S4 Imei Null / Null Hatası Imei Bilinmiyor Simkart Okumuyor

Sponsorlu Bağlantılar

anselmo

Üye

bunu deneyin arkadaşlar bende de aynı çin muabbeti oldu burdan hallettin hatta orada ap kısmına istediğiniz başka bi rom dosyasını atın oluyo ben bu yolla rus 5.0 yükledim sağlam çalışıyo
tek sorun direk hiç bişey atmadan ap ye rom ekleyip güncellerseniz imei tekrar gidiyo

• Beğen
Tepkiler: kenan_dkaya

frezby1

frezby1

Üye
bende de aynı sorun var dediklerinizi yaptım sorun çözülmedi

hatta 4.2.2 sürüme bile düştüm EFS dosyasını komple sildim tekrar yükledim , yok olmuyor
HOCAM SUAN I9500 ICIN RUSYA RESMI SURUMU YAYINLANDI 4 PARCALI FACTORY FRIMWARE DOYSASI ALTTA INDIR
ODIN 3.10 ILE YUKLE
FRIMWARE :

ODIN 3.10 :

EGER BU SEKILDE OLMAZ ISE CIN ROMUNU YUKLEYIP TEKRAR
YUKARIDA ANLATILAN LARI YAPIN
OLMASI BUYUK IHTIMAL
KOLAY GELSIN
SORUMLULUK SIZE AITTIR

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kenan_dkaya
kenan_dkaya

kenan_dkaya

Üye
HOCAM SUAN I9500 ICIN RUSYA RESMI SURUMU YAYINLANDI 4 PARCALI FACTORY FRIMWARE DOYSASI ALTTA INDIR
ODIN 3.10 ILE YUKLE
FRIMWARE :

ODIN 3.10 :

EGER BU SEKILDE OLMAZ ISE CIN ROMUNU YUKLEYIP TEKRAR
YUKARIDA ANLATILAN LARI YAPIN
OLMASI BUYUK IHTIMAL
KOLAY GELSIN
SORUMLULUK SIZE AITTIR

bunu deneyin arkadaşlar bende de aynı çin muabbeti oldu burdan hallettin hatta orada ap kısmına istediğiniz başka bi rom dosyasını atın oluyo ben bu yolla rus 5.0 yükledim sağlam çalışıyo
tek sorun direk hiç bişey atmadan ap ye rom ekleyip güncellerseniz imei tekrar gidiyo
telefoncuya bıraktım dün cevaplarınız geldi ama verdikten sonra geldi tekrar telefoncudan geri almak olmaz dedim zaten oda yapamamış :) birine gönderdim abi dedi muhtemelen de oda yapamaz gelince deneyeceğim yardımlarınız için çok teşekkür ederim

volkkkaan

Üye
kenan_dkaya
telefoncuya bıraktım dün cevaplarınız geldi ama verdikten sonra geldi tekrar telefoncudan geri almak olmaz dedim zaten oda yapamamış :) birine gönderdim abi dedi muhtemelen de oda yapamaz gelince deneyeceğim yardımlarınız için çok teşekkür ederim
bende bıraktım telefonu yaklaşık 20 gün olacak ama hala daha yapamamış bu sorunun bu kadar büyük olacağını düşünmemiştim.kimse net bişey söyleyemiyordu zaten baktırdığımda.en son bi tanıdığa bıraktım ama oda sanırım yapamadı.anakart die söylüyolar genelde.umarım düzeltirler sorunu.burdan bilgi verrim düzeldiğinde.

kenan_dkaya

kenan_dkaya

Üye
kenan_dkaya bende bıraktım telefonu yaklaşık 20 gün olacak ama hala daha yapamamış bu sorunun bu kadar büyük olacağını düşünmemiştim.kimse net bişey söyleyemiyordu zaten baktırdığımda.en son bi tanıdığa bıraktım ama oda sanırım yapamadı.anakart die söylüyolar genelde.umarım düzeltirler sorunu.burdan bilgi verrim düzeldiğinde.
benim telefoncu yapamadı anakart değişelim dedi 300-350 TL yukardaki mesajdaki arkadaşların dediklerini de yaptım yok abii kurmadığım rom kalmadı piyasada :) yine nul yine nul

bir chip varmış ondan mıdır anlamadım yazılımsal değil kesinde

VARMI ÇÖZÜM ÖNERİSİ OLAN ARKADAŞLAR

frezby1

frezby1

Üye
benim telefoncu yapamadı anakart değişelim dedi 300-350 TL yukardaki mesajdaki arkadaşların dediklerini de yaptım yok abii kurmadığım rom kalmadı piyasada :) yine nul yine nul

bir chip varmış ondan mıdır anlamadım yazılımsal değil kesinde

VARMI ÇÖZÜM ÖNERİSİ OLAN ARKADAŞLAR

arkadasım anladıgım kadarıyla o sızıntı romu yukledıkten sonra bu olay meydana geldı
telefoncular para sımsarı onların cogunun su senın bıldıklerının yarısını bılmezle kaptırma paranı yazık
aynı olay benımde basıma geldı buda yada baska konuda yardım amaclı anlattıklarımın hepsını bızzat denedım basarıya ulastıktan sonra
burada cozum amaclı paylatım
bırde bunu dene arkadasım ben bızzat denemeden hıc bır yontemı anlat mıyorum tarafımdan denenmıstır kesınlıkle calısmaktadır
yasadıgın sorun kesınlıkle donanımsal degıl yazılımsal bı sorun eksık yaptıgın bısıler var
assagıda anlatılanları harfı harfıne uygula ınsallah olacaktır

pit dosyası :

Philz Touch :

Modem dosyası :

Rom :
chrome-extension://bigefpfhnfcobdlfbedofhhaibnlghod/mega/secure.html#!Co4iHTQT!HPVFGbzHhrZZGE9pdzaDwgsKaZ34U959HwfzEsNoMko

ındırdıgınız modem cwm .zıp dosyasını tel yada sd card da bıryere kopyalayın
cihazı download mod a alın odin e pit dosyasını ekleyin auto repair tıkını kaldırın yükleyin bataryayı çıkartıp tekrar takın download mod a alın Philz Touch dosyasını ekleyin auto repair tıkını kaldırın yükleyin batarya yı çıkarın recowery moda alın
-Wipe Data/Factory Reset
-Clean to Install a New ROM
modem dosyasını ve rom dosyasını cwm üzerinden yükleyin

yukarıdakı ıslem olmaz ıse assagıdakı adımları ızleyın

cihazı download mod a alın odin e pit dosyasını ekleyin auto repair tıkını kaldırın yükleyin bataryayı çıkartıp tekrar takın download mod a alın Philz Touch dosyasını ekleyin auto repair tıkını kaldırın yükleyin batarya yı çıkarın recowery moda alın
-Wipe Data/Factory Reset
işlemlerini yapın modem dosyasını cwm üzerinden yükleyin romu restore den yükleyin indirdiğiniz romu telın kendı hafızasında clockworkmod/backup klasörünün içerisi atın yüklemeyi yapın .

kenan_dkaya

kenan_dkaya

Üye
arkadasım anladıgım kadarıyla o sızıntı romu yukledıkten sonra bu olay meydana geldı
telefoncular para sımsarı onların cogunun su senın bıldıklerının yarısını bılmezle kaptırma paranı yazık
aynı olay benımde basıma geldı buda yada baska konuda yardım amaclı anlattıklarımın hepsını bızzat denedım basarıya ulastıktan sonra
burada cozum amaclı paylatım
bırde bunu dene arkadasım ben bızzat denemeden hıc bır yontemı anlat mıyorum tarafımdan denenmıstır kesınlıkle calısmaktadır
yasadıgın sorun kesınlıkle donanımsal degıl yazılımsal bı sorun eksık yaptıgın bısıler var
assagıda anlatılanları harfı harfıne uygula ınsallah olacaktır

pit dosyası :

Philz Touch :

Modem dosyası :

Rom :
chrome-extension://bigefpfhnfcobdlfbedofhhaibnlghod/mega/secure.html#!Co4iHTQT!HPVFGbzHhrZZGE9pdzaDwgsKaZ34U959HwfzEsNoMko

-Wipe Data/Factory Reset
modem dosyasını ve rom dosyasını cwm üzerinden yükleyin

yukarıdakı ıslem olmaz ıse assagıdakı adımları ızleyın

-Wipe Data/Factory Reset
işlemlerini yapın modem dosyasını cwm üzerinden yükleyin romu restore den yükleyin indirdiğiniz romu telın kendı hafızasında clockworkmod/backup klasörünün içerisi atın yüklemeyi yapın .
Hocam paylaştığınız rom un linki hatalı rica etsem tekrar ilete bilirmisiniz

kenan_dkaya

kenan_dkaya

Üye
buyur

Maalesef dediklerini yaptım ama olmadı , yalnız telefon bir süre bekledikten sonra imei geliyor ama simkart tanımıyor acıyım kapatayım düzelir diyorum bu sefer yine null garip bir durum
öneriniz var ise dinlemek isterim yoksa 400 TL verip te anakart değiştirmek de pek mantıklı değil :vur off off

cimbomlusinan

Üye
Ne ilginç sorunmuş bir türlü çözüm bulunmadı

volkkkaan

Üye
arkadaşlar çok araştırdım birçok telefoncu baktı herşeyi denendi ama olmuyor.anakrtı değiştirdim soruna kesin çözüm bu.lakin öyle adi şerefsiz telefoncular varki ne Emai numarası kalmış klonlanmayan ne hoparlörü değiştirmeyen saolsunlar arkalarından küfrettirmeye bayıldılar.sorunu saolsun son gittiğim telefoncu 350 liraya 32 gb lık anakart taktı halletti.e mai side değiştiği için e maisini klonlamanın bi önemi kalmadı.onları allaha havale ettim.herkese arızasız sorunsuz günler dilerim.

megamehmet

Üye
Arkadaşlar, 1-2 hafta önce yüklediğim lolipop 5.01 RUS romunda bir sürü sorun vardı. Mesela, severek oynadığım ve bayaa bir seviye yükselttiğim KelimeAvı2 çalışmıyor. Çalışması için neti kapatıp açmak ve sonra neti açmak gerekiyordu. Bu da her zaman işe yaramıyor, bazen uygulama kaldırma bölümünden önbellek dosyalarını kaldırmak, böylece de en başa dönerek oynamak gerekiyordu. Bu arada dün sabah gelen güncelleme ile (otomatik geldi) başka sorunlar da ortaya çıktı. Mesela Kim Aramış (CIA) her aranmam sonrasında çökme uyarısıyla kapanmaya başladı. Bu arada yine sevdiğim 3d Sniper oyunu da çalışmıyordu. Bunlara ek olarak üstten aşağı açılan menüyü de sevmedim. Eskisi çok daha işlevseldi. Ben de eski KitKat 4.4.2'ye dönmek istedim. Döndüm de. Romu yükledim, telefon açılmadı. Samsung yazısında kalınca recovery moda geçip wipe reset ve partition resetleri yaptım.

Telefon açıldı. Hemen çalışmayan uygulamaları denedim, sorun yoktu. Amaaaa sim kartı görmüyordu ve imei uçmuştu. Telefon orijinal olduğundan ve rom yazarak bunu uçuramayacağıma göre, araştırmaya başladım ve çözümü burada buşldum. Sevgili frezby1 arkadaşın bahsettiği gibi, önceki romun yani lolipop 5.01 RUS romunun modem dosyasını Odin'le yeniden yazdım. Zaten 1 saniye sürdü ve telefon açıldığında imei gelmişti ve hat normale dönmüştü. Sanırım arkadaşlar modem romunu yükleyemedikleri için yapamadılar. Kesinlikle çözüm doğru. Donanımsal müdahale sakın yaptırmayın, eğer siz anakarta fiziksel olarak müdahale etmediyseniz bu şekilde anakarta bir şey yapamazsınız. Emin olun sebep tamamen yazılımsaldır. BU nedenle ne yapacağınızı sıfırdan anlatıyorum:

1- Odin'in 3.09 versiyonunu indirin.
2- Odin'i çalıştırın. CP bölümünden CP_I9500XXUHOA7_CL3943544_QB3767100_REV00_user_low_ship.tar.md5 dosyasını seçin. (Bu dosya arkadaşın verdiği linkteki modem dosyasıdır. Siz lolipop'tan döndüyseniz zaten sizde de vardır büyük ihtimalle.)
3- Telefonu kapatın.
4- Telefonu volüm kısma + Home+ Power tuşlarına basılı tutarak download modda açın ve volum açma ile devam edin.
5- Bilgisayarınıza data kablosunu takın ve diğer ucunu telefonunuza bağlayın.
6- Yukarda COM numarası gelmişse Start diyerek devam edin. PASS yazısı gelene kadar devam edin.
7- Telefon kendisi kapanıp açılacaktır. Sorununuz çözülmüş olmalı.
8- Telefon açılmaz veya Samsung yazısında kalırda Telefonun kablosunu çıkartın ve Volum açma+Home+Power ile recovery moda girin. Oradaki wipe reset ve partition resetlerini yapıp telefonu reboot edin. Sorun çözülmüş olmalı.

• Beğen
Tepkiler: consume ve cemcik44
yupicann

yupicann

Üye
Arkadaşlar S4 I9500 MODELİ için ımeı null hatası alanlar kesin çözüm vereceğim link de mevcut.Denenip bizzat kendim tarafından onaylanmıştır.

• Beğen
Tepkiler: alem111 ve frezby1
frezby1

frezby1

Üye
Arkadaşlar S4 I9500 MODELİ için ımeı null hatası alanlar kesin çözüm vereceğim link de mevcut.Denenip bizzat kendim tarafından onaylanmıştır.
keske telı sınırlenıp fırlatmadan once vereydın de telımkırılmayaydı neyse saglık olsun emegıne saglık

kenan_dkaya

kenan_dkaya

Üye
Ben çok uğraştım denemedim kalmadı sırf bu null için 100 GB farklı romlar indir her denileni yaptım olmadı buna yabancı çin forum siteleri dahil 2 tanede telefonu gezdi en sonunda garantiye yolladım ücretsiz ana kartı değiştiler onlarda değişmeden önce yazılım ile düzeltmeyi denediler ama olmamış bence yazılımı artık aşıyor iş

cemcik44

Üye
Arkadaşlar, 1-2 hafta önce yüklediğim lolipop 5.01 RUS romunda bir sürü sorun vardı. Mesela, severek oynadığım ve bayaa bir seviye yükselttiğim KelimeAvı2 çalışmıyor. Çalışması için neti kapatıp açmak ve sonra neti açmak gerekiyordu. Bu da her zaman işe yaramıyor, bazen uygulama kaldırma bölümünden önbellek dosyalarını kaldırmak, böylece de en başa dönerek oynamak gerekiyordu. Bu arada dün sabah gelen güncelleme ile (otomatik geldi) başka sorunlar da ortaya çıktı. Mesela Kim Aramış (CIA) her aranmam sonrasında çökme uyarısıyla kapanmaya başladı. Bu arada yine sevdiğim 3d Sniper oyunu da çalışmıyordu. Bunlara ek olarak üstten aşağı açılan menüyü de sevmedim. Eskisi çok daha işlevseldi. Ben de eski KitKat 4.4.2'ye dönmek istedim. Döndüm de. Romu yükledim, telefon açılmadı. Samsung yazısında kalınca recovery moda geçip wipe reset ve partition resetleri yaptım.

Telefon açıldı. Hemen çalışmayan uygulamaları denedim, sorun yoktu. Amaaaa sim kartı görmüyordu ve imei uçmuştu. Telefon orijinal olduğundan ve rom yazarak bunu uçuramayacağıma göre, araştırmaya başladım ve çözümü burada buşldum. Sevgili frezby1 arkadaşın bahsettiği gibi, önceki romun yani lolipop 5.01 RUS romunun modem dosyasını Odin'le yeniden yazdım. Zaten 1 saniye sürdü ve telefon açıldığında imei gelmişti ve hat normale dönmüştü. Sanırım arkadaşlar modem romunu yükleyemedikleri için yapamadılar. Kesinlikle çözüm doğru. Donanımsal müdahale sakın yaptırmayın, eğer siz anakarta fiziksel olarak müdahale etmediyseniz bu şekilde anakarta bir şey yapamazsınız. Emin olun sebep tamamen yazılımsaldır. BU nedenle ne yapacağınızı sıfırdan anlatıyorum:

2- Odin'i çalıştırın. CP bölümünden CP_I9500XXUHOA7_CL3943544_QB3767100_REV00_user_low_ship.tar.md5 dosyasını seçin. (Bu dosya arkadaşın verdiği linkteki modem dosyasıdır. Siz lolipop'tan döndüyseniz zaten sizde de vardır büyük ihtimalle.)
3- Telefonu kapatın.
4- Telefonu volüm kısma + Home+ Power tuşlarına basılı tutarak download modda açın ve volum açma ile devam edin.
6- Yukarda COM numarası gelmişse Start diyerek devam edin. PASS yazısı gelene kadar devam edin.
8- Telefon açılmaz veya Samsung yazısında kalırda Telefonun kablosunu çıkartın ve Volum açma+Home+Power ile recovery moda girin. Oradaki wipe reset ve partition resetlerini yapıp telefonu reboot edin. Sorun çözülmüş olmalı.

Megamehmet bey sayenizde İMEİ Null sorunumu çözmüş bulunuyorum... Teşekkürler...

kadir3883

Üye

3- Telefonu kapatın.

Allah razı olsun hiç umudum yoktu ama işe yaradı imei yeniden gözüktü. çok korkmuştum. telefonda benim değil di. çok teşekkür ederim

melo_sedo

melo_sedo

Üye
megamehmet kardeş allah senden razı olsun valla çok aradım en sonunda seni buldum :D

Faster82

Üye
Samsung Galaxy s4 i9500 Türkiye kullanıcısı olarak, Lollipop 5.0.1 olan (aşağıda linkini verdiği Aurora ROM dan, uncharted ROM ( )a geçince oluşan, imei null hatasını aşağıdaki şekilde çözdüm;

1- Aurora ROM u yeniden kurdum (TWRP ile sayfada tarif edildiği şekilde), sonra
2- frezby1 nin paylaşmış olduğu modem dosyasını ( odin 3.07 ( ) ile phone bölümünü kullanarak flash ladım

Teşekkürler frezby1, büyük bir dertten kurtulmuş oldum

Son olarak birşey sormak istiyorum, nondroid backup, bu tür imei null veya fake imei durumlarında, recover edilince durumu düzeltir mi ? yoksa illa ki EFS klasörünü de yedeklemek lazım mı bir yerlere ?

melo_sedo

melo_sedo

Üye
ya arkadaşlar tamam olduda bunda ses cızırtılı oluyo nasıl çözcez bunu bu telefonun orjinal modem dosyası niye yok ? burda diğer çoğu ülkenin var türkiyenin niye yok modem dosyası

benim telin AP si şu şekilde bitiyo yardımcı olabilirmisiniz
I9500XXUGNH2
cihaz exynos model S4-I9500

Üst Alt