuzluk gibi sorunlarınız varsa hemen bir doktora başvurun ya da hayatınıza düzen katmaya başlayın. Kimse saçsız olmak istemez herhalde…

-Son olarak saçları dökülen arkadaşlara önerim; lütfen moralinizi yüksek tutunuz ve stres yapmayınız çünkü stres en büyük unsur, bazılarının benimki genetikmiş dediğini duyabiliyorum, Genetik saç dökülmesi çoğu insanda bulunmakta fakat saç dökülmesi ortaya çıkmamaktadır. Bunun tetikleyici en büyük unsuru stres ve düzensiz uykudur. Saçlarınız dökülüyorsa dökülüyor bunu kafanıza takmayın, moralinizi yüksek tutun, eğer çevreniz, eşiniz, dostunuz ya da arkadaşlarınız sizi saçınız için sevecek ise hiç sevmesinler! Şayet ben sahte bir imparatorluğun kralı olacağıma, sadık bir beyliğin sultanı olmayı yeğlerim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
490
Cevap
1
Görüntüleme
431
abdullahpolat
Cevap
6
Görüntüleme
776
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
502
x-scarface
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
488
Haydar


Üst Alt