S7 Edge Yalnızca acil aramalar Problemi

Sponsorlu Bağlantılar

Takunyali_SinHa

Üye
    Konu Sahibi
S7 Edge Yalnızca acil aramalar Problemi
Merhabalar, Yurt dışınsan Samsung S7 Edge cihaz aldım. 2 aydan fazla telefonu kullandım. Bu süre zarfından sonra telefon tam çekmesine rağmen yalnızca acil aramalar da kaldı. Telefonu bir kaç kez kapatıp açınca yada uçak moduna bir kaç kez alıp normale çevirince hat geliyor. Yer değişiminde (baz istasyonu değişimi) yada telefon araması yaptıktan sonra hat tekrar gidiyor. IMEI kayıt edilmediği için diye düşündüm ve IMEI kayıt ettirdim. Sorgulama yaptığımda problem gözükmemekte. Fakat sorunum hala devam ediyor. TurkTelekom hat kullanıyorum. Kendi hattımı başka bir S7 de denedim problemsiz çalıştı. Kendi cihazıma farklı hat taktığımda da aynı problem devam etmekte. Telefonu yurt dışına geri göndermelimiyim yoksa yapabileceğimiz bir şey var mıdır? Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Samsung cihazlarda şebeke gitme, arama yapamama hataları her güncelleştirmeden sonra ne kadar artsada aslında bu sorun iki sebepten meydana geliyor malesef. Öncelikle birincisi güncellemelerden sonra cihazınızın operatörünüzü tanımamasıdır. İkincisi ise cihazınızın kaçak yani kayıtsız olmasıdır.

Gelelim çözüm yollarına

Öncelikle cihazınızın hattınızı tanıması için Ayarlar—>Kablosuz ve Ağlar—>Mobil Ağlar kısmından elinizde hattınızı seçin ve telefonu açıp kapatın.

Eğer sorununuz hala devam ediyor, cihazınız arama yapmayıp mesaj yollamıyorsa cihazınızın kayıtlı mı kayıtsız mı olduğuna bakın.

Telefonunuzun *#06# tuşlarına basarak IMEI numaranızı öğrenebilirsiniz.

Daha sonra

İMEİ Sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Eğer sorgu sonucunda cihazınız kayıtlı değilse belirtecektir. Fakat kayıtlıysa ve sorununuz hala devam ediyorsa (BU İMKANSIZDIR) Teknik servise başvurmanız veya garantili cihazınızı aldığınız yere iade etmeniz gerecektir.

Soru görüş ve önerileriniz için lütfen yorum atarak bilgilerinizi paylaşın.

Kolay gelsin.

Takunyali_SinHa

Üye
    Konu Sahibi
Ilginiz için çok teşekkürler. Buraya mesaj atmadan önce dediklerinizi yapmıştım. Fakat sorunum hala devam ediyordu. Daha sonra hattımi telefondan çıkardım ve 2 gun kullanmadım. 2 gün sonra cihazımı rootlamayi düşündüm. Smart switch ile telefonunu yedekledim. Rootlamadan önce hattımi deneme amacli taktim ve 2 gündür problemsiz kullanıyorum. Telefonun imei kayidi tam 1 hafta olmuştu. Ben olayi buna bağladım. Root atmamada gerek kalmadi. Yedekleme sırasında guncellemede almış olabilir

• Beğen
Tepkiler: Doğuş Pertez