Yardım S4 Seçili ağ Türkcell mevcut değil

Sponsorlu Bağlantılar

SercanCANTANK

SercanCANTANK

Üye
    Konu Sahibi
S4 Seçili ağ Türkcell mevcut değil
Admin ve moderatörler belki kızacak daha önce açıldı bu konu diye ama benim sorunumun onlardan farklı olduğunu düşündüğüm için açtım bu konuyu. Yurt dışı s4 cihaz aldım buna Ozcan rom yükledim ve imei gitti telefoncuya götürdüm imei attı. Telefonun kamerasında ve oyunlarda donmalar olduğu için başka rom kurmak istedim. EFS yedeğini alıp başka rom kurdum Kurduğum rom Rusya 5.0.1 bunu kurunca "Seçili ağ (Türkcell) mevcut değil." hatası verdi. Yedeğini aldığım EFS dosyasını geri yükleyemedim. Araştırdım ettim yapmadığım şey kalmadı yok düzeltemedim. Tekrar Ozcan rom kurup EFS dosyasını tekrar yükledim. Ama yine aynı sorun Seçili ağ (Türkcell) mevcut değil." diyor. Ne yapmalıyım bilemedim. Telefoncu yeniden kurulması gerekiyor dedi. ben onun yüklediği rom yada costum rom herneyse ben yükleyip telefonumu kurtaramazmıyım. Yani sonuçta 40 50 tl para isteyecek benden. Fikirlerinizi paylaştığınız için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

hsyncmptr

hsyncmptr

Üye
İmei atma programları var onla imei atmayı deneyin eğer olmazsa KitKat sürümüne düşürüp yeniden deneyin

SercanCANTANK

SercanCANTANK

Üye
    Konu Sahibi
imei certi fail diyor ama imeide sorun yok

hsyncmptr

hsyncmptr

Üye
EFS'nin silinmesi veya , Yeni ROM'larda farklı ülke romlarında EFS Bölümü Değişmiş (farklı adreslere taşınmış) olabiliyor. Bu durumda yazılım sonrası veya simkilit(unlock) açma işlemleri sonucu cihaz imei certi faile düşer. Böyle olduğunda herşy normaldir. imei görünebilir hatta kayıtlı olmasına rağmen şebeke almaz.
*#0011# yaparsanız imei Certi Fail yazar. Eğer sorun yoksa İmei Pass Yazar.

(alıntı)
Bildiğim kadarıyla Sammobile'da bulunan rom Rusya'ya ait KitKat Türkiye romunu kurun büyük ihtimalle çözülmesi lazım

SercanCANTANK

SercanCANTANK

Üye
    Konu Sahibi
@hsyncmptr yanlış bir yükleme yapmamam için mümkünse link atabilirmisin rica etsem?

hsyncmptr

hsyncmptr

Üye
Telefonun modelini tam olarak yazar mısınız ?

SercanCANTANK

SercanCANTANK

Üye
    Konu Sahibi
S4 i9500

SercanCANTANK

SercanCANTANK

Üye
    Konu Sahibi
Cihazım yurt dışı hatırlatmak istedim ;)

hsyncmptr

hsyncmptr

Üye
Saçma bir mantık yapmış olabilirim fakat imei atılarak ülkeye kayıtlı olarak gösteriliyorsa telefona o ülkenin romunu atarak CSC kodunu da o ülkenin ayarına değiştirmemiz gerekiyor olabilir (umarım anlatabilmişimdir benim bile bir noktadan sonra kafam karıştı :D )

SercanCANTANK

SercanCANTANK

Üye
    Konu Sahibi
Valla 3 gündür tek başıma uğraşıyorum birde beni düşün :)

hsyncmptr

hsyncmptr

Üye
Bir ara bende telefonumu bozduğum da öyleydim fakat uğraşa uğraşa tüm LG telefonlarının kdz olmadan orjinal romuna geri dönüşünü buldum :D deneyin elinizdeki son kozlar :)

SercanCANTANK

SercanCANTANK

Üye
    Konu Sahibi
Telefoncuya vericem en sonunda ama yinede debeleniyorum belki halledebilirim diye

kamilkarakaya

Üye
bi sorunum var. Çarşamba günü hattın turkcell e geçti . ondan bi önceki gün your freedom a Telefonumu kaydetmistim. hattım turkcell de servis yok seçili ağ ( tr turkcell ) mevcut degil yazıyor . acaba bunu nasıl çözebiliriz.

SercanCANTANK

SercanCANTANK

Üye
    Konu Sahibi
Telefoncuya bir baktır derim

kamilkarakaya

Üye
bnm yapabileceğim bi çözüm yokmu kardeşim ?

SercanCANTANK

SercanCANTANK

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle imei ni kontrol et baktın sorun yok hattında sorun olabilir onda da sorun yoksa zaten telefoncu şart

kamilkarakaya

Üye
IMEI sorun yok hattada sorun yok. sorun bnm hattimin bnm telefonda çalışmaması. hattı başka telefona takiyorum sorunsuz çalışıyor. başka bi hat da bnm telefonumda sorunsuz çalışıyor. sorun ne çözemedim
telefoncular hat sorunlu diyor ama hattım başka telefonda calisiyor

SercanCANTANK

SercanCANTANK

Üye
    Konu Sahibi
Tamam hattın telefona uymuyor türkcell den yeni hat al sorun düzelir. Hattım telefonumda çalışmıyor yenilenmesini istiyorum de onlar halleder 20 tl falan sanırım yanlış biliyor olabilirim.

kamilkarakaya

Üye
Bu hattın yedeğini yani 2. sini cikarttim sorun devam etti