s5603 Firmware "Çift Sekmeli Siyah Menü" ( S5600XXIK1) GÜNCELLENMİŞTİR (27.06.2010) !!!

Sponsorlu Bağlantılar

akifkose

akifkose

Üye
dostum bi resim koysan yaa? görelim de yükleyelim. varsın bulanık olsun. internette araştırdım fakat bulamadım siyah temalı bi resim?

emre gümüş

emre gümüş

Üye
bunun özelliği ne acaba arkadaşım ?

S5600XXIE4 fazla özelik yok iyrenç yükledim sonra s5600xxıl1 i yükledim menü çift değil :kop:

--------------- Ekleme ---------------

s5600xxıl1 in siyah teması yok oldu nasıl geri getiricericem

emrepreston

emrepreston

Üye
    Konu Sahibi
tekrar yükle arkadaşım ;)

emre gümüş

emre gümüş

Üye
arkadaşım s5600 yurt dışında satın alanlar kulanıyomus s5603 ün günceleştirmesinide bulursan daha iyi olur garantide yanmamış olur

akifkose

akifkose

Üye
hepsini yaptım fakat en son download tuşuna basınca SELECT IMAGE diye bi hata veriyo?

emrepreston

emrepreston

Üye
    Konu Sahibi
Gereken şeylere tıkladın mı arkadaşım ? Bendede ilk öyle oldu.. Sırasıyla hepsine tıkla bi daha değiştirme hiç , değişio çünkü dosyaları ekleyince.. Hiç değiştirme telefonu tak , port seacrh de ilk.. ready diyince gereknlere tıkla dosyaları yükle download de.. ;)

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşım s5600 yurt dışında satın alanlar kulanıyomus s5603 ün günceleştirmesinide bulursan daha iyi olur garantide yanmamış olur

biri bana orjinal sürümü yazarsa ararım arkadaşım.. ;)

Revengeful

Emekli Yönetici
sağol

emrepreston

emrepreston

Üye
    Konu Sahibi
Güncellenmiştir (14.06.2010)

akifkose

akifkose

Üye
yükledim ama tema siyah değil. yine aynı. sadece menüde bir şeyi seçince alt menü siyah oluyo

emrepreston

emrepreston

Üye
    Konu Sahibi
Mesela my files a girince yukarısı ve aşağısı siyah oluyor.. Başka neresi siyah olabilir ki ? :)

emrepreston

emrepreston

Üye
    Konu Sahibi
ben söyleyeyim. bilinen en son sürümü s5603jvih1

yeni yazılım yükleyince garantiden çıkıyor mu ki acaba?

yazılımı yüklerken bi sorun olursa garanti dışına çıkıyor diye biliyorum.. bu arada yazılımı aradım ama bulamadım arkadaşım.. :S

untouchables221

Üye
bende epey aramış ama bulamamıştım. bu verdiğin sürümü yükledim. sırf sıkıntıdan yani :) java dosyalarını tanımaz oldu ama sorun değil o kadarda benim için. bendeki sürüm s5603jvih1 idi. bu arada msj yazmak için türkçe karakterler mevcut. bunu ayarlamak için mesaj ayarlarına girmek lazım. orda mesaj dili için karakter desteği kısmı var. ordan otomatik yaparsanız türkçe karakterlerde yazılabiliyor. ben genede bunu kullanmıyorum çünkü msj boyutu artıyor türkçe karakterlerde. türkçe t9 metin girişi ve türkçe menüsü ile fena değil. firmware yüklemeden siyah menü yapılıyor aslında. ben yapmıştım çünkü. genede amacım firmware yüklemek bu deneyimi samsungta da yaşamaktı sadece :D

emrepreston

emrepreston

Üye
    Konu Sahibi
bu kadar kısa bi metinde bu kadar işime yarıcak bi bilgi öğrenceğim aklıma gelmezdi arkadaşım :) çok saol.. peki nasıl siyah yaptın acaba fw yüklemeden :)

tolgallo

Üye
arkadaşım bnde s523GPMJA1 wersiyonu yüklü we ç ş i gibi harfler msj da qözükmüyo bu konuda yardımcı olurmusun

untouchables221

Üye
bu kadar kısa bi metinde bu kadar işime yarıcak bi bilgi öğrenceğim aklıma gelmezdi arkadaşım :) çok saol.. peki nasıl siyah yaptın acaba fw yüklemeden :)

şöyle bişe:
öncelikle tk file explorer ile bağlandın diyelim. ordan systemfs--setting--pre configuration kısmına gelirsen turkey yada türkiye adında bir klasör olmalı. olmalı diyorum çünkü verdiğin firmware içinde böyle bi klasör yoktu. önceki versiyonda vardı ama. neyse. yoksa bile turkey klasörü oluşturmak yerinde olur sanırım. ardından klasör içine girip bu kezde NV adında başka bir klasör oluşturuyosun.

şimdi bu klasöre atmak için nv_original.ini adında bir dosya oluşturup(takibi notepad vs ile) içine şunları yazıyoruz:

#Version
Version=1
#NvId
NV_SI_MY_THEME_STYLE=0

burdaki 0 aslında tema kullanma demek. yani normalde 1 veya 2 oluyor sanırım. bu da temanın kızmızı yada yeşil olması demek. ama 0 olmadığı anlamına geldiğinden renksiz yani siyah oluyor. tabi tam anlamıyla siyah değil o yüzden temaymış izlenimi veriyor.

ekstradan arama yaparken renkli sayılar(tuşlar değil sadece girilen sayılar) istersen şunu yazabilirsin:
NV_SI_DIALING_FONT_COLOR_TYPE=3

ve dosyayı kaydedip NV klasörüne atıyoruz. daha işimiz bitmiyor.

şu ıvır zıvır ayarların yapıldığı bi menü var işte oraya giriyoruz. *#6984125*# ile o menüye girip preconfiguration kısmına gircez. tabi o da şifre istiyor yani operator code. o da bu oluyor:*#73561*# ve orda oluşturduğumuz klasörün yani turkey yada türkiye klasörünün adı çıkması lazım. onu seçiyoruz ve telefon yeniden başlıyor. ve işte bu kadar :D epey uzun sürdü be açıklaması.

dediğim gibi önceki versiyonumda türkiye klasörü vardı ama bunda yok. bu verilen firmwareinde çalışma mantığı aslında aynı. tema yok sadece. başka bir tema seçince geri alınamıyor ve tekrar firmware yüklemek yada en pratiği dediğim yöntemi uygulamak lazım çünkü firmware yüklemek sıkıntı yaratabilir ve bilgilerin devamlı silinmesi demek. işte böle :D

emrepreston

emrepreston

Üye
    Konu Sahibi
Anladım arkadaşım çok saol :)

emre gümüş

emre gümüş

Üye
saol

emrepreston

emrepreston

Üye