S3 mini ı8190 custom romlarda sarj sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

xvaryx

Üye
    Konu Sahibi
Rom yüklemeden önce mega wipe yapmayı dener misiniz?
Bir de pil istatistiklerini sık sık kontrol edin. Arkaplanda çalışan bir uygulama bataryayı sömürüyor olabilir.
Mega Wipe ? Full Wipe sanırım anladıgım kadarıyla.
Rom yüklemeden önce mega wipe yapmayı dener misiniz?
Bir de pil istatistiklerini sık sık kontrol edin. Arkaplanda çalışan bir uygulama bataryayı sömürüyor olabilir.
Mega Wipe ? Full Wipe sanırım anladıgım kadarıyla.

androfilex

androfilex

Üye
Evet full wipe da denilebilir. (Wipe data/cache/dalvik cache, Format data/system/preload/cache)

xvaryx

Üye
    Konu Sahibi
Evet fu ll wipe da denilebilir. (Wipe data/cache/dalvik cache, Format data/system/preload/cache)
evet onu yaptığım zaman cm12.1 kurarken detected filesystem ext4 for /dev/block/mmcblk0p22 hatası alıyorum

androfilex

androfilex

Üye
CM11 kurmayı veya başka bir lp romu kurmayı dener misiniz?

androfilex

androfilex

Üye
cm 12 şuan o hatayı vermesine rağmen kuruldu.
Evet kuruluyor ama ileride ROM SIM kartını tanımayabilir(Sim kartı şifre girme ekranı gelmiyor, bir süre bekledikten sonra geliyormuş. bu sırada hiçbir işlem yapma). Veya random reboot(rastgele yeniden başlama, telefon aniden reset atabilir) ile karşılaşabilirsin. Tabi bunlar sadece ihtimal. Sesi gibi hata alıp romu kullanmaya devam eden bazı kişiler bu hatalarla karşılaşmış.
Bu arada xda da takılıyor musun? Eğer boş zamanın varsa xda'da cihazınla ilgili konuları okumanı tavsiye ederim. Hem ingilizceni geliştirmek için büyük katkısı oluyor, hem de aradığın romu yorumlara bakarak bulabiliyorsun

xvaryx

Üye
    Konu Sahibi
Evet kuruluyor ama ileride ROM SIM kartını tanımayabilir(Sim kartı şifre girme ekranı gelmiyor, bir süre bekledikten sonra geliyormuş. bu sırada hiçbir işlem yapma). Veya random reboot(rastgele yeniden başlama, telefon aniden reset atabilir) ile karşılaşabilirsin. Tabi bunlar sadece ihtimal. Sesi gibi hata alıp romu kullanmaya devam eden bazı kişiler bu hatalarla karşılaşmış.
Bu arada xda da takılıyor musun? Eğer boş zamanın varsa xda'da cihazınla ilgili konuları okumanı tavsiye ederim. Hem ingilizceni geliştirmek için büyük katkısı oluyor, hem de aradığın romu yorumlara bakarak bulabiliyorsun
Uzun süredir xda'dayım. Oradaki çözümleri denedim ama halen çözümü bulmuş değilim. Belki türk forumlardada aynı sorunu yaşayanlar vardır diye sorayım dedim.

androfilex

androfilex

Üye
Karşılaştığınız hata CM nin sorunu. Birisi CM yerine Slim rom kurmuşi bu hatayla karşılaşmamış. Eğer şimdiki romdan memun kalmazsan CM tabanlı başka bir rom kurmayı dene. Ve de betterbattertystats veya wakelock dedector ile pili en çok tüketen uygulmaları tespit etmeyi dene.

xvaryx

Üye
    Konu Sahibi
Karşılaştığınız hata CM nin sorunu. Birisi CM yerine Slim rom kurmuşi bu hatayla karşılaşmamış. Eğer şimdiki romdan memun kalmazsan CM tabanlı başka bir rom kurmayı dene. Ve de betterbattertystats veya wakelock dedector ile pili en çok tüketen uygulmaları tespit etmeyi dene.
İşte sıkıntı pili tüketen uygulama yok :) Ama pili gece 85 70 de bırakıyorum sabah telefon kapalı yüzde 0 :(

androfilex

androfilex

Üye
Bu iki uygulama ile test ettiniz mi?

androfilex

androfilex

Üye
Wifi» gelişmiş» taramaya daima izin ver, tikini kaldırın
Konum/GPS kapatın
Güç tasarruf modu açık kalsın
Bir de uygulama izinlerinden awake izni olanların iznini iptal edin.

xvaryx

Üye
    Konu Sahibi
Wifi» gelişmiş» taramaya daima izin ver, tikini kaldırın
Konum/GPS kapatın
Güç tasarruf modu açık kalsın
Bir de uygulama izinlerinden awake izni olanların iznini iptal edin.
Cm11 de android sistemininde uyanmasini off durumuna getirebiliyoruz ama cm 12 de yok . bi uygulamasi varmi bunun yapmak icin.

androfilex

androfilex

Üye
Cm11 de android sistemininde uyanmasini off durumuna getirebiliyoruz ama cm 12 de yok . bi uygulamasi varmi bunun yapmak icin.
Valla şu ana kadar android sisteminin izinlerine hiç dokunmadım. Ne olur ne olmaz diye ellemek istemedim.
Ama özellikle google play hizmetleri, google play, google senkronizasyonu ve konum bilgisi cihazı uyanık tutuyor ve şarjı eritiyor
Yüklediğiniz cm official mı unofficial mı?
Kernel bilgisini verebilir misiniz?

xvaryx

Üye
    Konu Sahibi
Valla şu ana kadar android sisteminin izinlerine hiç dokunmadım. Ne olur ne olmaz diye ellemek istemedim.
Ama özellikle google play hizmetleri, google play, google senkronizasyonu ve konum bilgisi cihazı uyanık tutuyor ve şarjı eritiyor
Yüklediğiniz cm official mı unofficial mı?
Kernel bilgisini verebilir misiniz?
F kernel kullaniyorum cm unofficial

androfilex

androfilex

Üye
S4 mini i9190 için official CM nin bataryası unofficial a göre çoook daha iyi. Unofficial da kulanılan kernelin bir çok özelliği olmasına karşın bataryayı gerçekten çok hızlı tüketiyor. Belki senin cihazın için de aynı durum söz konusu olabilir.
Kernelde değişiklikler yapmayı denedin mi? (voltaj düşürme, underclock, scheduler governor değiştirme vs.)

zencibitc

zencibitc

Üye
custom romlar genelde performans için üretilir stock bazlı bi rom varsa onlar iyi olur veya kernel vb flashlarsan.

xvaryx

Üye
    Konu Sahibi
S4 mini i9190 için official CM nin bataryası unofficial a göre çoook daha iyi. Unofficial da kulanılan kernelin bir çok özelliği olmasına karşın bataryayı gerçekten çok hızlı tüketiyor. Belki senin cihazın için de aynı durum söz konusu olabilir.
Kernelde değişiklikler yapmayı denedin mi? (voltaj düşürme, underclock, scheduler governor değiştirme vs.)
Deneim kernelle ilgili o overclock falan ama official cm ilk defa duyuyorum. Bi araştırayım.

androfilex

androfilex

Üye
Deneim kernelle ilgili o overclock falan ama official cm ilk defa duyuyorum. Bi araştırayım.
CM nin kendi sitesinden indirdiğin rom official dır. Xda gibi forum sitelerinden indirdiğin unofficial cm ler zaten [UNOFFICIAL] diye belirtilir.

xvaryx

Üye
    Konu Sahibi

Üst Alt