S60v3 Cihazlarda Menü Genişletme/Daraltma İşlemi

Sponsorlu Bağlantılar

USAForever

USAForever

Üye
    Konu Sahibi
S60v3 Cihazlarda Menü Genişletme/Daraltma İşlemi
Fp1 & 2-3 Cihazlarda Menü Genişletme / Daraltma İşlemi
#Gerekli Malzemeler
# 1 Adet Hacklenmiş(Hacked) Nokia Symbian İşletim Sistemine Sahip Cep Telefonu (s60 versiyon 3.. N96 , N95 , N73 , N97 , N78 Ve benzerleri... )

#Cep Telefonunda Olması Gereken Uygulamalar :
RomPatcher , XPlore ve Python(LinktePythonVar = Eğer Cep Telefonunuzda Python Yoksa Linkteki pyton4all'u kurmanız yeterli ama kurmadan önce Adım adım yöntemi izleyin.)

Şimdi , Bunu Bilmeyenler İçin Size Anlatmaya Çalışacağım. (Tüm Detaylarıyla)

1. Linkteki Dosyayı İndirin. (Zip)
2. Dosyadakileri Cep Telefonunuza Genişletin , Yani Bir Klasör Açıp Oraya Atın.E'ye yada Hafıza Kartına adınızsymbian diye Klasör Açıp İndirdiğiniz .zip'in içindekileri buraya (genişletin) atın.
3. Şimdi Telefonunuzu Kapatın Ve Yeniden Açın , Telefonunuzda Açık Uygulama Vesaire Olmasın , Telefonunuzda Açık Uygulama Olup Olmadığını Öğrenmek İçin KillMe Uygulaması'nı Forum'dan Bulup İndirebilirsiniz , KillMe Uygulamasında Carousel ve Autolock yazanları kapatmayın Açık Kalsın. Tabi KillMe Uygulaması Sadece Bir Alternatif : Telefonun Arka Planındaki Çalışan Uygulamalarınızı Kapatmanızı Sağlar. Neyse KillMe yle Uğraşmam yada gerek Yok , Menü tuşuna basılı Tutup , uygulamaları kapatırım diyorsanız o da olur.

4. Şimdi Telefonuzda Açık Uygulama Yok , Artık Başlayabiliriz. (Karspersky yada Herhangi Bir Antivirüs Proğramını Kapatmanıza Gerek Yoktur.)

5. Rompatcher daki InstallServer ve OpenForAll.. Bunları Onaylayın Yani Aktif Edin Sonra Çıkış Deyin.

6. XPlore'yi Açın

7. Xplore da Ayarlara Gelip Show Hidden / System Folders / ROM Drives / RAM Drives Hepsini onaylayın ve Geri Deyin.

8. XPlore'dan E'deki Açtığınız yeni klasöre Gidip {ExtendMenuGrip.rmp} Yazanı bulun ve E'deki (yada Sizinki Nerdeyse) PATCHES klasörünün içine atın.(Kopyalayın yada Taşıyın Farketmez.)

9. Şimdi XPlore Arka Planda Açık kalsın Rompatchera Gidin ve ExtendMenüGrid'i Onaylayın. Eğer Gözükmezse RomPatcher'dan Çıkıp Tekrar Girin , Görünecektir. Şimdi ExtendMenuGrip ve Diğerleri Açık. Rompatcherdan Çıkın.

10. PowerPython4All Uygulamasını Cep Telefonunuza Kurun. (İşlem Bittikten Sonra Cep Telefonuzda PowerPython Uygulaması Görükmeyebilir , Bu hiç önemli değil.)

11. powerPython kuruluma tamamlandıysa Gridpatcher uygulamasını da kurun ama açmayın , otomatik açılırsa Çıkış Deyin.

12. vHome Uygulamasını Kurun. Ama Açmayın. Otomatik Açılacaktır Muhtemelen , Biraz da Geç Açılabilir Bazı Menülerde , Buna da Close vHome deyip kapatın ve kapalı olduğundan Emin Olun.

13. Şimdi GridPatcher'e Gidin ve Orda Sizden İstenilen Kopyalama İşlemini Xplore'dan Yapın :F'deki(yada z'deki sizden hangisini istiyorsa ) istenilen Dosyayı C'deki istenilen Dosyaya Kopyalayın. Sonra gridpatcher'i kapatın , açmayın.
14.
Bu Klasörü : 270601904 ===> Buraya c:\\ private \\ 10207254 \\ themes \\ 270486738 \\ 270513751 Kopyalayın​
Yani Xplore'dan Tekrar açtığınız adınızsymbian adlı klasörüne gelin ordaki
270601904 adlı klasörü f/z den c'ye kopyaladığınız Klasör içindeki aynı isimli dosyanın üzerine kopyalayın. Değiştirilsin mi diyecek (Overwrite=üstüne yaz aynı şey) evet deyin.
15. Xplore dan çıkın ve rompatcher a girin 3tanesini de aktive edin , (open4all , installserver,gridpatcher) sonra çıkış deyin.
16. Gridpatcher'i açın beyaz bir ekran görünecek orda sol tuştan istediğiniz menü boyutunu ayarlayın -> AMA FP2 Cihazlar İçin En Fazla 8x8(Denedim) ,
Fp1 Cihazlar İçin En Fazla 5x4 Öneriyorum(Denemedim) Sonra GrinPatcher'ı Kapatmadan vHome'a Gelin , vHome'ı Açın ve Sonra Start vHome Deyin Sonra menüye dönün hepsi bu Kadar , gerçekten Harika Bir Menüye Sahip Olacaksınız. =)
İndirme Link'i :
((
))
Zip Arşivi : maxicepsahin
ÖNEMLİ NOTLAR =>
1. Çok Önemli Not => Bu İşlemi Yapmak Risklidir , Ben(UsaForever/Şahin) FP2 Cihazımda 9x9 yapınca telefonumun menüsü komple silindi telefon kendi kendine her 2 saniye de bir yanıp sönmeye başladı . Telefonu eski haline zor döndürdüm.
2. Bu İşlemden Telefonunuza Gelebilecek Hiçbir Zarardan Ben(USAForever) Sorumlu Değilim , Bunu Uygulamadan En Başında Kabul Etmiş Olursunuz.
3. X-Clear (Python) Uygulamasını Kullanıyorsanız , Dikkatli Olun Her Dosyayı Silmesin.
4. En Tavsiye Edeceğim Menü 4x5 Boyutundadır (Solda Sağa 4 , Yukardan Aşağıya 5.) Bunu Uygulamanızı tavsiye ederim.

Hasan

Üye
Eline sağlık ben de bunu arıyordum:D

Bu arada link nerde:ehe

----------Eklendi @ 00:54:27 ---------- Yazıldı @ 00:53:55 ----------

Tamam cevabı aldım:ehe

USAForever

USAForever

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi Size Kendi Cep Telefonumdan ekran görüntülerini vereceğim.

----------Eklendi @ 01:03:51 ---------- Yazıldı @ 01:02:36 ----------

Arkadaşlar Yeminle Bütün Anlatım Sadece Bana Ait. Sadece Biraz Bekleyin.

Hasan

Üye
Telefonu fake Belle yapma:ehe

USAForever

USAForever

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Yeminle Bütün Anlatım Sadece Bana Ait. Sadece Biraz Bekleyin. Allah Hırsızlık Vermesin.

Hasan

Üye
zaten google a bu yazdıklarını kopyaliyınca hiç bi sonuç bulamıyor ki :D

Ayrıca bayağı güzel olmuş aşırı uzun:oke:

USAForever

USAForever

Üye
    Konu Sahibi
Anlatımda Bazı Yerlerin Düzeltilmesi Gerek . Bunları En Kısa Zamanda Halledeceğim.

Hasan

Üye
Ben de resim koyarım yapınca:oke:

USAForever

USAForever

Üye
    Konu Sahibi
zaten google a bu yazdıklarını kopyaliyınca hiç bi sonuç bulamıyor ki :D

Ayrıca bayağı güzel olmuş aşırı uzun:oke:

google da değil nerde ararsanız arayın bulamazsınız zaten şu saatten sonra biri yazıları kopyalasa bile maxicepsahin şifresi koyacağım zip arşivine böylece yazıyı çalsalar bile nerden çalındığı bilinecek =)
ayrıca gerçekten çok hoş duruyor , fake belle değilde orjinal symbian desek daha doğru olur =)

tayrebaz

Üye
eline koluna ssaglik gercekten cok guzel olmus

Symbianist

Symbianist

Üye
eline sağlık. Teşekkürler.

USAForever

USAForever

Üye
    Konu Sahibi

Ayrıca Buna Yeni Masaüstüne Bayılacaksınız , Yukardaki Benim Adım =)

----------Eklendi @ 01:43:34 ---------- Yazıldı @ 01:37:47 ----------

----------Eklendi @ 01:51:13 ---------- Yazıldı @ 01:43:34 ----------

eline koluna ssaglik gercekten cok guzel olmus

eyv. Teşekkürler ama budaha başlangıç symbianı çiğ çiğ yemezsem bana da Şahin demesinler =D

----------Eklendi @ 01:55:21 ---------- Yazıldı @ 01:51:13 ----------

----------Eklendi @ 01:58:51 ---------- Yazıldı @ 01:55:21 ----------

sym_3

Üye
google da değil nerde ararsanız arayın bulamazsınız zaten şu saatten sonra biri yazıları kopyalasa bile maxicepsahin şifresi koyacağım zip arşivine böylece yazıyı çalsalar bile nerden çalındığı bilinecek =)
ayrıca gerçekten çok hoş duruyor , fake belle değilde orjinal symbian desek daha doğru olur =)

Bu anlatımın aynısı cepteamdada war.

USAForever

USAForever

Üye
    Konu Sahibi
Bu anlatımın aynısı cepteamdada war.

nerde olup olmadığı umrumda değil bu yazıyı ben hazırladım ve dosyayı şifreleyip koydum çalanlara Beddua Ediyorum = Eğer Bu Yazıyı Benden Çalarlarsa Allah Başlarına Felaket Göndersin.

Allah korkusu olmayan buyursun =)

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Eğer Cep Telefonunuzda
Python Yoksa Linkteki pyton4all'u kurmanız
yeterli demişsiniz ama linkte python da yok python4all da yok napıcaz?

yunus4554

yunus4554

Üye
c5 test edildi gerçekten güzel bişey :oke:

xErKaNx

Üye
dostum ben sadece masaüstü saati nasıl bulurum böyle saatli masaüstü çok istiyorum tel n82

Hasan

Üye
kardeşim mobilim dosyalar çıkarılmıyor dosyaları telefondan arşive alır misin

___kaptan___

___kaptan___

Üye
InstallServer i aktif edemiyorum tel hackli Nokia E71 rompatcher'e giriyorm installserver RP+ ve installserver FP2 var ikiside aktif olmuyor sadece pasifken mavi oluyor ve simgelerinln yanında sarı bi halka çıkıyor? Anlamdm herşeyi yaptm ama olmadı? / bütün bu işlemleri yaparken arka planda her hangi bi program açık olursa sonuç ne olur? + grid programını açınca options+edit both modes'e tıklayıncA : size of portaid and landscape modes will be same diye uyarı veriyor??? / birde grid'i açınca ekranda şu yazıyor :

Size of portait menu:
3x4
Size of landscape menu:
4x3

Üst Alt