peki ama zorla benim yazdığım mesajı beğen diyecek değiliz üyelere. mesela konu içerisinde ingilizce bir metin oluyo türkçe ye çevirip cevap veriyoruz arkasından biri gelip google dan çevir diyohangi birini şikayet edelim bu sadece aklıma gelen ilk örnek. buna bir çözüm bulunması için site hakkında bölümüne konu açmıştım ama bir sonuç çıkmadı.

sadece bunu koyup gidenler var
bunuda
hele bunu hatta ve hatta mesajin arkasina mesaj yazmayip mesaj yazildiktan sonra hemen donup tekrar
bir ustekine koyanlar var
birde bu var.yaziliyorsa tam tekmilli yazilsa arkasindan ifadesini balirtse daha faydali bir mesaj olur bence.Arkadaşlar rütbe sistemi bana çok ters gelen bir olay açıkçası...
Ben ne kendimi ne diğer üyeleri aaa albay bu çok yararlı biri forumu çok iyi bilir şeklinde görmüyorum açıkçası...
Ve ya bir başka üye çok az mesaj yazmıştır binbaşıdır ama o kadar yararlı mesajlar yazmıştır ki o rütbeden daha fazlasını hak ediyordur...
Ben burda hiç kimsenin rütbesine bakarak karar vermiyorum dikkat edin rütbeler yanıltıcıdır...
Mesaj sayısı ile en yüksek rütbeye gelmiş kişi foruma çok katkısı olmuş kişi değildir bence...
Nice bu rütbeye almış kişiler vardır ancak mesajlarına bakarsanız spam değildir ama gereklide değildir...
O yüzden ben rütbe olayını sevmiyorum... hep rahatsızdım halada rahatsızım '' mesaj kasıyor _ mesaj post ediyor '' bu ithamla karşılaşmak istemeyen üyeler de vardır...
Sonuçta forumda aldığımız rütbeler ile anılmıyoruz aslında bunu düşünerek hareket etmek lazım forumda Nick imiz ile anılıyorz hiç kimsede bu nicklerin başına rütbeyi getirmiyor ben hiç dert etmedim halada dert etmiyorum çünkü hiç kimse bana Albay 'Nur' demiyor veya Albay Tuba.Erva demiyoruz üye bilgilerinin yanında bir rütbe benim için..
Bir bilginlik daha üst bir üye saygı gösterilecek bir değer değil benim için bugün üye olur bir ay sonra rütbesini artırır...Ama foruma hiç yararı olmaz...
Umarım yazdıklarım doğru anlaşılır...
bunlarıda dert etmemek lazım isteyen istediğini beğenir isteyen beğenmez isteyen konuya mesaj yazar istemeyen yazmaz buradaki en önemli şey yararlı paylaşımlar yapmaktır ve burada ki birçok arkadaşımız çok değerlidir. nick lerimiz bizi ifade eder mesaj ve beğeni sayımız değil adam binbaşı olmuş herkese ters konuşuyor neyse ben böyle bir foruma üye olduğum için çok şanslıyım rütbem er olsada