s3 Imei ve Başka Bir Kaç Sorun

Sponsorlu Bağlantılar

ofi-pofi

ofi-pofi

Üye
    Konu Sahibi
s3 Imei ve Başka Bir Kaç Sorun
Merhaba arkadaşlar,
*#60# ile imei sorgulaması yapamıyorum.
Cihazın üzerinde yazan imei kayıtlı değil görünüyor. Ama yurtdışından alınmaymış falanmış filanmış farklı bir imeisi varmış sanırım. Bunu nasıl öğrenebilirim?

Bir de güncelleştirmeleri denetle dediğimde "Cihaz modifiye edildi. Yazılım güncellemeleri mevcut değil." diye bi uyarı alıyorum. Sizce bunun sebebi nedir?
Menüde CWM diye bişey var sanırım bu root atıldığının bir göstergesi. Sizce bu sorunun sebebi root mudur yoksa imei'den kaynaklanan bir hata mıdır?
Rootu geri alırsam bu sorun kalkar mı? Kalkarsa bunu nasıl yapabilirim ya da bunu ben becerebilir miyim?
Eğer rootu geri alırsam imei bir sorun çıkartır mı?
Ya da bunlarla uğraşmadan güncelleştirme yapmamın bir yolu var mı?
Güncelleştirme yapmak istememin sebebi fazla bir işlem yapmadığım halde telefonun çok çabuk ısınıyor oluşu. Isınma sorununu çözecek başka bir yöntem var mı?

Sorularım şimdilik bu kadar. Teşekkür ederim.

enterneoll

enterneoll

Üye
ilk olarak imei sorgulama *#06# ile sorgulanıyor
ve cihazın orjinalliğini kontrol etmek için ayarlar>cihaz hakkında>durum bölümünde özel yazıyorsa telefon yazılımsal olarak orjinal değildir (sorun olmaz düzeltmesi kolay) ama böyle bir yer yoksa telefon çakmadır

ofi-pofi

ofi-pofi

Üye
    Konu Sahibi
ilk olarak imei sorgulama *#06# ile sorgulanıyor
ve cihazın orjinalliğini kontrol etmek için ayarlar>cihaz hakkında>durum bölümünde özel yazıyorsa telefon yazılımsal olarak orjinal değildir (sorun olmaz düzeltmesi kolay) ama böyle bir yer yoksa telefon çakmadır

Imei sorgulamasının *#60# ile yapıldığını biliyorum ama ilk mesajımda da belirttiğim gibi bu şekilde sorgulanamıyor.
Ama çok teşekkür ederim ayarlar>cihaz hakkında bölümünde imei numarası varmış.
Ama gel gör ki imei numarasını sorguladığımda karşıma " Üretici: Nokia Corporation Pazar Adı: Nokia 5110 Model Bilgileri: NSE-1NX" böyle bişi geliyor.

Ben şimdi napıcam? Gidip normal bi pasaporta kaydettirsem bu sorun çözülür mü?

lale63

lale63

Üye
Imei sorgulamasının *#60# ile yapıldığını biliyorum ama ilk mesajımda da belirttiğim gibi bu şekilde sorgulanamıyor.
Ama çok teşekkür ederim ayarlar>cihaz hakkında bölümünde imei numarası varmış.
Ama gel gör ki imei numarasını sorguladığımda karşıma " Üretici: Nokia Corporation Pazar Adı: Nokia 5110 Model Bilgileri: NSE-1NX" böyle bişi geliyor.

Ben şimdi napıcam? Gidip normal bi pasaporta kaydettirsem bu sorun çözülür mü?

Benim telefonda general mobilenin bi telefonuna kayitli rom root vs hepsini attm hicbi sorun cikmadi 6 aydir sorunsuz kullaniyorum

kapakli511

kapakli511

Üye
s3 e 5110 imei atmış adamlar :D

ofi-pofi

ofi-pofi

Üye
    Konu Sahibi
benim telefonum rootlu geldi zaten.
Açıkçası root nedir ne işe yarar bu konuda da bilgim olduğu söylenemez.
Telefonu nasıl güncelleştireceğim?

Üst Alt